27 oktober 2007

Vad muslimer tänker - och vad vi tänker att de tänkerNorska tankesmedjan LibLab har gjort en undersökning som visar att norska muslimer är mindre religiösa än vad norrmän i allmänhet antar. Bara 18 procent går till moskén, och bara 2 procent har hört predikningar om svärdets jihad.

Ändå är 2 procent jihadlärjungar respektive 18 procent moskébesökare inte så lite som det låter. Var nionde som går i moskén får alltså höra imamen predika död åt de vantrogna. Det finns tydligen imamer som borde synas i sömmarna av säkerhetspolisen.

14 procent vill införa sharia, vilket återigen är ett för högt tal som visar att de flesta moskébesökare är motståndare till frihet och demokrati.

Gudskelov att de flesta muslimer i Norge väljer bort moskén. Om det betyder att de är lojala med det moderna sekulariserade samhälle de bor i är dock osäkert. En mer närliggande förklaring är förmodligen att de norska imamerna utgör en skurkaktig maffia som de flesta vill undvika:

"De litar inte på imamerna här. Imamerna utnyttjar bara ställningen för att få pengar och makt. Ingen får kritisera dem. Här behöver man bara långt skägg och några medlemmar för att kunna starta en moské och därefter samla in en massa pengar.

Ingen som sitter i Islamsk råd är demokratiskt vald. Alla är radikala muslimer från Hamas eller radikala grupper i Pakistan. De representerar inte muslimerna i Norge," hävdar Muhammed Hussein.

Islamsk råd er en mafiaMartin E. Sandbu från LibLab skriver: "Att känna muslimer personligen gör inte att man vet något mer om muslimers åsikter. Helt oberoende av vad muslimerna faktiskt menar, tar icke-muslimska norrmän lika lite eller mycket fel, antingen de känner muslimer eller inte.

Detta kom som en stor överraskning för mig. Hur ska vi tolka detta? Kan vi tolka det på något annat sätt än det jag har gjort, nämligen att dessa vänskaper och bekantskaper tydligtvis inte är sådana att folk törs ta upp de svåra frågorna, de som kan förstöra husfreden på arbetsplatsen?"

LibLab: rapport med en misjon, for hvem?

Må så vara, men den avgörande orsaken är att imamer tillåts vara muslimernas självutnämnda ledare. Vilket är helt fel ur demokratisk synpunkt. Inte frågar vi prästen om politik och juridik? Vår bild av muslimerna präglas av media och där fjäskar man för imamerna, i alla fall i Sverige.

Alla ska vara lika för lagen men att låta imamer som bara representerar en minoritet vara företrädare för alla muslimer är odemokratiskt. Det är den gamla socialdemokratiska kollektivismen som genomsyrar Skandinavien. Numera genomsyrar den även den svenske statsministerns parti Moderaterna som vill kvotera in invandrare i politiken. Kvotering är uttryck för maktens arrogans och nonchalans mot individen, det är rasistiskt och sexistiskt att knuffa in människor i bås oberoende av deras personliga kvalifikationer.

Inte konstigt att det inte som i Norge och Danmark går att ens försöka bilda en gemensam front mot islamiseringen tillsammans med demokratiska muslimer, om dessa ska behandlas som en kvoteringsgrupp och fösas in i moskén av politiker och media.

LibLab: Hva vet vi om hverandre
Norske feiloppfatninger
What muslims think - and what we think they think
Invandrare kan kvoteras in i m

4 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Vill inte framstå som besserwisser, men min pessimistiska läggning trogen och mot bakgrund av tidigare statistik från Storbritannien, så ställer jag mig skeptisk till de - om de är sanna - glädjande siffrorna från Norge.

Jihad i Malöm

Berit sa...

Jag har tillbringat mycket tid tillsammans med människor uppfostrade i muslimska familjer men med utbildning (amerikanska universitet) i väst. Det är lätt för oss att tro att bara för att muslimer smakat på västvärldens livsstil så tänker och värderar de som vi. Det är vårt största misstag! Muslimer är kända för sin generositet men de sätter aldrig sin vänskap med en icke-troende före sina skyldigheter gentemot sin familj (grupp och trosbröder). De drivs av en tro att de tillhör den enda sanna religionen och att de är medlemmar av ett osynligt broderskap som hållits samman sedan islams begynnelse.
Denna totala övertygelse om överlägsenhet påverkar ALLT i deras liv, det gäller lagar, kontrakt, löften, prioriteringar....
Vi västerlänningar tolkar det som medvetet svek, lögner, elakhet medan det för dem står utom allt tvivel att de har rätt . Det är "inshalla".
Den multikulturella relativism som vi ägnar oss åt både i Europa och USA är snabbt inslagna spikar i vår lik-kista och bekräftar den muslimska värdeuppfattningen. De är naturligtvis överlägsna. Ordet Tolerans, så som vi tolkar det, existerar inte!

Knute sa...

NRKs Ukeslutt hadde idag et innslag om LibLab-rapporten som viser at norske muslimer er mer moderate enn nordmenn tror. En reporter var sendt ut på gaten for å spørre folk hva de forbandt med muslimer. Folk dro på det, de forsto hva de ikke skulle si.

På Blindern treffer reporteren to muslimer, en pike og en gutt. De kniser og snakker på godt norsk om at muslimer burde være flinkere til å delta osv. Så vil reporteren ta gutten i hånden, men han sier nei, det kan han ikke. Han tar ikke jenter i hånden. Hvorfor ikke, spør journalisten. -Nei, fordi Gud har satt en grense melloom kvinne og mann, svarer studenten som det viser seg studerer medisin. -Men blir det ikke vanskelig for deg når du skal behandle kvinnelige pasienter, spør NRK-reporteren. -Nei, for sharia tillater berøring av medisinske grunner, svarer studenten. -Ja, så da kan du klemme og ta på så mye du vil, svarer journalisten og prøver å fnise bort noe ubehagelig.

Hun var kommet på Blindern for å få bekreftet LibLab-rapporten, men finner eksempler på det stikke motsatte: at de mest reaksjonære, kvinnefiendtlige størmninger har fotfeste på norske universiteter anno 2007, og de kan ikke en gang ta kvinner i hånden.

http://www.document.no/2007/10/everything_connects.html

OLIRC sa...

Så länge deras religion tillåter en muslim att ljuga när det gagnar Islam så kommer jag INTE att tro på vad en muslim säger!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.