16 oktober 2007

Vänsterns hat


Ganska ofta, både bland blog-kommentarer, insändare och svenskar jag träffar får jag ta del av deras hat mot Amerika.

Anledningen till detta är att den västerländska typen av socialism, som överlevde Berlinmurens fall och Sovjets kollaps, frodas inte bara i Sverige utan i hela Europa.
Vänstern frustreras av den möjlighet till individuell framgång och frihet vi sammanknippar med Amerika, den effektiva demokratin, de orubbliga individuella rättigheterna och den fria företagsamheten. (Det är just därför som så många mexicaner tex. vill komma hit, lagligt och olagligt.)

När man med ilska i rösten hävdar att Amerika är en stormakt som vill ta över Världen bör man nog titta tillbaka i gamla historieboken och jämföra med stormakter som tex. Mongoler, Spanjorer, Fransmän, Holländare, Portugiser, Italienare, Ottomaner, Tyskar...
Amerika är den första stormakt som befriar människor, ger dem mat och som nu är engagerad i att rädda världen från massmördande muslimska terrorister.

Amerika har varit ovärderligt för resten av världen. Även om man bortser från teknologiska och vetenskapliga framsteg så räddade Amerika världen under både Första och Andra världskrigen, samt det Kalla Kriget, och offrade blod, uthållighet, förmåga, övertygelse och pengar.
Man demokratiserade också Tyskland, Italien och Japan, de mest stridslystna under WWII.
Sovjets utbredning bromsades över hela världen och ledde till unionens sammanbrott samt demokratisering av öst-Europa. Under en tioårsperiod befriade Amerika lilla Grenada och Panama, stoppade kommunismens spridning i Centralamerika, körde ut Saddams trupper ur Kuwait, och tog udden av Balkankonflikten.
Under mindre än två år befriades 30 miljoner afghaner från Taliban och Al-Qaeda och 27 miljoner från Saddam Hussein. Genom denna process har Amerika gett afghaner och irakier möjlighet att för första gången på 5000 år andas demokratins fria luft.

Därför hatar Vänstern Amerika.

3 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Glad att jag är pro-amerikan (Americanist) och alltid varit det. Pro-amerikan i bemärkelse USA-romantiker - ungefär som vissa är francofiler, anglofiler, etc.

Stödde USA under Vietnamkriget, när många av dagens makthavare hade skägg och skanderade "Palme och Geijer, Lyndons lakejer".

Blev till och med mordhotad för mitt ställningstagande av KFML-medlemmar i Örebro, där jag då bodde.

Min favoritperiod i USA:s historia är fram till 50-talet.

Sedan kan man långtsamt förmärka en degenerering.

USA:s framtid ser inte ljus ut.
Men det gör inte vår heller.

Legends of America

Eyewitness to History

Ghost Cowboy

History

Anonym sa...

"Även om man bortser från teknologiska och vetenskapliga framsteg så räddade Amerika världen under både Första och Andra världskrigen, samt det Kalla Kriget, och offrade blod..." Tja, mycket av andras blod offrade man.

Sen att hävda att Amerika räddade världen under världskrigen är jävligt förmätet då det var faktiskt ryssarna som stog för största förlusterna under andra världkriget. Det dog 300000 amrisar och de flesta mot Japan. Så sluta ljug.

Berit sa...

Om det inte vore för Amerika skulle Europa inte existera i dag.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.