22 oktober 2007

Yttrandefrihet blir dyr i det nya EU


GERTRUD skriver:

För ett år sedan, i augusti 2006, tvingades universitets-staden Padova att beskydda sig mot ett ghetto av nordafrikanska och nigerianska gäng med evinnerliga våldsamma slagsmål, knarkhandel och prostitution. Staden lät bygga en 3 meter hög stålmur, 84 meter lång i Via Anelli för 80 000 Euro.

Det var inte tillräckligt. Stadens medborgare begärde taggtråd på den översta stålkanten och vakthållning av beväpnad polis.

Under tiden har ghettot och kriminaliteten vuxit och nu ska det byggas en ny mur i Via Manara för 15 000 Euro.
Källa: den italienska nyhetsbyrån Ansa

Gertrud rapporterar också om ett italienskt lagförslag där varje blogg och hemsida ska registreras och betala en avgift till staten samt ha en ansvarig utgivare. Resultat: 99 procent kommer att stänga.

Gates of Vienna kommenterar Italiens plan att stänga ner Internet:

Sluta oroa dig över Italien, börja oroa dig över EU. Nya regler från högsta sovjet i Bryssel: “Vi bestämmer vad som är rasistiskt och xenofobiskt och om vi inte tycker om vad du har att säga kommer vi att åtala dig.”

Betyder det att man inte längre kan forska och rapportera om våld som är relaterat till muslimska invandrare? Locket ska läggas på nu när oroligheterna brer ut sig runtom i Europa, senast sex dar i rad i Amsterdam. Samma metod som i före detta Sovjetunionen och före detta Jugoslavien.

6 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

EU är en totalitär mardröm i vardande.

I april skrev nyliberale Henrik Alexandersson:

"Nästa vecka kommer EU:s ministerråd (unionens justitieministrar) att fatta beslut om en ramlagstiftning mot rasism.

Detta beslut innebär att vi kommer att få fler åsiktsförbud och fler inskränkningar i yttrandefriheten.

Varken den svenska regeringen eller oppositionen tycks ha något att invända mot detta.

Förutom en miniminivå för hetslagstiftning (som i sig är orimlig) i EU-staterna – så kommer man att kriminalisera förnekande av till exempel Förintelsen, folkrättsbrott och krigsförbrytelser. Vad som är historiskt korrekt kommer att avgöras av domstol.

Tänk nu efter en stund. Läs sedan det ovanstående igen. Fundera lite till.

EU:s lagstiftning går före svensk lag – så nu blir det så här. Nu kommer ännu fler människor att kunna bli inspärrade för vad de säger och tycker. I vårt land. I demokratins namn...

Politikerna tycks, som sagt, inte ha något att invända mot ramlagstiftningen. Någon kritik från rättsväsendet har i vart fall inte jag uppfattat. Inte en enda samhällsdebattör tycks bry sig. I svensk mediarapportering är det knäpp tyst. Största möjliga tystnad råder. Överallt. Och på torsdag är det kört.

Ett av demokratins problem är, som bekant, att den kan avskaffa sig själv. EU tycks vara på god väg."

Hax
Hax
SvD
Brussels Journal
Brussels Journal

Anonym sa...

Kan bara hålla med jean moulin. Det är inte bara sd som är oroade över detta, även mp är djupt oroade. Både det nya fördraget och begränsningen av historisk forskning är delar av "den nya världsordningen" som EU är en del av. Detta är något som måste bekämpas gemensamt, från extremvänster till extremhöger (+ gröna), politiska organisationer såväl som andra organisationer måste vakna upp och se vad som händer. Lyft bort invandrar frågan ett tag och lyft fram EU och gör gemensam ska med oss andra som slåss mot EU.

Knute sa...

Multi-Culti Breakdown

But we must be forewarned.

A mixed-up society like Britain cannot function satisfactorily without becoming more authoritarian, because there will be an obvious need to repress or contain cultural tensions, and to brainwash and indoctrinate people.

Unless there is drastic change, life in Britain (Canada, Australia, N.Z. & U.S.A.) will be exceedingly unpleasant in the future.

Toronto News

http://torontonews.wordpress.com/2007/10/20/multi-culti-breakdown-in-uk/

Folkomrostning Nu! sa...

Jean Moulin,
"Varken den svenska regeringen eller oppositionen tycks ha något att invända mot detta.

Inte en enda samhällsdebattör tycks bry sig. I svensk mediarapportering är det knäpp tyst. Största möjliga tystnad råder. Överallt. Och på torsdag är det kört.

Ett av demokratins problem är, som bekant, att den kan avskaffa sig själv. EU tycks vara på god väg."

Den skrammande utvecklingen ar oerhort orovackande. Jag har inte heller sett en enda debatt om saken. Det vore ju medias uppgift att bevaka, det klara dom inte. Dom gor som vanligt, laser andra tidningar och skriver enbart om samma saker. Jag tror att det blir var framtid, lagar skapas pa annan ort, ingen debatt om saken och vi stalls infor fullbordat faktum. Jag trodde EU's andra medlemslander hade mer sunt fornuft an svenska politiker, det ser inte ut sa. Nu maste medborgarna i EU ha koll pa sina egna politiker OCH de som sitter i EU vilket ar svart eftersom vi inte far nagon information om vad dom gor.

Jean Moulin sa...

Tom, invandringsfrågan hör hemma på den anti-globalistiska agenda. Massinvandringen är en metod att upplösa självstyrande nationalstater och få dem att uppgå i mångnationella superstater som EU. Invandrare och européer är bara brickor i ett större spel.


Såg ett fascinerande program om Vladimir Putin på SvT.
SVT

Någon slugare får man leta efter.
Först skaffade han sig som belöning sin position som Jeltsins
kronprins genom att skydda dennes kompisar oligarkerna, som besinningslöst plundrat landet.

Sedan vid maktens roder, attackerar han och oskadliggör oligarkerna. Hela tiden med siktet inställt på att göra det, väl medveten om att politik är rävspel, ett parti eller en serie partier schack.

Men än värre. När hans egen smutsiga byk (maffiasamröre) hotas avslöjas, så gör han en wag-the-dog-manöver eller två: 1) KGB spränger lite hus i Moskva och skyller på tjetjenska terrorister, 2) Han startar krig mot Tjetjenien.

Så om Jeltsin är kapabel till sådana illdåd, så kanske EU-eliten och USA-eliten är på samma moraliska nivå. Varför inte?
Alla amerikanska toppolitiker vill minska USA:s suveränitet och låta landet uppgå i ett nordamerikanskt EU. Det är en av orsakerna till Bushs och de andra politikernas ovilja att störa relationen med Mexiko genom hårdare tag mot illegal invandring därifrån.

Okej, det kanske inte är så, att invandring är ett medel för att slå sönder nationalstaterna. Kanske orsakerna är mer invecklade och mindre cyniska än så, men likafullt får den just den effekten.

Beträffande allianser extrem vänster och extrem höger, så ser varken jag eller mina bloggkamrater oss som "extrem höger".

Jag ser mig som extremt patriotisk och demokratisk.

Jean Moulin sa...

Putin inte Jeltsin. Skrev fel i förra inlägget om att vara kapabel till illdåd, visst båda har blodiga händer, men Putin är inte en militärorkesterdiregerande fyllerist, han är så smart så att Machiavelli måste applådera från graven.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.