17 november 2007

Att vara jungfru


I Sverige förekommer en diskussion om att utländska kvinnor ska kunna få abort i landet om de inte kan få ingreppet gjort i sitt eget hemland.
Man anser att de utländska kvinnorna själva ska betala för proceduren, men även om så är fallet tar de upp resurser från sjukvårdssystemet och orsakar längre väntetider.
Abort handlar ju inte om vare sig Sjuk eller Vård, utan är i de allra flesta fall enbart en bekvämlighetsfråga.

I England har det allmänna sjukvårdssystemet börjat betala för operationer att återställa mödomshinnan och den diskussionen kommer snart att också nå Sverige.
Hittills har National Health Service betalat för 24 "restaureringar" under det senaste 2 åren. De flesta klienter har varit tonåringar eller i början av 20-års åldern.
I privata kliniker kan det kosta upp till 8000 dollar och nu hör man krav på att alla sådana operationer ska betalas av skattebetalarna. Tidigare har regeln varit att man kan få operationen utförd efter våldtäkt men vissa läkare är nu villiga att göra det för "kulturella och kosmetiska anledningar".

"Vissa kvinnor upplever förväntningar från sina blivande makar som anser att deras fruar ska vara oskulder när de gifter sig"

Ni gissar alldeles riktigt! Kritiker säger att denna trend drivs av muslimska fundamentalister . Skattebetalare ska betala räkningen så att dessa män kan lura sig själva att tro att deras brudar är jungfrur.

Abort-semantik

Familjens ära sitter inte mellan benen

Demokratins återvändsgränd

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.