20 november 2007

Bröstchock!

Har länge filosoferat om kvinnobröst och all uppståndelse kring dem.

På 80-talet var badmodet för damer (och herrar) topless. Minns inte så mycket av det. Men jag tror att man som man slutade titta efter ett slag. Det var intressantare att läsa i den bok eller tidning man hade med sig som strandlitteratur.

Sedan på 90-talet läste jag om unga kvinnor som tyckte att det var vulgärt att visa tuttarna och använde hel baddräkt eller traditionell bikini. Och helt plötsligt var alla nakna bröst borta från badstränderna.

Vad var det som hände? Vem bestämde att alla kvinnor skulle sluta bada topless? Konstigt att det kan bli så. Att folk gör som alla andra hela tiden.

För ett tag sedan avvisades ett par topless-kvinnor från en simhall i Uppsala med hänvisning till ordningsreglerna. Deras försvar var att män ju fick bada topless, så varför inte kvinnor? Expressen

Bra fråga. Vi är skyldiga dem ett svar.

Så hur lyder det?

Svaret ges i hela texten - av vilket det ovanstående bara var ett smakprov - på Archive Moulin

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Skulle nog funka bra med avsexualiseringen av brösten om en sån där kom instruttande topless i simhallen...;)

Anonym sa...

Det barbröstade badmodet prövades i Sverige försiktigtvis exakt 1980. 1981 blommade det ut för fullt och var en självklarhet i många år för att sedan avta och helt försvinna fr.o.m. mitten av 1990-talet. Det var då nämnda mode i kampanjform demoniserades i svenska medier av den samlade feministrörelsen.

Dessförinnan samsades alltså barbröstade tonårsflickor med dito damer i 80-årsåldern på alla landets badställen. Att inte ta av sig överdelen omedelbart efter det att man slagit sig ned på badfilten/badlakanet var närmast opassande. Frid och harmoni rådde. Så kom feministkampanjen: TJEJER, TA PÅ ER! KILLARNA SKRATTAR ÅT ER! VISA INTE TUTTARNA, DE VIDRIGA MÄNNEN HÅNAR ER! Bilder i kvällstidningarna med bildtext: MARIA, 17, BADAR OCH SOLBADAR BARA I HELLÅNG BADDRÄKT. DET ÄR SNUSKIGT MED TUTTAR.

Ingen man yttrade sig i debatten, men överdelarna åkte på, förstås. Nu är feministerna/läbborna återigen på krigsstigen. Återigen är det könsmaktordningen och det sexistiska förtryckets ondska, som ska brytas. Men det här gången för att man INTE får ta av sig överdelarna...

Knute sa...

Topless-modet försvann samtidigt som invandringen av muslimer tog fart. Finns det ett samband? Radikala feminister gör logiska krumbukter för att slippa protestera mot kvinnoförtryckande slöjor och burkor. För denna variant av feminism är det bara den vite mannen som är skurken, andra män är ursäktade om de förtrycker sina kvinnor. Vilken fruktansvärt politiserad smörja dessa "forskar-aktivister" på diverse universitetsinstitutioner hittar på. Ämnena har fantasinamn och får förstås EU- och FN-bidrag.

Berit sa...

Bröst har en hög erotisk lockelse i vårt samhälle och feminister tycks tro att, för att konkurrera med männen i samhället, man måste förneka och förinta kvinnors sexuella makt.
Denna makt skrämmer feminister eftersom man är väl medveten om att den bara varar under en kort tid av livet.
Sexualitet symboliserar ungdom, attraktivitet, lockelse och är en synnerligen användbar handelsvara.
Varje någorlunda smart medelklass kvinna vet att i de allra flesta fall kan hennes hårt förvärvade samhällsposition utmanövreras av en ung sexig kvinna med snygga bröst och stuss.

Vi ska avsexualisera människan, se på detta med "unisex", att medvetet försöka göra små pojkar till flickor. I stället för att se det fantastiskt positiva i att att män och kvinnor är olika, fungerar olika, strävar man att göra om små pojkar till flickor.

Feminister kämpar en alldeles hopplös kamp mot naturen, sexualiteten är näst hunger den starkaste driften vi har.

Jean Moulin sa...

Grue, det skulle funka - not.

Speciellt till dig (vi på EKP kör anti-burka-tema ibland):

Ekstrabladet

Jean Moulin sa...

Knute har faktiskt fakta på fötterna (igen!).

I England fick Sloggi ta bort sin reklam för att muslimer protesterade.

FrontpageMagazine

Jag tycker alla dess aningslösa hedonister och feminister som vill ha mer muslimsk invandring och "mångfald", bör tänka sig för. De kommer att vakna upp till en helt annan värld än de tänkt sig.

Times Online

Anonym sa...

Tack, Jean:) Det är ett yndigt land på alla de sätt, Danmark!

Falken sa...

Knute,

Exakt mina tankar, topless-modet försvann i och med Friggesbodens fantastiska jätteasyl för muslimer, var det 92?

Det blev helt enkelt obehagligt att sola topless. Jag minns att det pågick en viss debatt om det då, om att strandklimatet förändrades.

Nu vill man gå barbröstad igen. Och glömt varför man slutade. De lär nog snabbt märka att det kanske inte är så lämpligt. Muslimerna har blivit fler, inte färre. Men att inse att det är vänsterns eget islam-kramande som gjort den typen av jämställdhetsbeteende omöjligt, lär de inte göra. Vänster har aldrig förstått samband mellan orsak och verkan.

Nej nästa plagg på Hennes, en badburkha, made in China, för 399:50!

Anonym sa...

Tråkigt att det försvann kan jag tycka. Även om jag uppskattar när t ex tjejer bada topless i mer vänskapliga sammanhang.

Det ger någon laddning och spänning. Det kanske inte är vad syftet är, men jag tror faktiskt alla iblandade njuter lite av den spänning som det ger, både att vara den som själv är topless, och att vara en man i den personens närhet.

Jag gillar nakenhet, tycker det kan vara tändande, har skrivit lite om det här:
http://sexosofi.wordpress.com/category/nakenhet/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.