12 november 2007

Fotboll och postiljoner


Vid en fotbollsmatch i Odense igår blev det bråk mellan den ghanesiske spelaren Ahmed och den norske spelaren Sæternes. Ahmed menade att Sæternes hade kallat honom ett svin, vilket var mycket förolämpande för ghanesaren som är muslim. Sæternes i sin tur hävdade att han inte sagt "You little Pig" utan "You little Prick".

Den danske fotbollspelaren Sørensen gick emellan och sa "This is Denmark" vilket domaren tyckte var rasistiskt och utvisade honom. "Det var dumt att komma med en sådan kommentar till en mörk spelare," sa domaren.

Vad är detta om inte ett exempel på det kulturella självhat jag skrev om i mitt föregående inlägg. Fotbollsdomaren erkänner inte att han står med båda fötterna på Danmarks jord, nej han svävar ett par decimeter ovan marken i en mångkulturell bubbla.

* *
I skånska Svedala får brevbärarna inte dela ut 4200 exemplar av tidningen SD-kuriren, har Postens huvudkontor i Stockholm bestämt. Tidningen innehåller en bild av konstnären Vilks muhammedhund.

Terroristerna använder fruktan för att kontrollera offren, de svenska brevbärarna. Kanske brevbärarna är rädda för varandra till och med, någon kollega är säkert muslim som kan tänkas bli kränkt av en blyersteckning på sidan fem. Kulturellt självhat och ingen ryggrad på Postverket och andra myndigheter.

Läste just Åkessons blogg och upptäckte att det numera inte heter Postverket utan Posten Aktiebolag. Inte konstigt att brevbäraryrket inte längre är ett kall, lika lite som prästens verkar vara det. Postiljonen kämpade sig fram i snöstorm och breven kom fram, men nu för tiden heter det "arbetsmiljöhänsyn" när Bin Laden fnyser borta i Hindukush-bergen.

Fast egentligen är det ju ett svepskäl, ett olagligt och odemokratiskt svepskäl, för att kunna motarbeta Sverigedemokraterna.

Verdens Gang , Fyens Stiftstidende , Sydsvenskan , Åkessons blogg

1 Kommentarer:

Knute sa...

Å være postmann utrolig viktig jobb i et fritt samfunn, ja like viktig som en uredd soldat, så kjære broderfolk; VÅKN OPP!!!

Document.no

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.