23 november 2007

Gamla urklipp del 1


Fann en massa urklipp från 90-talet när jag tömde flyttkartonger. De handlar om två saker: manshat från feministiskt håll (t ex Operation Kvinnofrid) och
importerad intolerans via invandring av muslimer.

Här några axplock om invandringsrelaterade problem:

"Det Sirpa hade svårast att förlika sig med var den skräpiga gården. Att vissa grannar slängde ut blöjor genom fönstret.[. . .} Hon var trött på Rinkeby, trött på fördomarna. Även på de positiva fördomarna.

- De som hade inställningen att de stackars människorna måste få hjälp eller de som trodde att Rinkeby var en evig sambafestival, exotiskt värre. Det var så förnedrande mot oss alla, som om vi bodde i något jäkla reservat. Kanske hon hade orkat, säger hon, om det inte vore för hennes tonårsdöttrar. - Jag ville inte att de skulle växa upp med det kvinnoförakt som ändå fanns runt om oss. Särskilt mot svenska tjejer." (DN Insidan 1 juli 1998.)
"När en kristen västerlänning konverterar till islam framkallar det på sin höjd ansträngda fniss eller bekymrat upphissade ögonbryn. Men när en muslim 'avfaller' från islam och övergår till kristendomen kan det vara fråga om liv och död. 'Vi vet att du har blivit kristen. Du måste gå till imanen i din moské och återvända till islam. Annars vet du vad vi tänker göra med dig!'
[. . .]
Hela texten på
Archive Moulin

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.