27 november 2007

Halshuggningar

American Thinker gör oss uppmärksamma på att man i Saudiarabien just avrättat den 136 personen för året.

Halshuggning med svärd har alltid varit straffet för mord, våldtäkt, knarklangning och väpnat rån.

Saudies utför inga betungande arbeten själva utan "importerar" framförallt människor från asiatiska länder som utför sysslorna i landet och de flesta som avrättas är utlänningar.

De importerade arbetarna utgör en tredjedel av landets befolkning och lever under förhållanden som närmast liknar slaveri.
De utsätts för tortyr, tvingas till bekännelser och orättvisa domslut när de anklagas för brott.

I motsats till den världsomfattande kritik som avrättningar i USA alltid utsätts för har det hittills förekommit ytterst liten kritik och granskning av det saudiska systemet där man följer Sharia lag.
Den saudiska behandlingen av kriminella har ignorerats ända tills för kort tid sedan när fallet med den våldtagna kvinnan och hennes 200 piskslag offentliggjordes.

Ytterligare ett fall handlar om en 19 årig barnflicka som dömts till döden därför att babyn hon matade dog. Händelsen ägde rum i maj och Amnesty har överklagat men jag har inte lyckats hitta uppgifter om hon fortfarande är i livet.


"Reality shows" har blivit populära och strax före jul kommer brittisk TV att visa en show där icke-muslimer ska leva under strikt Sharia lag i tre veckor.
Deltagarna består av ett par från olika raser, en homosexuell frisör, en ateistisk taxichaufför och en fotomodell.
De ska be regelbundet och förväntas klä sig anständigt under dessa tre veckor.

Jag undrar om vi kommer att få se några halshuggningar eller stening om deltagarna inte följer reglerna?
Vad blir straffet om man kanske vill lämna showen?

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte så många som är medvetna om att slaveriet förbjöds i Saudiarabien först 1962. Folk är inte heller medvetna om att den största strömmen av afrikanska slavar gick inte till Nordamerika, utan till de arabiska länderna runt Medelhavet. Slavhandeln var en arabisk/muslimsk specialitet.
Saladin

Anonym sa...

Under alla mina år i Saudi så har jag sett hur deras så kallade gästarbetare har blivit behandlade även jag skälv! Men det är framförallt dom Asiatiska kvinnorna som blir värre behandlade än vad våra djur blir på väg till slakhuset! För ungefär 25 år sedan så vart jag och mina arbetskamrater på en camp Saudi tvingade att bevittna en massavrättning!(Det var enbart för att skrämma skiten ur oss kontraktsanställda dära nere) Jag har fortfarande mardrömmar om detta än idag! Och vad jag kan förstå så är det fortfarande ett helgnöje dära. Man tar med sig sina barn och fruar tillsammans med hundratals andra som om det vore villken fotbollmatch som hellst och bevittnar detta barbareri! Och det är uteslutande kvinnor och utlänska gästarbetare och i några undantagsfall inhemska Saudier som står på stupstocken!!!! Nu lär det väll förmodligen komma någon och snacka om att det inte var så länge sedan som vi avrättade folk i religonens namn i Sverige också!

Anonym sa...

Folk är inte heller medvetna om att muslimernas slavhandel med afrikaner var lika omfattande som européernas. Eller att nordafrikanska muslimer även förslavade kristna européer. Omkring en miljon hann förslavas innan frankrike satte punkt för övergreppen år 1830. Men deras skuld till europa har fortfarande inte betalats tillbaka.
http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/artikel_175748.svd

Anonym sa...

Det är mycket säkrare för medborgarna i muslimska länder än i europa. en kvina i vest blir våldtagen var 3 sekund. Kan ni tänka er hur dessa offer känner sig när t.ex dera barn blir kidnappade eller värde saker rånade. I Islam är allt detta oacceptabelt, de hårda lagarna är endast för den kriminelle och ingen annan drabbas än just den kriminelle, därför har saudi renaste statistiken på kriminalitet i hela världen. Världens trygghet för medborgarna kallar jag det.

Knute sa...

Anonym 3, hur kan du påstå det du påstår om du läst vad Anonym 2 skriver, som bott och arbetat i Saudi? Häpnadsväckande. Antingen driver du med oss, eller så borde du snarast flytta dit till ditt idealland.

Berit sa...

Anonym, svårt att förstå vad du menar med att dra upp atombomber? För att bomber används i krig skulle det på något sätt ursäkta halshuggningar?
Din kommentar försvann i hanteringen men jag tror ändå inte att någon mer än du förstår den

Anonym sa...

Helt Otroligt!
Tycker du som kallar dig anonym att det är kriminellt att bli våldtagen.
200 piskrapp för det!
Galning!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.