06 november 2007

Intriger i Belgien?

American Thinker, James Lewis, har en intressant syn på de meningsskiljaktigheter som pågår mellan Charles Johnson, Little Green Football och Paul Belien, Brussels Journal.

Läs hela artikeln eftersom jag tyvärr inte kan göra den rättvisa genom min sammanfattning här.

Belgien som nation håller på att falla samman. Det är självklart att den politiska scenen är fylld av missinformation, anklagelser, planterade historier och psykologisk påverkan. Det är viktigt för wallonerna att se till att flamländarna inte får makt och det är inte alls ovanligt att en makt-elit smutskastar opponenten med det värsta man kan tänka sig.
I Europa över lag är det rasist och neo-nazist.

Det är inte alls otroligt att den styrande eliten i Bryssel skickar ut "agents provocateurs" för att paradera som nazister när Vlaams Belang har sina möten.
De finns en anledning till att man använder ett franskt ord här, agenter som infiltrerar är ett gammal politiskt trick.

Det finns en stor skräck för neo-Nazis i Europa vilket är förståeligt. När amerikaner tänker på dem (om de nu gör det) ses de mest som pajaser och knäppgökar medan tyskarna ser en dold SS-officer. Ni kan vara säkra på att tyska regeringen infiltrerar sina egna neo-Nazis möten.

Så vem ska man tro på?

Vart man än tittar i Europa kan man finna associationer som stinker. Fransmännen själva var minsann inte snövita för 60 år sedan. Sartre var stolt över att bli associerad med massmördarna Mao och Stalin. Mitterand startade sin politiska karriär som fascist.
Hela den styrande klassen i Europa dras med en välförtjänt skuld.

Den fransktalande eliten i Belgien tror nog att de är de enda som står mellan civilisationen och nazismen. Det är en vanlig tro bland Europas elit. Det är en av de viktigaste anledningarna för bildandet av EU, vilket verkligen inte är någon modell för ett demokratiskt styrelsesätt.
Den hånleende eliten har en tendens att se vanligt folk som rasister. Den obekväma sanningen är faktiskt att nazisterna framgångsrikt rekryterade medlemmar bland eliten.

Det är en ormgrop! Det är mycket troligt att Vlaams Belang är infiltrerat av regerings agenter men har de tagit nästa steg till att fungera som "agents provocateurs"?
Kvinnan på fotot (lånat från LGF) taget för tio år sedan vid ett Vlaams Blok rally , ser verkligen ut som en nazist. Men hur absolut heldum får man vara om man paraderar framför kameran i full "uniform" när ens politiska parti gör sitt bästa för att vinna allmänhetens förtroende inför nästa val?

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Det där fotot är ju på den där kvinnan från Sverigedemokraterna (minns tyvärr inte namn på henne) som var med på Riksfrontens aktiviteter. Hon blev sedan utesluten ur SD.

Fotot är från en av deras aktiviteter. Förstår inte riktigt hur ni fått det till att detta foto skulle vara från Belgien?

Mvh

Johan Björnsson

johanbjornsson.motpol.nu

ANTI-ISLAMIST sa...

Kvinnan på fotot (lånat från LGF) taget för tio år sedan vid ett Vlaams Blok rally , ser verkligen ut som en nazist. Men hur absolut heldum får man vara om man paraderar framför kameran i full "uniform" när ens politiska parti gör sitt bästa för att vinna allmänhetens förtroende inför nästa val?
- - - - -
Nej Berit, den stövelklädda damen
ligger Sverigedemokraterna till last, hon skall ha varit medlem någon gång i forntiden och bilden togs långt efter hennes utträde. För egen del har jag misstanke om att bilden är 'laved' dvs fotoshoppad - den där nazistflaggan ser ut att ha kommit dit i efterhand, tycker jag.

Knute sa...

Artikeln i American Thinker har uppdaterats, nu står det Sweden i stället. "Thanks to an alert reader for correcting the location."

Jean Moulin sa...

Bortsett från felaktigheten om bilden, så är jag som läsare av både Brussels Journal och Little Green Fotballs plus View from the Right (där jag först blev varse det hela), glad för att Berit tog upp kontroversen.

Klart störande och Berits hypotes är tänkvärd.

Har ofta tänkt på agent provocateurs i andra sammanhang.
Bloggar som startas för att verka invandringskritiska, men som samtidigt är fulla av rasistiska grodor och självmål. Kan inte sådana vara verk av motståndare som vill kunna sammankoppla t ex en sådan här blogg eller en sverigedemokratisk med uttalanden som man missat?

Och med tanke på hur knäppt så kallade anti-nazister uppträder, så har jag undrat om de infiltrerats av nazister för att de skall sammankopplas med politiskt våld.

Det senare har jag skrinlagt som teori. Sådan infiltration verkar onödig med tanke på alla helidioter som befolkar den yttersta vänstern.
Vi behöver bara tänka på autonoma vänstern, Baader Meinhof och bolsjevikterrorn i Sovjet, etc. etc.

Jean Moulin sa...

Ur American Thinker: "The French-speaking elite in Belgium probably believes that they are the only ones standing between civilization and a Nazi revival."

Om det är så, hur kan de i så fall tillåta söndrande muslimsk massinvandring? Jo, för att skaffa sig ett nytt väljarunderlag, men i så fall leker de medvetet med elden.

Massinvandringen är det största hotet mot stabiliteten och kan bidra till en motsvarighet till nazismen i framtiden.

Berit sa...

Tack för att ni håller ordning på mig. Jag reagerade själv när jag såg svenska flaggan men eftersom American Thinker (som jag citerade)kopplade ihop den med Vlaams Belang gick tog jag det för givet. Skulle ha läst LGF som hade det riktigt.
Men , det förändrar ju inte att det vore heldumt som reklam för ett politiskt parti som verkligen vill vinna röster.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.