08 november 2007

Little Green Footballs & Guilt by Association


Ja, hur är det med
Little Green Footballs
fläckfrihet? Är den så total som man kan få intryck av via dess angrepp på Vlaams Belang och Brussels Journal samt Sverigedemokraterna?

När jag via View from the Right blev varse dessa angrepp visste jag inte, men anade att LGF hyllat Theo van Gogh. En nästan rituell handling bland neocons. Varför dennes mindre sympatiska sidor förtigs i de kretsarna.

Så jag googlade och genast fick jag misstanken bekräftad på en blogg som heter "Little Green Fotballs Watch". Där avslöjas det neokonservativa hyckleriet rörande van Gogh med samma exempel som jag använt i olika sammanhang på Internet och att dessa exempel tydligen undgått (?) LGF, för hur förklarar man annars att LGF hyllar van Gogh så oreserverat?

Theo van Gogh skrev enligt LGF Watch många antisemitiska artiklar. I en i början av 80-talet skildrade han hur den judiske författaren Leon de Winter hade spelat "The Trinblinka Love Game" med taggtråd lindat runt sin snopp. Han anknöt då och även senare till den antisemitiska myten om judar som sexuellt perverterade. Påstod att den judiska historikern Evelien Gans hade "våta drömmar" om att ha sex med doktor Mengele.

Enligt LGF Watch tyckte van Gogh om att linda in sin antisemitism i den sortens "humor". T ex skämtade han om att göra en film "om en liten judisk flicka som under halva kriget ringer till Gestapo och säger: kom och hämta mig, kom och hämta mig, min dagbok är klar. . . och de kommer inte." Även detta är ett exempel på hans "humor": "Vad är det som luktar karamell här? Idag eldar de bara judar med diabetes."


Påståendena på LGF Watch har jag tagit del av dels i New Yorker, dels i en artikel av Paul Belien på Vdare.com (den senare garanterat en "rasistisk" webbtidning enligt Little Green Fotballs).

New Yorker , Vdare.com

Här två exempel på beundran för antisemiten Theo van Gogh:

Little Green Footballs , Little Green Footballs

7 Kommentarer:

Knute sa...

Little Green Footballs gör fel som nazistämplar belgiska Vlams Belang. Dess ledare Dewinter har många gånger uttryckt sitt stöd för både judar i allmänhet och för Israel. I Antwerpen röstar många judar på Vlams Belang.

Samma mönster i Sverige där Sverigedemokraterna är det mest Israelvänliga partiet och det enda parti som öppet tar avstånd mot antisemitism, vilket de andra partierna inte vågar av rädsla för att stöta sig med muslimerna. I stället pratar de i allmänna ordalag om rasism och främlingsfientlighet.

Anonym sa...

Jag tycker att det är legitimt att ta avstånd från allt av nazism och (ursäkta engelskan) white supremacy.

LGF kunde visa att Dewinter i direkt var hos white supremacists i USA, nämligen på The Political Cesspool där bl a David Duke är verksam.

Detta betyder naturligtvis inte att hela VB ska dissas, men det är synd att det inte finns ett annat invandringspolitik-kritiskt parti i Belgien. Att anti-islamiseringsrörelsen samarbetar med VB-medlemmar kan kanske vara möjligt, om man bara kollar upp dem så att deras förflutna är fritt från rasistism.

Beträffande Sverigedemokraterna gjorde Charles på LGF helt fel. Han tog Expos redovisning för sann och återgav den rakt av översatt. Det var den grund han hade. Skulle Charles även återge AFA:s texter, som fanns i ett Expo-alster? Nåväl, Sverigedemokraterna kan ju vara oacceptabla för det, men Expo har övertolkat en del i sin kritik. Charles menade även att Tommy Funebo var något slags objektivt vittne. Men Funebo var ju med på den tiden SD s a s "stod närmare rasism" (då jag också ofta dissade SD), och Funebo har så sent som för något år sen har haft radikalare anti-Islam-poster på sin (gamla) blogg än vissa SD:are och länkat rena rasister. Och varför anser Charles att inte dagens SD:are är lika bra vittnen? Här tar man en bitter föredetting som plötsligt nichat in sig på att skruva till det han såg för många år sen, då han slutade i partiet.

Såg förresten att Pastorius på bloggen "Infidel Blogger Alliance" (IBA) härom dan, i en kommentar på IBA, påstod att Le Pen var en fullfjädrad nazist, när han stått på ett fotografi med Dewinter. Jag ogillar Dewinters tidigare position, där ras-fokuseringen måste sägas vara rasistisk, och därmed ogillar jag nog Dewinter mer än Le Pen (men ogillar ev. inte det parti Dewinters verkar i lika mycket).

Brittiska BNP är dock, enligt de SD:are jag frågat vad de ansett, något mycket rasistiskt och nästan nazistiskt. (Funebo kanske inte skulle ha varit kritisk mot BNP för ett par år sen...? Jag har förresten sparat skärmdumpar på hans nu mot Expo utbytta länkar samt information med krav på att i lag förbjuda islam... ;-) )

Nåväl, jag är inte SD:are och skulle önska att något annat parti var invandringspolitik-kritiskt, men SD är ju bättre än VB och kan förhoppningsvis fortsätta den utveckling man haft senaste 10 år (och alltså, om det inte är gjort, helt befria från de som är totalt mot invandring eller lutar åt white supremacist-attityder).

Anti-islamiseringsrörelen borde i alla fall om SD:s utveckling är som nu och inte "vänder" -- någon "vändning" torde vara helt otänkbar -- kunna samarbeta med dem.

Detta var bara lite tankar utifrån min (såklart begränsade) kunskap.

Förresten: Amerikanske konservative kolumnisten Diana West har ju skrivit några artiklar om att VB är det bästa belgiska partiet mot europeisk islamisering och mot anti-semitism, och att USA borde stödja dem som en politisk strategisk åtgärd. Men att West anser det behöver ju inte betyda att den bedömningen är korrekt, men med tanke på VB:s politiska förändring och breddade bas är det ju inte orimligt.

-

"Sammanfattning":

SD: Okej.
VB: Eventuellt försiktigt okej.
BNP: Nej!

Knute sa...

Instämmer med föregående talare

Jean Moulin sa...

Mina herrar, jag noterar att ni inte har någon kommentar till Theo van Goghs groteskt grova antisemitiska skämt och Ayaan Hirsi Alis samarbete och vänskap med denne.

Är Ayaan Hirsi Ali en åsiktsfrände med van Gogh även om judar?

Sedan skall man fråga sig varför Conrad Black, som äger Jerusalem Post och Spectator har kvar en kolumnist som Taki, som ständigt är politiskt inkorrekt om Mossad och judiska personer samt öppet hyllar Mussolini i Spectator?
Smedjan.com länkade Spectator. Gör det Carl Rudbeck till fascist och antisemit?

Varför lät Spectator på 2000-talet publicera en artikel av Diana Mosley, som aldrig tagit avstånd från nazismen eller sin makes fascism. (Se Cecilia Hagens "Systrarna Mitford".)

Jag misstänker att orsaken är att
Taki är miljardär och jetsettare och att Mosley var engelsk adel.

Michael Leeden, en av de ivrigaste förespråkarna för Irakkriget, och väldigt respektabel bland sådana som Dick Erixon är en stor expert på och beundrare av italiensk fascism. I hans emailadress finns t ex Mussolinis förnamn Benito.

Jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet och dra fram politiska ställningstaganden eller samrören om politiskt respektabla personer.

Bruce Bawer tar också avstånd från Brussels Journal, enligt
artikel på Vdare.


Allas lilla hjältinna Ayaan Hirsi Ali har sagt att hon vill förbjuda Vlaams Belang, eftersom de är jämförbara med Jihadisterna. (Rena spelet à la Schymans jämförelse mellan svenska män och talibaner!)
Hennes motivering är att det är bara en tidsfråga innan en av deras medlemmar begår ett våldsbrott!

Så alla partier vars medlemmar kan begå våldsbrott (Ung Vänster har sådana medlemmar och så har vi Anna Sjödin) skall alltså preventivt förbjudas.

Men man får inte säga ngt om sådana värdefulla allierade som Hirsi Ali eller hur?

Så hur rent håller Little Green Footbolls framför sin egen dörr?
Inte ett skit. De är bara värsta hycklarna, precis som alla som menar att de är spotless/obefläckade.

Brussels Journal

Jfr. debatten om moderata politikers speciella benägenhet att delta i den svarta ekonomin.
Vilket fruktansvärt hyckleri.

För övrigt finns ingen skenheligare än Dick Erixon, som försöker framställa sig som en resonabel godmodig farbror i länstol som förklarar för sina unga adepter hur det ligger till och att han och Uncle Churchill är av samma virke.

På tal om Churchill. Där har vi ännu en Mussolini-beundrare som 1920 skrev en antisemitisk artikel om Ryska Revolutionen.

Som sagt man skulle kunna fortsätta i det oändliga. Minns Jesu ord: "Den som är utan skuld kan kasta första stenen!"

Knute sa...

Heja Jean, jag gillar din oräddhet och ärlighet!

Jean Moulin sa...

Tack Knute. Ingen är helt ärlig (inte ens jag :-)). Och orädd? Ha, ha. Jag är med Olof Ljungströms ord "världens räddaste man".

Vill bara att folk som Little Green Footballs inte skall kritisera andra för politiskt skumma kopplingar på ganska lösa grunder.

För mig är det viktigt att lyfta fram Theo van Goghs antisemitiska skämt, eftersom han framhålls som en yttrandefrihetens martyr av personer som inte drar sig för att anklaga någon för judefientlighet bara för att denne vill ha kvar förbudet mot obedövad koscher- och halalslakt samt förbjuda medicinskt omotiverad omskärelse av småpojkar. Eller för att denne kritiserat Israels regering (tänker på mig själv i förhållande till bl a Pollard-affären).

Det kan också förhoppningsvis vara nyttigt för de som vill misstänkliggöra Sd:s och Vlaams Belangs demokratiska pålitlighet att bli bekanta med Ayaan Hirsi Alis ganska odemokratiska åsikt om Vlaams Belangs rätt att existera.

Jag har dock inget emot att man använder van Gogh eller Hirsi Ali som exempel, bara man inte hycklar om deras mörka sidor.

Jag tycker vidare att man kan och bör citera Winston Churchill (en av mina egna förebilder), men man bör inte av rädsla för att citaten skall förlora i värde förtiga, att denne var Mussolini-beundrare och författade en antisemitisk artikel 1920. Detta ger inte slutömdömet att han var pro-fascist eller antisemit - i alla fall inte vid tiden för andra världskrigets utbrott. Folk ändrar sig. Till och med jag har ändrat mig. Från invandringsliberal till invandringskritiker, från EU-anhängare till EU-motståndare, etc.

Jag tänker ofta på uttryck som "oheliga allianser", "politics make strange bedfellows" och på vad Churchill sade efter Hitlers attack på Sovjet: "Även om Hitler hade invaderat Helvetet skulle jag känna mig skyldig att göra en positiv referens till Djävulen - här i Underhuset."

Skalman

Detta uttryck fångar min uppfattningen om politikens villkor i denna ofullkomliga värld.

Jean Moulin sa...

Menade Olle Ljungström, inte Olof:
Wikipedia

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.