28 november 2007

Mer om björnen

Här följer andra kapitlet om teddybjörnen från den underbara, fridfulla, varmhjärtade, rättvisa, förstående religionen Islam.

Det är verkligen sorgligt när en sjuåring måste ställa upp och försvara sin lärare mot religiösa vansinnigheter.

Gillian Gibbons, som jag skrev om häromdagen, är anklagad för hädelse och kan se fram emot 40 piskslag samt 6 månaders fängelse.

Den lilla pojken sa: " Fröken frågade mig vad jag ville kalla teddybjörnen ....Jag sa Mohammad. Jag gav den mitt namn"
Han sa att han inte tänkte på Islams profet när han föreslog namnet och att de allra flesta i klassen var överens med honom. Hans fröken är mycket snäll och han skulle bli ledsen om hon inte kommer tillbaka till klassen. Hon talade aldrig om religion eller nämnde profeten Mohammad.

4 Kommentarer:

gertrud sa...

Jag undrar om inte de arabiska myndigheterna här har gjort ett fatalt fel i psykologin.
Ett barns kärlek till sin nalle övergås väl ändast av barnets kärlek till föräldrarna. Tänk att älska nallen, Mohammed så! Att dra den med sig överallt, att ha den i famnen, när man somnar.
Nu är den kärlek förstört - och kanske ochså förståelsen för den mägtiga, ovänliga profeten, som förbjöd barnet att använda namnet.

magnus sa...

gertrud: Islam har uppehållits och spritts med hårda bud och inte alldeles utan framgång. Vad grabben tänker är kanske inte bara avsky, för om man växer upp i en auktoritär miljö kan man godta den som norm.

Män som i uppfostringssyfte blivit slagna som barn slår själva sina barn i uppfostringssyfte sägs det väl helt korrekt.

-

Den tanke jag får är istället att om och när det i någon SVENSK kommun blir muslimsk majoritet i politisk församling, den dagen kan det ju mycket väl hända att krav ställs på såna eller andra shariastraff. Då hamnar staten mot kommunen, men vad kommer at vara vägledande. Det skulle itne förvåna mig om man då skulle gå med på att gå halva vägen hellre än en konflikt (man kanske just upplevt upplopp sliknande de i Frankrike). Men även den multikulturella undervisningen på skolor och universitet går ju ut på att gå halva vägen, och att kulturer ska sammansmällta, där det inte minst är viktigt att majoritetskulturen står tillbaka. Alltså rakt motsatt assimilation (vilken ju t ex Dick Erixon förordat länge).

Alltså kommer man från staten att vöga för och emot att ta strid, och i slutänden försöka få till något som liknar en kompromiss ("halva vägen"), allt för att kunna säga att mna gjort något viktigt och humant. Men det kommer inte att råda något tvivel om vad det är som är på frammarch.

magnus sa...

Jag hittade en artikel från framtiden förresten. Så här:

"Framgång för Billström: Inga spöstraff i Malmö kommun.

TT. 14 januari 2023.

Sedan Malmös muslimska kommunstyrelsemajoritet fick en ordförande med saudisk bakgrund anses att vissa frågor som tidigare inte behandlats på kommunpolitisk nivå numera behandlas av kommunen. Förhandsgranskning av konstnärligt material i kommunens konsthallar är ett sådant exempel, och även vite för skolbespisningar som inte som inte serverar enbart halal. Men det mest uppmärksammade fallet är nog det i dagarna som rör att en dagispersonal lät barnen kalla en dockor Muhammed, liksom det godkännande kommunen gett åt den mångkulturmedvetna stadsdelens muslimska domstol att straffa läraren med fängelse alternativt spöstraff. Detta fördömdes i tisdags av regeringen, med krav på att kommunen måste hjälpa till att säkra svensk rättsäkerhet hos rättsvårdande myndighet, vare sig det är kulturanpassad domstol med religiös profil eller inte.

Sedan Malmös kommunledning förklarat att Sveriges rikspolitiker får ta konsekvenserna om de våldsamma upploppen förra månaden i de flesta av landets större städer blossar upp på nytt avbröt integrationsminister Nyamko Sabuni sin ordinarie planering och har nu under drygt ett dygn fört en diskussion med kommunen. Efter förhandlingar som avslutades i morse sa Sabuni att man nått en kompromiss som säkrar att mänskliga rättigheter följs. Kommunen har lovat att inte lägga sig i domen eller verka för att läraren straffas, men även lovat att sörja för att fysiska straff inte utdöms inom Malmö kommun.

Stadsminister Billström uttalar att detta är en framgång för en konstruktiv kulturell dialog i ett modernt Sverige."

Anonym sa...

Mahmoud Aldebe ,som Mona Sahlin gullade med, ville införa Sharia lagar.
Sveriges muslimska råd heter hans organisation (som han tidigare var ledare för).
Helena Benaouda är numera ledare och flitig i media, har troligtvis samma åsikt som Aldebe men är klok nog att inte framföra den.
Den är synd att Islam inte bara är extrem i vissa grupper utan i hela sin organisation...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.