19 november 2007

Muslimer blir kristna

Man hör inte så ofta talas om att muslimer konverterar till kristendomen eller någon annan religion, förmodligen därför att det är förenat med livsfara.
Ändå förekommer det och SVD har en artikel om detta, en 26-årig Lundabo som lämnade sin muslimska tro för kristendomen.
Reza Zare levde tidigare i södra Iran men skrev kritiska artiklar om islams kvinnosyn och tvingades fly.
Han säger att ett av de största problemen är att Koranen används som lagbok, att den är oerhört hård och gammalmodig och att Iran inte accepterar andra muslimer än Shiamuslimer.
Zare säger att han hotas till livet om han återvänder till Iran.

Al- Quaeda har utfärdat
dödshot till kristna konverterade i Kurdistan:" Vi jagar de som konverterat till Kristendom eller Zoroastrianism eftersom vi anser att de är avfällingar och Guds straff måste genomföras genom att döda dem"

Tusentals muslimer konverterar i Frankrike, runt 10,000 till Katolska kyrkan och 5,000 till protestanterna men säger att de hotas av uteslutning ur familjen och även till döden.
Instruktionerna finns i Hadith.
Kvinnliga avfällingar stängs in i rum ibland i åratal, som en sorts psykologisk tortyr, tills de ändrar sig. Vad gäller män så måste de dö, men först förlorar de alla rättigheter. Barnen tas ifrån dem, äktenskapet upplöses, de förlorar all arvsrätt och de kan inte bli begravda i en muslimsk begravningsplats.

Pakistanier, egyptier, saudiaraber och syrier tar de största riskerna när de konverterar.

Många
nykomlingar i Danmark upptäcker att det inte bara är att ändra adress och lära sig språket för att smälta in i ett nytt land. Sedan år 2000 har åtminstone 660 personer konverterat till kristendomen, nästan hälften var tidigare muslimer.
Kristeligt Dagblad rapporterar att nyanlända är speciellt motiverade eftersom de tror att ett byte av religion försäkrar dem om snabbare asyl, hjälper dem att finna arbete och integrera dem i det danska samhället.

Kristendom är inte logiskt för muslimskt tänkande eftersom de inte kan förstå hur man kan dyrka någon som förlöjligades och sedan dödades.

SvD

24 Kommentarer:

Anonym sa...

Dessa konvertier finns i afrika och i vissa arab länder.. hur kommer det sig? Att dessa människor konverterar till Kristendomen.. finns det någon anledning? Jo, om du ser till de länder.. afrika och vissa arabländer som är väldigt fattiga finns det en nöd.. en nöd av mat, hälsa, sjukvård, tak över huvuden osv. Vilka är de rika länderna i världen och vilka hjälper dessa fattiga länder? Jo de länder som har tillgång till att hjälpa dessa u-länder och vilka är de och vad har de för religion? Oftast är de I-länderna som har kristendomen som sin religion i sitt land. Även fast majoriteten av de kristna inte så kunninga i sin egna religion så har de traditioner som de följer. Dessa traditioner tar dem med sig till de fattiga länder där de arbetar i. Här hjälper de fattiga människor som har det svårt och försörjer dessa människor med mat, hälsa, sjukvård och tak över deras huvuden. Dessa fattiga blinda människor känner sig uppskattade och får genom denna hjälp tillbaka sin livslust. Och vem har hjälpt dem? Jo kristna, europeer. De skapar band med dessa fattiga muslimska bröder och systrar som inte har någon kunskap om livet och sin religion. Det enda de här människor tänker på är hur de skall klara dagen, kommer jag att överleva denna torka, 5 dagar utan mat.. kommer jag leva imorn? I deras länder är det också tradition snarare än religion som de följer. Det är enkelt.. Dessa människor som konverterar till Kristendomen från Islam inser inte helt plötsligt att Gud e 3 (Gud, Jesus och den heliga anden). Snarare har de för lite kunskap om sin egna religion för att ens uppfatta att de konverterat till en religion som dyrkar 3 Gudar.

Dessa människor som finns i sverige som konverterar till kristendomen är Iranier.. Varför? De har lärt sig "Islam" på ett hårt sätt.. Där de blir förtryckta i sitt egna hemland.. men det det är inte på det sättet som Islam säger att man ska behandla sitt folk nej, det är människor som gör detta det är människor som förtrycker människor, Gud förtrycker inte människor och Gud säger i koranen: Inget tvång i religionen.. Med det menas att du inte får tvinga någon till att tro eller betee sig på ett visst sätt, faktum är att det inte ens går.. kolla vad som sker.. Iranier blir kristna utan att de själva vet att Gud förbjuder tvång i religionen.

Dessa människor som utför Jihad i Guds namn och dödar oskyldiga vet inte heller mycket om sin religion, Gud förbjuder att döda oskyldiga människor, äldre människor, kvinnor och barn.. Var dom kristna, judar eller buddister.. Att döda oskyldiga människor kommer INTE från Islam! Du har säkert hört det här förut men forsätter att förneka
sanningen när du hör den.

Och Jesus frid vare över Honom är inte en Gud.. Hur kan en människa vara Gud? En människa som åt, drack och hade "calls for nature", som sov som nös osv. Är detta Gud? Sannerligen utförde Profeten Jesus mirakel men detta med Guds hjälp.
Gud säger i koranen: "Dyrka Allah, och sätt ingenting vid Hans sida" (An-Nisa:36)"All beröm hör till Allah, världarnas Herre" (Al-Fathihah:2)..
Inte 3 herrar, inte 2 herrar utan EN Herre, En Gud.

Hur kan det vara svårt att förstå att Gud är en. Om Gud hade vart fler hade dessa sannerligen kämpat om att vara bäst.. och vem är högst av Jesus, Gud och den Heliga Anden?.. Må Gud förlåta oss..

Och Allah vet bäst

Berit sa...

Tack för en informativ och intressant kommentar. Det är detaljer i det du skriver som jag inte riktigt förstår och som du kanske kan förklara närmare.
Jag tror inte heller att det är Gud som dödar. Det är människor som gör det och de gör det i Isalms namn och säger att Koranen påbjuder det. Även om det är en feltolkning av Koranen är den enormt utbredd och det är katastrofalt för de som drabbas.
Min Koran är på engelska där dessa instruktioner finns för behandlingen av icke-troernd.
The Sword Verse (S 9:5) översättning " slakta dem varhelst du finner dem, och ta dem och fängsla dem, och ligg i bakhåll för dem varhelst du kan"
Det är svårt att misstolka sådana ord.
Om de som konverterar i Afrika främst gör det för att få hjälp med mat och sjukvård tycker jag det är underligt att inte de rika, oljeproducerande muslimska länderna hjälper dem så att de inte måste vända sig till de kristna.
Om Islam är så tolerant mot andra religioner som du säger, hur kommer det sig att inga kristna kyrkor tillåts i tex, Saudiarabien och Iran?

Du skriver: Att döda oskyldiga människor kommer INTE från Islam! Du har säkert hört det här förut men forsätter att förneka sanningen när du hör den.

Hur kommer det sig då att så många som dödar andra säger att de gör det i Islams namn? Det är ju ingenting vi icke-muslimer andra hittar på.

Solle sa...

Det är ju jättebra att du plockar ut gott o blandat ur koranen. Men minns du inte att judar, kristna och muslimer levt sida vid sida i hundratals år i det islamiska riket utan några som helst problem? Jag tycker du ska byta ut din nuvarande koran mot en svensk en och en nyare tex. koranens budskap.

Berit sa...

Soheil, "sida vid sida utan problem" beror helt på hur man definierar "problem för vem"?
Om det, som du säger var så problemfritt tidigare, hur kommer det sig att kristna numera inte kan leva problemfritt i muslimska länder numera?

Jag plockar inte speciellt ur Koranen, skriver bara av vad det står där. Min översättning till svenska från den engelska versionen kanske inte blir så bra men alla vi dhimmis får nöja oss med översättningar i någon form.
Kan du kanske besvara de frågor jag har i min tidigare kommentar?

Anonym sa...

All pris tillhör Gud den mest barmhärtiga

Hej igen Berit.. Jag vet att jag var lite otydlig innan men skall försöka att tillhandahålla svar på dina frågor InshaAllaah. Men för att du ska kunna förstå måste du ha ett öppet hjärta fri från fördomar.
Men först och främst måste jag göra en sak klar.. Koranen kan endast läsas i dens fulla mening på Arabiska, inte svenska, inte Engelska, spanska osv.. Sedan har vissa gjort ett bättre jobb än andra på översättningar till andra språk, men det är en annan grej. Guds ord i Koranen har inte ändrats sedan den uppenbarades på Arabiska, alltså på 1400 år och denna fakta kommer inte bara från mig.. Den faktan kan du hitta i enclypodia och andra källor som icke-muslimer skrivit.

Sedan en viktig sak. Den Surah du nämner, Berit.. "The Sword".. Suran heter INTE så.. (Vet inte vart du fick det ifrån men förmodligen från ngn anti-Islam sida).. Versen du drog ut är från "At-Tawbah, (Surah 9).. "At-Tawbah" som surahn heter, betyder "Repentance" på översättning till engelska och det översätts på svenska till "Ånger".. Inte "Svärdet" utan "Ånger".. At-Tawbah betyder Ånger på svenska.
Det är detta som är så viktigt med att läsa Koranen på Arabiska, det är då man kan läsa den exakta betydelsen utan kompromisser.

Fortsättningen av ditt utdrag från Koranen lyder.. " And if anyone of the pholytheist seeks your protection, then grant him protection so that he may hear the words of Allah (i.e The Quraan). Then deliver him to his place of safety. That is beacause they are people who dont know" (Koranen At-Tawbah 9:6..)

Allah är inte orättvis.. Han ber Muslimerna att värna om polyteisterna och lära de kunskap om Allaah och Hans religion för det är sannerligen den raka vägen.

För att citera en blog som är skriven av en icke-muslim och som kanske gör det klarare för dig att Islam förbjuder dödandet av oskyldiga så länge de inte själva blir attackerade. Jag bifogar länk här: http://islamiskt.blogspot.com/
:
"En av de allra vanligaste missuppfattningarna om islam är att den är en krigisk religion, som förespråkar angreppskrig mot icke-muslimer i syfte att sprida tron. Det brukar heta att islam sprids med svärdet och predikar jihad (oftast felaktigt översatt med "heligt krig"). Men går man till islams heliga skrift Koranen, så upptäcker man att den på ett mycket tydligt sätt tar avstånd från angreppskrig, ja sådant är till och med förbjudet. Muslimer får bara kriga som försvar när de själva blir attackerade. Koranen innehåller ett överväldigande stöd för denna tolkning, bland annat genom följande verser:
"Ni får slåss för GUDs sak mot dem som attackerar er, men ni ska inte attackera. GUD älskar inte de som attackerar.
Ni får döda dem som för krig emot er, och ni får driva ut dem eftersom de drivit ut er. Förtryck är värre än mord. Slåss inte emot dem vid den Heliga Moskén, såvida de inte attackerar er där. Om de attackerar er, får ni döda dem. Det är det rättvisa straffet för dessa otroende människor.
Om de avstår är GUD Förlåtare, Barmhärtigast.
Ni får slåss emot dem för att utplåna förtryck, och för att dyrka GUD fritt. Om de avstår ska ni inte angripa; anfall är endast tillåtet mot dem som angriper.
Under de Heliga Månaderna får angrepp bemötas med ett likvärdigt gensvar. Om de attackerar er, får ni slå tillbaka genom att utsätta dem för ett likvärdigt straff. Ni ska iaktta GUD, och var medvetna om att GUD är med de rättfärdiga.
Ni ska spendera för GUDs sak; men kasta er inte självmant in i fördärvet. Ni ska vara barmhärtiga; GUD älskar de barmhärtiga." (Koranen, Surah Al-Baqhara 2:190-2:195)

Notera speciellt att dessa verser gör att terrorism måste fördömas på Koranens grund. De islamistiska terrorister som försöker rättfärdiga sina dåd genom att hänvisa till att det skulle röra sig om jihad, hädar i själva verket mot sin egen religion. Som citaten ovan visar kan det aldrig vara tillåtet att döda oskyldiga civila; man får bara attackera dem som själva anfaller."
Angående Saudi och Iran.. Jag kan inte svara för dessa länder men från min view så är det ett attempt att bevara religionen i gott skick och vi får inte glömma att allt som sker, Sker med Guds vilja. Som vi vet är Mecka en stad utvald av Allaah.. Och det är kanske ett tecken från vår Herre att varken fåglar eller flygplan flyger över den Heliga platsen för att smutsa ner den.. Islam är den renaste religionen och vägen mot sanningen..

Och Allaah vet bäst

Berit sa...

Jag har verkligen försökt läsa flera gånger med öppet sinne men den religion du beskriver som barmhärtig och som förbjuder dödande av oskyldiga är inte den som jag ser resultaten av i verkligheten.

Det måste finnas en mängd människor som kallar sig muslimer men läser Koranen på annat sätt än vad du gör.
De som skadar och dödar andra under täckmantel av Koranen och Islam skadar även er som inte tror på våld och ger er ett förskräckligt dåligt rykte.

Du skriver: Muslimer får bara kriga som försvar när de själva blir attackerade. Koranen innehåller ett överväldigande stöd för denna tolkning, bland annat genom följande verser:
"Ni får slåss för GUDs sak mot dem som attackerar er, men ni ska inte attackera. GUD älskar inte de som attackerar.

Det är omöjligt för mig att förstå det du skriver när jag ser på det som händer runt om i världen.
I Lahore i Pakistan blev förra året det sista av en rad hinduiska tempel förstört, i Malaysia förstördes likaså förra året ett tiotal gamla hindutempel, i Kashmir har oräkneliga tempel förstörts.
Sedan 1990 har organiserad terrorism brutaliserat Kashmir, den fredliga och vackra dalen i norra Indien. Systematiska försök att utplåna dess kultur genom en orgie i våld utförd av muslimska fanatiker. Tusentals hinduer och sikher har massakrerats av islamister och hundratusentals är på flykt.

Jag förstår inte det om muslimer följer de lagar du beskrivit, gör du?
Jag kan inte heller acceptera att "allt sker med Guds vilja", det för mig är en ursäkt som fråntar individen ansvaret för sina handlingar och alla illdåd i världen kan ursäktas på så sätt.

Anonym sa...

"Whatever good reaches you, Is from Allaah, But whatever of evil befalls you is from yourself" (Surah 4. An-Nisâ (The Women): V.79)
Bad things are consequences of our OWN deeds. God created the fire to serve us, but you can decide to put your finger in it. We thus hurt ourselves. It is God's law that if you put your finger in the fire, it will hurt. Det spelar ingen roll vad du ser människor utföra för illdåd, det kommer inte från Islam.. Detta Ingenting som Gud beordrar oss att göra. Det är något som människor VÄLJER att utföra..
Ett ex: Vi muslimer VET att Kristna Präster inte följer Bibeln då de utför pedofiliska konstigheter. De våldtar barn och har Gudstjänst på Söndagar. Detta kommer inte från Kristendomen lika mycket som våld kommer från Islam. Bara för att en präst e pedofil så drar vi inte alla präster över en kam. Det är enkel parallel. Svaga människor som jag sade innan följer gärna sina hjärtan men också sina förfäders tradition.. Sen e många människor bara helt enkelt psykist störda. Men i slutändan handlar allt om kunskap om livet och dess arrangemang, hur mycket kunskap, bevis och övertygelse av den rätta vägen har dessa människor egentligen? Förmodligen en snevriden. Men för att komma till en slutsats är kunskap ALLT!
Sen är också Kunskap om Islam en viktig fråga. Hur mycket kunskap har du om religionen? Vad vet du om Islam? Inte vad din pappa, präst eller kompis säger om Islam, men vad vet du av ren fakta om Islam och Muslimer? För det finns en skillnad mellan Islam och Muslimer. Det finns en skillnad mellan en Man och en far. En man som har barn, han är en far, men att vara en far innebär ansvar. Om en man inte fullbordar detta ansvar med att vara en far, så är han inte nödvändigtvis en bra far. Islam är en regel och en order. Om en Muslim inte fullbordar dessa regler och ordrar, är han inte en god Muslim, så man kan inte jämföra Islam med Muslimer. Men betydelsen av ordet Muslim är på Engelska "Subission" -One who submits to God.. Och vad betyder detta? Att vi som Muslimer har som ansvar att följa det Gud har uppenbarat för oss.
Allt sker med Guds vilja, det säger jag för vi Muslimer tror att Gud redan förutbestämt allt, allt som sker idag och som ska ske imorn vet Gud om. Vårt öde är förutbestämt. Men självklart har människan en egen vilja att välja sin väg i livet. Alla dessa krig och terrorism och saker som skett i dessa olika länder som du förklarar, har uppstått en orsak - pga människors vilja. Men vad har det egentligen att göra med Islam? Jag tror det snarare handlar om förvirrade människor med svarta hjärtan. De vet inte så mycket, de har inte så mycket kunskap. Allt har sin orsak. Problemet är att människor vägrar se till historia.. Historia har verkligen ett sätt att vända på alla stenar. Kunskap om historia är viktigt. Enligt historia så levde Profeten Muhammads liv (Peace be upon him), som en perfekt människa, ett exempel för världen att följa, Han var ingen martyr. Varför skulle man följa Honom? Läs om Honom från Hadither och Sunnaah för hur han var som människa. Gud säger i Koranen att vi ska följa Profetens exempel. Men om det inte räcker så som jag tidigare nämnde tidigare är också encyclopedia eller säkra källor som är skrivna av olika icke-kristna i världen om hur profeten var. De säger att han var perfekt i sin skapelse, en glad, snäll man, skojig, omtänksam, generös mot alla, bäst mot sina fruar och barn.. Han var allt! Han var perfekt i sin skapelse och det är hans exempel som vi muslimer bör följa för Profeten är den som följde det som Gud uppenbarade till honom till punkt och pricka. Vem är bättre än den människa som Gud uppenbarade mirakel till?
Självklart vet jag om att det finns muslimer får Islam i dåligt dager med sina handlingar och jag erkänner att detta kommer från Muslimer själva. Vi får dock inte glömma att vi Muslimer tror på den dagen då vi kommer stå till svaras för våra handlingar. Det som är knas med Muslimerna idag är att ingen som har aukoritet av Muslimerna rättfärdigar Islam i media. Själv jag tror att anledningen till detta är att USA äger de flesta medierna och Islam inte får den plats den förtjänar.
Du pratar om muslimska fanatiker. I islam är det förbjudet att vara extremist av någon sort, detta är utfärdat av Profetens Hadither och eftersom vi som praktiserar vet detta så försöker vi följa i hans fotspår. För att vara goda Muslimer skall vi följa det som Allaah har uppenbarat för oss.. Det är Hans lagar som gäller. Vi måste sluta följa våra egna lustar och komma ihåg det är mellan dig som människa och Gud om du inte kan acceptera det som kommer från Honom eller inte
Och Allaah vet bäst!

Berit sa...

U,M. Jag uppskattar att du tar dig tid att försöka förklara. Oftast är de kommentarer jag får from muslimer ganska hatiska och inbjuder inte till något positivt utbyta av tankar.
Du verkar förstå att det är inte Muslimer per se som jag ser som fiender utan de radikala Islamister som är självutnämnda jihadister och de verkar finnas i tusental.

Västerlandets kultur och Islam representerar var och en två så olika sätt att leva att jag inte ser hur de ska kunna existera tillsammans. Det finns sådana enorma polariserande skillnader som tex. synen på kvinnor, deras roll i samhället, deras värde och hur de behandlas. Det verkar omöjligt att jämföra utifrån och analysera utifrån västerländsk principer.
En posting ovanför denna som jag kallar "Saudiarabien förklarar" är ett exempel på denna polarisering. Jag skulle verkligen uppskatta om du vill ta dig tid att kommentera där om hur du ser på saken.
Islam är en religion och Muslimer är en Nation av Troende medan den västerländska kulturen är ett fritt valt politiskt , socialt och ekonomiskt sätt att leva.
Vårt öppna samhälle erbjuder allt utan restriktioner medan muslimska samhällen håller oss i schack och kräver restriktioner av oss när vi är i dessa länder. Dessutom ser vi ett ständigt ökat krav från muslimer som vill införa sina hemlands restriktioner i de länder där de mottagits.

Anonym sa...

My pleasure. En lärd man sade: "Knowledge will not be learnt by one who is too shy, nor one who is too proud." Reported by al-Khateeb al-Baghdaadee in Al-Faqeeh wal-Mutafaqqih, (2/144).

Den reaktion som du tidigare fått Berit kan ju bero på hur du själv väljer att tala om Islam. Om någon föraktar dig med tal om det du tror på så är det en ganska mänsklig reaktion att försvara sig med just samma metod.
Först och främst är det ganska svårt att förklara det Gud har uppenbarat är rätt eller fel (Halal eller Haram) för människor, när dessa inte ens tror att En Gud existerar. När man kommit till den förståelsen, att Gud existerar och har skapat detta universum och all dess arrangemang och att Islam och boken - Koranen är från Gud, den Enda, så är nästa steg att tro på det som kommer från Honom dvs allt som kommer från Honom.

Idag är det många som som har åsikter om hur kvinnan behandlas inom Islam. Att de är underlägsna männen och att de är förtryckta. På många håll runtom i världen behandlas kvinnor illa och om det skulle ske i ett muslimskt land så utpekas ofta Islam. Egentligen är det återigen brist på kunskap om Islam som leder dem till dessa handlingar och dessa människor följer ofta gamla seder och traditioner som inte har något med Islam att göra.

Då Islam kom för drygt 1400 år sedan innebar det en stor frigörelse för kvinnan och många av de rättigheter som hon då gavs har inte kvinnor i övriga världen fått förrän för endast något århundrade sedan.
Bland de många aspekter gällande Islam som missuppfattats av icke-muslimer, är avsaknad av kunskap, de förutfattade meningarna och feluppfattningarna angående Islams behandling av kvinnor de mest påtagliga.
Otaliga verser i Qur’anen klargör att mannen och kvinnan är jämnställda inför Gud. Enligt Islam är det enda som skiljer människor från varandra enligt Gud, deras nivå av Gudsmedvetenhet. Trots detta, blir många förvånade över det faktum att Islamsk lag garanterade kvinnor rättigheter, som kvinnan i Europa och Amerika skaffat sig alldeles nyligen, för över 1400 år sedan. Tex. gör Islam helt klart att kvinnan är jämnställd mannen under lagen, och även rent andligt. Islamsk lag förklarar också att kvinnan har rätt till egendom, rätt att driva och leda ett företag och att hon har rätt till lika lön för lika arbete. Kvinnan har total kontroll över sin egendom, hon kan aldrig giftas bort mot sin egen vilja och hon tom. uppmuntras att behålla sitt efternamn vid giftermål. Självklart har de också rätt att ärva egendom och att få sina äktenskap upplösta vid försummelse eller felbehandling. Islam beskyller ej heller kvinnan som någon ”ond - fresterska” och Islam skulle heller aldrig beskylla kvinna för någon ”arvssynd” eller liknande. Kvinnan deltar i alla de former av dyrkan som mannen deltar i. Faktiskt var dessa rättigheter, som Islam gav till kvinnan för 1400 år sedan, så gott som okända för västvärlden ända tills inpå 1900-talet. T.ex. så var det för mindre än femtio år sedan i Amerika och England, olagligt för en kvinna att köpa ett hus eller en bil utan sin mans eller fars medverkan och underskrift på kontraktet! Islam tillägnar kvinnan och hennes roll i samhället största respekt. Det skall nämnas att profeten Muhammads (Må Allahs frid och välsginelser vara över honom) mission satte stopp för en massa förskräckliga utövanden mot kvinnorna i samhället under hans tid. T.ex. var det Qur’anen som förbjöd de hedniska arabernas seder att mörda sina nyfödda döttrar. Islam satte också restriktioner på arabernas oinskränkta polygami under den tiden, och det sattes upp många lagar för att beskydda kvinnans välfärd. Idag, har många av de s.k. reformerna till kvinnans fördel kommit till efter det att västvärlden förkastat religionen till förmån för sekularisering. Till och med de i väst som anser sig följa de s.k. ”judisk- kristna traditionerna” följer i själva verket de värderingar som den västerländska liberalismen satt. Om kvinnan i den muslimska världen idag inte har sina rättigheter så beror det inte på att Islam inte gav dem det. Problemet är att på många ställen har de främmande traditionerna överskuggat det som Islams egentligen lär ut, antingen genom ignorans eller med inverkan från kolonialismen.
Jag är själv en revertit och fann svar på alla mina frågor genom Islam Alhamdulillaah, Kvinnan har en upphöjd status som ingen har rätt att ifrån ta oss något som jag inte upplevt under hela min uppväxt som svensk.. vi blir exploaterade på ett äckligt sätt av bla media osv..

Om vi försöker att finna kunskap om varandra istället för att vara fördömmande, är bara det ett steg närmare att acceptera varandra.

Och Allaah vet bäst!

Berit sa...

U.M, du skriver:
"Det spelar ingen roll vad du ser människor utföra för illdåd, det kommer inte från Islam.. Detta Ingenting som Gud beordrar oss att göra. Det är något som människor VÄLJER att utföra.."

Låt oss säga att vi båda accepterar att inga illdåd kommer från religionen Islam men det som händer i världen under täckmantel av Islam är ju det som drabbar oss. Det som dödar oss, terroriserar och plågar oss.
Vad gör ni rätt-trogna åt allt detta? Protesterar ni, debatterar, tar avstånd, fördömer, klagar hos era ledare, skriver i tidningarna???
Eller ni rädda på samma sätt som många kristna, buddister, hinduister , judar ?
Det går ju inte att säga att det är Guds vilja eftersom det onda inte kommer från Gud.

Under min posting, "Saudiarabien förklarar" , finns det en kommentar från en kvinna som har en helt annan uppfattning om kvinnans position och hon refererar också till verser ur Koranen.
De muslimska kvinnor jag lärt känna under mina resor har alla levt mycket osjälvständiga liv, helt kontrollerade av någon manlig familjemedlem, (make, far , bror)

Anonym sa...

Under täckmantel av Islam, fortfarande inte från Islam. Du har rätt i att Muslimer inte tillräckligt tar avstånd från dessa dåd de beskylls utföra men återigen måste vi se till de som äger media, vilka är det och vad ska man sända på TV. Du säger skriva i tidningen..Vem äger den och vem väljer vad den skall innehålla? Vi svenskar är för amerikaniserade och vill vara som USA, detta blir också ett problem då man också formar media utefter vad USA sänder på TV och i tidningar och detta gör att vi inte skapar sig en egen bild av saker och ting. Media lurar den som endast förlitar sig på dem som källa, de vet ju inte alltid allting!
All information sker på mottagarens villkor. Allt för sällan stannar vi upp, reflekterar och analyserar vare sig vår egen livssituation eller andras. Istället fortsätter vi att springa på i en allt snabbare takt i livet. Det största problemet är att vi lever i ett paradoxalt samhälle som dränks i information, men där var och en av oss känner att vi har allt mindre kunskap. Ibland för att vi själva inte orkar ta emot alla signaler som kommer från vartenda hörn - människor, media, jobbet osv. och ofta för att vi själva inte orkar ta tag i saker och undersöka dem själva, istället låter vi journalister och beslutsfattare indirekt "bestämma över" vad som är viktigast för oss.

Om man ser det från ett annat perspektiv. Varför ska egentligen Muslimer ansvara och be om förlåtesle för det som någon annan gjort, något de själva inte utfört, precis som om Muslimer har ansvar för andras handlingar. Alla står väl tillsvars för sina egna? Om jag skulle be dig om förlåtelse om jag varit elak mot dig då hade det betytt att jag kommit underfund med att jag själv faktiskt var elak mot dig, jag erkänner att det var jag som var elak mot dig. Jag har tagit ansvar för det och ber dig om förlåtelse. Muslimer ber inte om ursäkt och tillkännager inte att de utför dessa dåd för att det inte kommer från dem, snarare kritiserar de dessa handlingar. Och de tar inte ansvar för andras handlingar.

Återigen, Vi kräver inte att kristna ska be om ursäkt för pedofilin, för vi har tagit vårt ansvar och funnit kunskap om att det är något som inte kommer från Kristendomen och funnit att dessa människor helt enkelt har en allvarlig störning. Ert ansvar är att ta reda på vad som egentligen kommer från Islam och inte det som Malin, Anonym eller Stefan säger att Islam är utan vad du själv finner att Islam är. För 1 av 5 biljoner människor i den här världen är Muslim.. Hur kommer det sig att vi vet något om Islam?

Det är ganska lustigt att se att varje gång någon drar ur en kontext av Koranen så finner man ingen förklaring finns till dem förutom hur de individen tolkar dem. Och det är inte rätt.. You cannot get a full picture and true view of women in Islam from just reading these verses. To fully understand the issues involved one must look into the contexts, tafsir (commentaries), original lexical Arabic, Sunnah and Hadith (traditions of the Prophet saw), ask scholars, etc, which are all integral to understanding the Quranic verses.

Allaah säger i Koranen att vi är lika framför Allaah: "And for women are rights over men similar to those of men over women." (Al-Baqhara 2:226)

The Qur'an admonishes those men who oppress or ill-treat women: "O you who believe! You are forbidden to inherit women against their will. Nor should you treat them with harshness, that you may take away part of the dowry you have given them - except when they have become guilty of open lewdness. On the contrary live with them on a footing of kindness and equity. If you take a dislike to them, it may be that you dislike something and Allah will bring about through it a great deal of good." (Al-Imrân 4:19)

The Qur'an emphasizes the essential unity of men and women in a most beautiful simile: "They (your wives) are your garment and you are a garment for them." (2:187)

The Prophet Muhammad (peace be upon him) was full of praise for virtuous and chaste women.

He told the Muslims: "Fear Allah in respect of women."

And: "The best of you are they who behave best to their wives."

And: "A Muslim must not hate his wife, and if he be displeased with one bad quality in her, let him be pleased with one that is good."

And: "The more civil and kind a Muslim is to his wife, the more perfect in faith he is."

Och Gud vet bäst..!

Berit sa...

Om USA äger media, varför skulle de då tillåta att uppgifterna om präst-pedofiler kom ut?
Du kan väl inte mena att alla dödshot, alla avrättningar, självmordsbombningar, piskning av kvinnor, stening, förföljelse ...är påhittade av USA?

Pedofilerna blev dessutom dömda och straffade för sina brott, (även om jag personligen tycker att straffen var alltför lindriga)
Vad är din personliga uppfattning om bestraffningen av den saudiska kvinnan?

"Under täckmantel av Islam, fortfarande inte från Islam. Du har rätt i att Muslimer inte tillräckligt tar avstånd från dessa dåd de beskylls utföra"
Varför tror du att man bara hör "tystnad" från rätt-trogna muslimer men ett fruktansvärt oväsen uppstår över en bild i en dansk tidning eller en svensk rondellhund?

Jag tror att de muslimer som välkomnats i Europa måste anpassa sig. Hålla sin tro enbart som en privat religion och inte ett politiskt styrelsesätt, inte försöka göra om sina värdländer och tvinga dem att bli odemokratiska muslimska stater.

Anonym sa...

Det jag menar med att USA, eller väst whatever är inte att de gömmer eller hittar på saker.. det jag menar att de är de själva som väljer vad som ska visas på TV helt enkelt. På TV kan du inte läsa att tex; Saudi är ett land där det enligt statistik begås minst självmord och där d finns minst depression bland folket osv. TV visar inga "goda" nyheter om mellanöstern, jag har då aldrig sett det på TV..
Jag menar inte heller att USA är ett troget kristet land snarare att media vill få bort all info som handlar om all religion i gott syfte. De vill att vi ska vara "fria" från religion och styras av politik, men hur "fria" är vi egentligen när vi inte ser till bakgrunden till saker utan låter andra bestämma över vad vi ska tycka genom det de väljer att visa för oss?
Det är precis som marknadsföring, det finns implicita budskap som inte är tillräckligt tydliga för oss att förstå. Och alla tolkar saker på ett eget sätt och blir övertygade av signifika andra att det finns ett spec. sätt att tolka livet på. Må Gud befria oss från sådant.

Ang. den saudiska kvinnan är det upp till Gud att bedöma mellan dessa människor. Våldtäckt är aldrig rätt oavsett. En domare har en svår plikt, det är inte alltid de har rätt i sina sakfrågor. Och Gud vet bäst vad som skedde.

Jag har aldrig träffat en muslim som anser att terrorism mot oskyldiga människor är ok eller bra. Jag kan tyvärr inte svara för alla muslimer i världen, men det har nog sin anledning som jag tidigare förklarat. Terrorism från muslimer är inte konkret dock är en bild på en rondellhund konkret.

Jag tror inte på anpassning på det sättet som du förklarar. Jag tror på att vi lär oss ifrån varandra. Allt grundar i grund och botten om att förstå vad livet handlar om och om vad syftet med livet är - vad är viktigt att ta itu med medan vi lever. Vi kommer alla att lämna livet så småningom även om vi förnekar det eller skjuter upp det och det är snart. Livet går snabbt.

Berit, ett råd. Försök att finna kunskap om religionen Islam, den rena kunskapen utan att lägga till något från ngn annan. Först då kanske du kan skilja på Islam och muslimer.
Islam och muslimer, för det behöver inte alltid betyda samma sak. Anklaga inte ett folk, ha ett öppet hjärta och förvärva fakta. Men att bara förvärva fakta leder inte till förståelse, snarare leds man till förståelse genom en kombination av ambition och förmåga att uppskatta och acceptera sanningen, när man hör den.

Har de aldrig begrundat inom sig själva? Gud har inte skapat himlarna och jorden och allt däremellan utan en plan och ett syfte och att en slutpunkt är fastställd [för allt]? Men många människor förnekar att de en dag skall möta sin Herre. [Koranen, al-Rûm 30:8]

Och Gud vet bäst.

Anonym sa...

U.m asalam aleykom :) vill bara säga att jag har lärt mig mer så från det du har komenterat alhamdulillah! Keep it up!

Du borde bli föreläsare för ungdommar som mig själv =)

salam

Knute sa...

U.m. är mångordig så det är svårt att fatta vad han menar.

Våldtäkt är inte rätt skriver han.
Sen skriver han att det är upp till Gud att döma.

Är det gud som håller i piskan? Nej det är människor.

Falskeligare tal får man leta efter.

Och att terrorister spränger folk i luften är inte något konkret att bli upprörd över.

Däremot är en bild av Muhammed som hund något konkret.

Så trots dina många fina ord är det ingen fin moral du predikar.

Du är en ungdomens förförare, det märks på den anonyme kommentator som vill ha dig till lärare.

Anonym sa...

Anonym:
Wa Aleykum Salaam Wa Rahmatullaah Wa Barakathu!
Jag är glad över att du söker kunskap, Må Allaah belöna dig med mer av det!

Profeten (Frid vare med honom) sade: "Whoever treads a path in search of knowledge, Allaah will make easy for Him the path to Paradise". (Sahih Muslim)

Knute:

-- Våldtäkt är inte rätt skriver han.
Sen skriver han att det är upp till Gud att döma --.

Jag håller fast vid att våldtäckt inte är rätt, inte på något sätt. Under Profetens tid ledde sådana otäcka handlingar tillochmed till döden.
Narrated Wa'il ibn Hujr: "When a woman went out in the time of the Prophet (peace be upon him) for prayer, a man attacked her and overpowered (raped) her. She shouted and he went off, and when a man came by, she said: That (man) did such and such to me. And when a company of the Emigrants came by, she said: That man did such and such to me. They went and seized the man whom they thought had had intercourse with her and brought him to her.
She said: Yes, this is he. Then they brought him to the Apostle of Allah (peace_be_upon_him). When he (the Prophet) was about to pass sentence, the man who had assaulted her stood up and said: Apostle of Allah, I am the man who did it to her.
He (the Prophet) said to the woman: Go away, for Allah has forgiven you. And about the man who had intercourse with her, he said: Stone him to death.
He also said: He has repented to such an extent that if the people of Medina had repented similarly, it would have been accepted from them. (Sunan Abu Dawud, Book 38, Number 4366)"

Vi Muslimer tror att det kommer att komma en domedag då alla människor kommer att stå tillsvars för sina handlingar. Varje människa är fri att bestämma över sina handlingar men när domedagen kommer de också får ta konsekvenser av sitt val. Allah säger i Koranen: ”Och så skall den, som gjort smula gott, få se det. Och den, som gjort en smula ont, få se det. (Koranen Surah 99, Vers 6-8).
Människans "piska" sker i detta liv. De straffen som dessa vådtäckts män fick nu är ingenting mot det kommande. Där våra handlingar i detta korta liv kommer att leda oss till antingen Paradiset eller Helvetet. Därför säger jag att det är upp till Gud, den Allvetande, att döma bland oss.

Som sagt är Terrorism inte rätt och det kommer inte från Islam så självklart blir jag som Muslim upprörd då detta begås i Guds namn. De förstör endast för dem själva och bilden som ovetande människor får av Islam.

Jag är en vanlig tjej som funnit Islam, lov och pris tillkommer Gud. Mitt syfte är inte att hålla tal eller predika, spela smart med "fina" ord eller "förföra" ungdomar.. Jag delar med mig av mina synpunkter eftersom det är det man brukar göra när man skriver en blogg och tillåter kommentarer från andra. Vi har olika uppfattningar om saker och ting, det är inte mer än så. Det som är fel från det jag skrivit kommer endast från mig själv och inte från Islam.

Och Gud vet bäst!

Anonym sa...

ja e muslim som tänker konvertera till kristendomen eftersom inser att kristendomen e mer rätttvis och modern och behandlar både män och kvinnor lika det finna inte 4 fruar det finns inte jihad pengar delas lika män får inte mer än kvinnor våldtagna kvinnor respekteras kvinnor stenas inte... kvinnor måste va oskuld men män det lungt om de e casanova i muslim religionen de e efterblivna som fan

Knute sa...

Var Muhammed en falsk profet?

Jesus varnar tydligt för kommande falska profeter:

Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda. Jag har nu sagt er detta i förväg. Om de alltså säger till er: Han är i öknen, så gå inte dit, eller: Han är i de inre rummen, så tro det inte (Matt. 24: 24-26).

Anonym sa...

GAMLA TESTAMENTET TALAR OFTA OM FALSKA PROFETER(se 2Kung 3:13; Jes 44:25; Jer 23:16; Hes13:2-3; Mika 3:5; Sak 13:2). DE PÅSTOD ATT DE FICK BUDSKAP FRÅN GUD, MEN DE PREDIKADE BARA VAD FOLK VILLE HÖRA, TILL OCH MED NÄR NATIONEN INTE ALLS FÖLJDE GUD. DET FANNS FALSKA PROFETER PÅ JESUS TID, OCH VI HAR DEM BLAND OSS IDAG. INTE SÄLLAN ÄR DE FOLKKÄRA LEDARE SOM SÄGER SÅDANT SOM ALLA GÄRNA VILL HÖRA, T EX"GUD VILL ATT DU SKA VARA RIK", "GÖR VAD DU KÄNNER FÖR", ELLER "DET FINNS INGEN SYND OCH INGET HELVETE".VEM HAR SYNDAT? "ALLA HAR SYNDAT OCH GÅTT MISTE OM HÄRLIGHETEN FRÅN GUD"(Rom 3.23) JESUS ÄR GUDS LÖSNING PÅ SYNDENS KONSEKVENSER. ENDAST GENOM JESUS KAN VI KÄNNA GUD OCH ERFARA HANS KÄRLEK. "KRISTUS SJÄLV DOG JU FÖR ERA SÝNDER, EN GÅNG FÖR ALLA. RÄTTFÄRDIG DOG HAN FÖR ER ORÄTTFÄRDIGA FÖR ATT LEDA ER TILL GUD(Pet 3:18). JESUS SA OCKSÅ ATT FALSKA PROFETER SKULLE KOMMA. HAN VARNADE EFTERFÖLJARNA. HAN VARNAR OSS FÖR ATT LYSSNA TILL DERAS BUDSKAP. MED FALSKA PROFETER OCH EN SLAPP MORAL FÖRLJER EN SÄRSKILT NEDBRYTANDE ÅKOMMA..SE ÄVEN NYA TESTAMENT Apg 20:29, 1Tim 4:1, 2Pet 2:1.

Amnah sa...

hej jag är tolv och är muslim...Jag tror att inte att det är gud som dödar det är människorna själva som bestämmer sig för att göra det.
jag är väldigt intresserad av andra religioner och islam...Men att till och med vuxna håller på att argumentera om religionerna är inte bra för vår framtid...Alla religioner säger att man ska respektera dem övriga religionerna och inte bråka och slåss för att t.e.x muslimer ska bli kristna lr tvärtom.
Jag tycker att man ska läsa mer om sin religion och tänka efter:gör jag rätt?
och inte ta snabba beslut... det här som ni skrivit om kvinnor och män i Islam är inte sant...Allah ser på kvinnor och män jämlikt...men det är samhället och människorna dem själva som påverkat andras uppfattningar om det här med män och kvinnor och Islam.Som jag skrev innan så är det inte religionen som gör det, det är människorna som bestämt sig för att göra dem här dumma besluten.
Ni kan se mig som en dum unge som spelar stor...Men ni kan ju faktiskt erkänna att det jag skrivit är sant och realistiskt...

Jag har nu suttit i en timme och sökt på google om det här med religioner och så kom jag till denna sida och var tvungen att berätta vad jag ville som ingen annan i min ålder skulle förstå

Titta på den här sidan för mer om Islam:http://www.islamguiden.com

Berit sa...

Amnah, jag tycker du gör absolut rätt när du ser på religioner med ett kritiskt öga.
Vi som skriver här har inte heller problem med Gud utan med vad vissa människor anser att de ska göra i Guds namn.
Se dig om i världen, läs och lär om hur muslimer agerar mot människor med annan livsåskådning.
Om Allah ser på kvinnor och män på samma sätt, som du säger , har du funderat på om det finns något du kan göra åt hur kvinnor behandlas inom det islam som praktiseras så flitigt i dag?

Anonym sa...

Amnah :)

Om kvinnan i den Muslimska världen idag inte har sina rättigheter så beror det inte på att Islam inte gav dem det. Problemet är att på många ställen har de främmande traditionerna överskuggat det som Islam egentligen lär ut.

Kvinnan i islam har total kontroll över sin egendom, de kan aldrig giftas bort mot deras egen vilja, de har rätt att behålla sitt efternamn efter dem gift sig.

Vi har igen blivit påverkade av Gamla historier och sammhället i världen idag att Män har mer makt än kvinnor som inte är rätt.
Vi måste acceptera att det alltid kommer vara problem i världen.

Anonym sa...

Amnah:)

Studera islam,inte muslimerna!

så nu kom jag på hur jag kan säga det!
(så jäkla stolt över mig haha)

Knute sa...

En lista med 5 förståelser som har uppstått oftast i mötena mellan mitt sinne och en Koran-vers:

1. Det här är fuckin’ tråkigt

2. Det är ta mig fan eländigt skrivit det här

3.Det finns ingen moral i texten här

4. Det finns inte ens något poäng i den här fimp-texten

5. Nå där kom det så en moral, och den var allvarligt sjuk i huvet

http://bohemianrhapsody.dk/2009/09/27/koranen-er-mulig-at-forsta/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.