18 november 2007

Norge som "pirathamn"...Brev från Norge:

Många av oss undrar vad norska politiker tänkte när de utformade de internationella utlämningsavtalen. Vi har hamnat i en tragisk och låst situation: De värsta internationella terrorister, krigsförbrytare, flygkapare är regelrätt beskyddade i vårt land, medan "småfiskarna" utlämnas?
För närvarande åtnjuter cirka 6o krigsförbrytare friheten i Norge.

Upprepade domar om utvisning är i regel bortkastad tid och pengar i rättsapparaten. En krigsförbrytare kan överklaga underlaget för utvisningen i tre rättsinstanser, därefter tre nya rundor for att överklaga själva utvisningen. Vi ser för oss en överansträngd rättsapparat och hänryckta advokater…
Vi är grundligt utleda på att höra politikerna Erna Solberg och Bjarne Håkon Hanssen bedyra utvisning; de kan då omöjligt tro på detta själva?

Det spelar förresten ingen roll vad rättsapparaten kommer fram till, det blir ändå ingen utvisning så som norska politiker har ställt till det. Vi är eniga om att vi inte ska ha dödsstraff i Norge, men med vilken rätt kan vi ifrågasätta andra länders straffreaktioner? I praktiken måste mottagarlandet vara i det närmaste en blåkopia av norsk rättsapparat och då blir det hela omöjligt.

Kroatien önskar få en krigsförbrytare bosatt i Norge utlämnad, men Norge hade inte tillit till Kroatiens rättsapparat? - en ren förolämpning mot en annan suverän europeisk stat. Vi kan avkunna dom här, men det blir bara på pappret. Med krav på "110 %" bevis blir det omöjligt för oss att på avstånd framskaffa bevis från åratal bakåt.

Men vad blir resultatet av gällande regler? Varenda krigsförbrytare/terrorist får komma till Norge för optimal säkerhet och frihet när det blir för hett. Gällande praxis kommer att främja fortsatta folkmord och terror och utsätta befolkningsgrupper för ofattliga övergrepp och krig. Massmord på civila är alltså rätt, medan de skyldiga riskerar ytterst lite.
Ironiskt nog springer norska politiker runt och skriver utan invändningar på alla avtal undantaget EU-medlemskap som främjar ekonomi, fred, miljö och politisk samarbete i vår del av världen? Av och till liknar det våra folkvalda håller på med rena dårhuset.

Postad av KNUT RELLSMO

4 Kommentarer:

Knute sa...

Hej Knut!

Tack för ditt angelägna inlägg! Även Sverige är ju fristad för krigsförbrytare, men här lägger myndigheter och journalister locket på och vi inte får veta lika mycket som i frispråkiga Norge.

Det du skrev om EUs förträfflighet håller jag inte med om, men det är en annan historia.

Med vänliga hälsningar från din namne Knute

Knute sa...

Det kommer dagligen flyktingar till Sverige från Irak på falska pass. Hur många av dem är krigsförbrytare?

Knute sa...

På tal om EU så var en bra sak med medlemskapet att individen faktiskt fick bättre rättigheter mot staten. Nu finns juridiska möjligheter för individen att få sin rätt.

Jean Moulin sa...

Sverige är en lekstuga.

Läste i dec. 2001 om en afrikan som på ett komvux i Karlstad knivhuggit tre personer. Gärningsmannen var tidigare dömd för mordförsök och hade avtjänat fem års fängelse år 2000, varefter han enligt domen skulle utvisas.

Men ett år senare är han ändå kvar i landet och begår nya våldsdåd.

Inte någon som helst uppföljning av fallet. Inga debattartiklar och antagligen inga frågor till justitieministern i riksdagen.

Var är mannen nu? Fortfarande kvar i landet? Antagligen.

På 80- eller 90-talet blev jag vittne till hur en afrikansk man slog ned en receptionist. Polisen grep honom senare samma dag. Trots det var han ute och stod och bevakade receptionistens arbetsplats dagen därpå.

Det är svensk rättvisa! Och tro mig - det kommer aldrig att bli bättre!

Väljarna är slappa och dumma, politikerna är slappa och dumma.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.