23 november 2007

PS till "Gamla Urklipp del 1"

Människor som är så intoleranta, att de inte tolererar att medlemmar i deras egen grupp gifter sig med någon utanför den, eller överger gruppens religion eller att barnen inte gifter sig med någon de utsett, förtjänar inte asyl rent moraliskt. De flyr i bästa fall ett system som de själva skapat.

Den stora skandalen är emellertid att våra politiker och massmedier fortfarande mörkar om det stora antalet blufflyktingar. Till exempel från Norra Irak, dvs. Kurdistan. Hälften av dem återvänder på semester till sitt hemland i väntan på permanent uppehållstillstånd i Sverige. Detta vet de flesta svenskar inte om, eftersom man inte talar om det från officiellt håll.

En städare på mitt jobb till och med semestrade i Irak under Saddam. Så vad gjorde han i Sverige? Var han flykting? Arbetskraftsinvandrare?

Och hur är det med Sveriges dalt med Iran? Här har vi en regim som dömer en författare och alla som befattar sig med dennes bok till döden, men vår regering ger ett rikt land som Iran exportkrediter. SvD

Och ingen bryr sig. Hur skall man i ett sådant läge, och det finns tjogtals med parallella situationer, kunna respektera våra styrande och vårt samhälle? Vi delegitimerar det moraliskt genom vår extrema dubbelmoral.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.