26 november 2007

PS till Gamla Urklipp del 2

På Kvinnojours-affischerna stod att "våld är alltid ett brott". Utan att vilja märka ord, något som feminister gärna använder som debatteknik, liksom invandringsromantiker, så inser ju var och en att påståendet är vanskligt, för att inte säga osant.

Det påminner om det slappa argumentet att våld aldrig löser några problem. Slappt för att det ger ingen moralfilosofisk vägledning. Det är bara förvirrande mot bakgrund av att nazismen besegrades med ett massivt motvåld. Och polisiärt våld och självförsvar är sällan olagligt.

Kanske slappheten ger en vink om på vilken porös grund hela den feministiska samhällsanalysen vilar.

* * * *

När någon invandringskritiker skriver om "vi svenskar" i relation till invandrarkollektivet, eller bara om "svenskar och invandrare", så angrips detta omedelbart! Vem är svensk? Definiera svensk! Vad menar du med svensk?
Men om en invandrare talar om "vi invandrare" och "ni svenskar", så kommer ingen kritik för den uppdelningen.

* * * *

Invandringen och mångetniciteten har lett till nya språkproblem. En del invandringsromantiker har för att göra sig "begripliga" börjat tala om "svensk-svenskar", för att skilja vad vi normalt menar med svenskar från svenska medborgare med utländsk härkomst - antingen födda utomlands eller
med föräldrar som är det. Vi är alltså alla svenskar, men vissa är mer svenska än andra, dvs. svensk-svenskar.

Tänk om man skulle börja tala om britt-brittiska, tysk-tyska, amerikan-amerikanska, etc. Absurt eller hur?

Formuleringen "för kvinnors rätt mot mäns våld" (se affischen vid sidan med Alexandra Pascalidou!) fick ingen kritik, trots att de allra flesta män aldrig utövar våld mot kvinnor! Formuleringen är därför lika missvisande och demagogisk som om man skulle skriva "för svenskars rätt mot invandrares våld".

Jag tror inte man skulle kunna ha det på en affisch, eftersom det förmodligen skulle leda till åtal för hets mot folkgrupp. Och personligen är jag så känslomässigt PK att jag inte skulle vilja det. Det skulle helt enkelt vara för generaliserande och demagogiskt.

Men motsvarande generalisering om män tycker tydligen Alexandra Pascalidou är okej. Märkligt eller hur?

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Affischen är riktad mot mäns våld. Inte mot män i allmänhet. Enkelt.

Berit sa...

Hur vet du det, anonym?

I oktober 2004 föreslog Gudrun Schyman att en särskild skatt på män skulle införas därför att några få män misshandlar kvinnor.
Har ni glömt det?

Anonym sa...

Jag är helt säker och jag är helt säker på att jag slipper betala skatt bara för att vissa män slår sina kvinnor. Det här inlägget är bara jävligt tramsigt.

Och du tror på allt du läser i tidningen förstår jag...

Berit sa...

"Män som grupp ska ta ekonomiskt ansvar för mäns våld mot kvinnor.

Alla män ska betala för våldet mot kvinnor, tycker vänsterpartiet. Det förslaget för vänsterpartiet fram i en riksdagsmotion.

Bakom idén om en mans-skatt står fyra ledamöter i partiets feministiska råd,"

Tror du att Aftonbladet bara hittade på? Detta var ett förslag från Schyman som inte gick igenom men bara tanken är ju hiskeligt vansinnig, precis vad man kan vänta sig om kommunister får makt.
Vilken sjuk inställning!

Anonym sa...

tja, hellre kommunister är konservativa...

Anonym sa...

”Förslag till riksdagsbeslut
1. Riksdagen begär att regeringen tillsätter en utredning för att utveckla och genomföra en nationell kostnadsberäkning på mäns våld mot kvinnor.
2. Riksdagen tillkännager som sin mening att regeringen ges i uppdrag att återkomma med ett handlingsprogram för hur staten på sikt ska ta sitt finansiella ansvar för kvinnojourernas arbete med konsekvenserna av mäns våld mot kvinnor.”

Så sant var det. Det var Schymans förslag.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.