19 november 2007

Någon som minns Rödeby?


Från Hodjas blog:

Lille Victor är sju veckor gammal. Och på flykt.

Tillsammans med sina föräldrar och två syskon på sex och åtta år lever den lilla pojken på fjärde veckan en nomadtillvaro, där familj och vänner på skift hjälper med husly, efter att ett gäng unga invandrare har terroriserat dem ut ur deras trerums lägenhet på Saxogade på Vesterbro i Köpenhamn.

Familjen Lundberg har gått under jorden efter ett års kränkningar, som startade med stenkastning genom vardagsrumsfönstret, eskalerade till hot på livet och fortsatte med stenkastning in i barnkammaren.

Senaste weekenden kulminerade förföljelsen med inbrott, skadegörelse och försök på att bränna lägenheten.

Gänget leds av en 14-årig pojke, som ju är under den kriminella åldersgränsen, så polisen kan inte göra honom något. Kommunen kan erbjuda familjen uppehåll på krishem, hyresvärden kan erbjuda videövervakning och en lägenhet på 2 rum i Brønshøj - om 2 månader.

Det är kulturberikelse, så det daskar om det.

Hur många målinriktade vuxna från området i ett vaktvärn behövs det för att få banditerna att hålla sig från att fortsätta? Jag uppmanar inte till våld, men vänliga anbefallningar. Skriver Hodja, och får bl a följande kommentarer:

"Trist för familjen Lundberg att kulturberikarna har definierat Saxogade som Dar ul-Islam. Därmed kan vantrogna självfallet inte accepteras i denna nya erövrade enklav. Annars skulle det ju fortfarande var Dar ul-Kufr, (”Vantrons hus”), och det går naturligtvis inte."

"Ska en familj som den omtalade inte ha ett vapentillstånd? Självklart, vi har ju amerikanska tillstånd, och förbrytarna ska påläggas allt ansvar för följderna. Polisen är till ingen nytta längre."

Min egen kommentar: vore det inte mer rättvisande att säga irakiska eller palestinska tillstånd? När pojkarna kastar sten genom fönstren följer de en islamisk sedvänja. Vid vallfärden till Mekka ingår att pilgrimerna kastar stenar på tre pelare som representerar satan. Stening av kvinnor är också en gammal sedvänja. Överallt i den islamiska världen kastas med sten.

Något liknande det som hände i Saxogade inträffade i Rödeby i Blekinge, där en familj i åratal blev trakasserad av ett pojkgäng. Det slutade med att fadern i huset sköt två av dem, en dog. Fadern sitter i fängelse, resten av familjen är på flykt och bor hos släktingar. Gänget terroriserar fortfarande byn.

SvD , SvD , Östra Ölands fria horisont , A look into the future? , Befria Media

Bilderna är från Saxogade respektive Rödeby.

16 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Man kan ju jämföra med riktiga flyktingar. Judiska flyktingar undan Nazityskland, baltiska undan Sovjet, dito ungerska och tjeckiska eller för den delen grekiska undan militärjuntan.

Ingen av dessa grupper kom att utmärka sig för otacksamhet och kriminalitet.

Asylsökande från Irak däremot semestrar i hemlandet.

Det gjorde de även under Saddam.

Anonym sa...

Herre gud vilka kopplingar... Kastar sten som en rit... Nazister kastade sten på Sovjetpansaret när de kom till Berlin och även kommunisterna gjorde det så alla kulturer är stenkastarkulturer. Snälla Knute, skärp dig. Jag har förstått att du är kritisk mot invandringen men dina kopplingar är rena rama Kalle-Ankasanningar.

Knute sa...

I Kalle Anka & Co 1997 finns en bild som garanterat inspirerade bin Ladin till attacken på tvillingtornen i New York.
Vanligt hyggligt folk. Osama bin Laden inspirerad av Kalle Anka

"Åh nej, den är på väg mot mina nybyggda tvillingtorn!" säger Joakim von Anka. "KA-RASCH! KA-LONK!"

Anonym sa...

Hahahaha. Bin Laden har säkert en stående prenumeration på Kalle Anka. Din förvirring blir alltmer bisarr.

Knute sa...

Har du inget att säga om själva sakfrågan? Eller gillar du själv att kasta gatsten?

Anonym sa...

Jag och min familj var med om exakt samma saker i mitten på 80 talet i en förort som heter Husby och ligger norr om Stockholm. Jag var ute och rastade våran hund tidigt på kvällen när ett gäng med Somalier på mellan 10-15st. dök upp beväpnade med trädplanterings stöttor. Dom var runt 8-13 år gammla och hadde pricis invadrat till Sverige när dom attckerade mig,och jag fick springa för mitt liv hem. Det som var synd bara,det var att dom såg vart jag bodde någonstans! Så dom slog söder vårat köksfönster och hela köket och skrek att det inte var någon ide att vi ringde till snuten för vi är ändå inte straffmydiga!!! När Polisen dök upp efter sådära en två timmar!? Så sa dom att vi inte var dom första och förmodligen inte heller dom sista som hadde råkat ut för dom nyanlända ungdomarna!!! I två! Månader trackaserades vi av dom nytillkommna tills jag fick ett nytt jobb och vi kunde flytta dära ifrån!!! Och nu vet väll alla som bor i Stockholm hur det ser ut i Husby? Tack ännu än gång för en utmärkt blogg.....

Anonym sa...

Jag är inte för att kasta gatsten men inte helt emot heller. Jag skulle kunna tänka mig att kasta gatsten om demokratin var i fara. Men dina anklagelser och dumheter är sakfrågan. Du ser skurkar bakom varje buske och drar helt vansinniga slutsatser.

Knute sa...

Till den senaste kommentatorn, om du läser föregående kommentar med förstahandsinformation från Stockholmsförorten Husby, så kanske du inte är så styv i korken.
Ser jag skurkar i varje buske? Det jag ser är att du gömmer huvet i busken.

Anonym sa...

Jag tycker verkligen inte att du ser skurkar i varje buske, men jag måste korrigera texten något. Det är faktiskt inte invandrare som trakasserar folk i Rödeby, det bor inga invandrare där, området ligger ute på landet och dessa ungdomar är bara barn till förslappade, outbildade svenskar som inte har vett att uppfostra sina barn ordentligt men som gärna köper mopeder till dem. Därmed inte sagt att alla i Rödeby tillhör den gruppen av svenskar.

Vad som däremot händer i staden Karlskrona är bla. vissa invandrargäng som muckar gräl på dansgolv med långa, starka svenskar, pakistanier/indier som läser på högskolan (vi har tydligen ca 300 muslimer vid Blekinge Tekniska Högskola...) som på krogen tafsar oerhört grovt på svenskar kvinnor och manliga invandrare som inte behandlar stadens kvinnliga bibliotekarier som professionella yrkeskvinnor utan tar sig friheten att stöta på och prata till dem som om de befanns sig på krogen, alt. när de märker att bibliotekarierna ogillar detta respektlösa beteende, eller också utan att först ha stött på dem, bemöter bibliotekarierna i olika sammanhang med en anklagande spydighet och krav som är absurda. Att de sedan inte förstår/vill förstå vad man säger gör inte saken enklare. Dessa män är företrädesvis muslimer, men även sydamerikaner.

Knute sa...

Artikel i Sydöstran:

"Det handlar fortfarande om cirka fyra ungdomar som inte följer några regler. De ger sig på gamla och försvarslösa och våldet är otäckt. Men de finns även sådana personer i exempelvis Rödeby. Här i Kungsmarken förstoras problemen och utnyttjas av rasisterna till att sprida sin propaganda."

Polisinspektören som uttalar sig erkänner att det handlar om unga andra generationens invandrare, och att problemen finns i Rödeby också.
Sydöstran

Knute sa...

Reinfeldt gav i våras Rödebyskolan pris för deras arbete för att öka förståelsen mellan människor med olika bakgrund.

sr.se

Anonym sa...

Bor i Rödeby och kan lova dej att mopedgänget uteslutande är av svensk härkomst. Att tycka,tro och anse är lätt, att veta hur det verkligheten ligger till ät svårare.

Knute sa...

Janne, då missuppfattade jag tydligen artikeln i Sydöstran.

Anonym sa...

Utanför rättssalen satt det till synes arga unga invandrarkillar när tv visade 50-åringen gå in i rättssalen.
Undrar när lagen ändras så man får försvara sig och personligen bär jag vapen hela tiden.

Anonym sa...

HOW TO CALL THE POLICE

HOW TO CALL THE POLICE WHEN YOU'RE OLD AND DON'T MOVE FAST ANYMORE.

George Phillips of Marsh Green, Wigan was going up to bed when his wife told him that he'd left the light on in the garden shed, which she could see from the bedroom window.

George opened the back door to go turn off the light but saw that there were people in the shed stealing things.
He phoned the police, who asked 'Is someone in your house?' and he said 'no'. Then they said that all patrols were busy, and that he should simply lock his door and an officer would be along when available. George said, 'Okay,' hung up, counted to 30, and phoned the police again..

'Hello, I just called you a few seconds ago because there were people stealing things from my shed. Well, you don't have to worry about them now because I've just shot them.' Then he hung up.

Within five minutes three police cars, an Armed Response Unit, and an ambulance showed up at the Phillips' residence and caught the burglars red-handed.

One of the Policemen said to George: 'I thought you said that you'd shot them!'
George said, 'I thought you said there was nobody available!'

I LOVE IT - Don't mess with old people!!

P.Fritzson sa...

Stand Your Ground !

Håller med dig där, om man blir terroriserad så skall man erhålla rättighet att försvara sitt hem! Besök gärna min blogg

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.