08 november 2007

Ryssen kommer


Av ren välvilja tillåter Sverige ryssarna bygga en gasledning på svenskt vatten. Själva får vi inte någon gas, den går oss näsan förbi.

Snart uppträder ryska militärer vid Gotland och Bornholm utan att fråga Sverige och Danmark om lov. De baltiska staterna och Polen, som riskerar att bli utan gas när gasledningen mellan Ryssland och Tyskland är färdig, har inte heller tillfrågats. Inte nog med det, ryssarna använder redan hamnen i Slite på Gotland som bas vid bygget av den ännu inte beslutade gasledningen. Att det innebär rysk militär på svensk mark är inte svårt att räkna ut.

Vem har bestämt detta? EU förstås.

Putins Ryssland är på hugget, inte bara i Östersjön, nu kräver de det mesta av Arktis. Gränserna ska utvidgas dramatiskt. Norrmännen är bekymrade.Länkar: Gasledningen hotar säkerheten , Odenberg tystades om rysk gas , Gasen en ursäkt för militär rustning , Bildts lysande sol , Vi bör gå med i Nato även formellt , S måste svänga för att Sverige ska säga ja , Russia's race for the Arctic , Russland vil ha større del av Arktis-havbunnen , Statoil-Hydro og Gazprom - enveisgater

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Varför bygger inte Putin sin gasledning på land genom Polen och Tyskland? Kan det kanske bero på att han vet att dessa båda folk känner ryssens verkliga karaktär?
De svenska politiker som tror att Ryssland numera är ett land som alla andra, kommer nog så småningom att komma till insikt om det verkliga förhållandet
Gunnar Karlsson

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.