21 november 2007

Spioner

På grund av slarv vid anställningsrutiner verkar det som den Hezbollah spion som fick arbete vid FBI och CIA är inte den förste terrorist som infiltrerat USAs regering.

Det sägs att en al-Qaida medlem också fått anställning vid Environmental Protection Agency enligt World Net Daily.

Waheeda Tehseen som är från Pakistan ljög om sin bakgrund och sitt medborgarskap på samma sätt som den libanesiske spionen för Hezbollah och det kollades aldrig.

Ytterligare en sak som man missade var att Theseen, en passionerad muslim, är gift med en fd. major i Pakistans armé, numera involverad i spionverksamhet där han stöder både Taliban och al-Qaida.
Tehseen, som drev "välgörenhetsorganisationer" där hon samlade pengar till al-Qaida under täckmantel att det var för barnhem, arresterades år 2004.

Det sägs också att FBI har problem att hitta tolkar och att man anställer "språkspecialister" utan tillfredsställande bakgrundscheck, att flera av dem orsakar misstankar men att de ändå ges tillstånd att ta del av topp-hemligheter.

Man kallar FBI ett hus fyllt med mullvadar och har vid upprepade tillfällen upptäckt att översättare förälskat sig i en misstänkt person och varnat honom.
Den kvinnliga agenten, Nada Nadim Prouty arbetade som speciell agent från 1999 till 2003. Hon förfalskade sina papper om medborgarskap och skickade information till sina hezbollah-släktingar i Libanon.

William Gawthrop, tidigare anställd vid Pentagon, varnar USAs säkerhetsverksamhet och uppmanar dem att inte anställa arabiska immigranter och muslimer. Att försätta dem i situationer där de agerar som översättare eller förhörsledare "orsakar konflikt för dem" eftersom det strider mot deras samvete grundat på religiös och juridisk doktrin.

Naturligtvis hotar de anställda av arabisk bakgrund att stämma FBI och så tar man sig runt det problemet.
Den politiska korrektheten blir vår undergång!

7 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Du påminner om en Claes Dahlgren i New York, som i min barndom försåg mina föräldrar och andra radiolyssnare med det senaste om jazzevenemang i The Big Apple. ("I går var jag nere på Stork Club på 53:e gatan och såg Miles Davis framträda tillsammans med Woody Herman" eller nåt sånt.)

Detta menat som beröm, inte sarkasm eller nåt sånt.

Nä, nästan skäms att jag missat detta tidigare. Jag läser ju så mycket amerikanska tidningar och bloggar på nätet.

Mycket bra illustration med kaninen också.

Anonym sa...

Hmmm, nu låter det lite konstigt. Hur kan "arbete vid FBI och CIA" ... "infiltrera USAs regering" ?
Dessa presumtiva terrorister var inte FBI- eller CIA-agenter och inte heller regeringsmedlemmar.
Man bör vara noga med fakta annars tappar man lite i trovärdighet.

Anonym sa...

Kommentar till ovanstående kommentar:

Förutom Nada Nadim Prouty - som verkligen var en agent - så skrevs det inte att de var vare sig CIA eller FBI-agenter utan att de "fick arbete vid FBI och CIA " - man behöver som bekant inte vara en 007-typ för att ställa till oreda. Liten tuva stjälper stort lass heter det ju, och arbetar man som tolk med tillgång till känslig information kan man ställa till med mycken skada.

Likaledes en väl snäv tolkning av "USAs regering" - såsom att detta endast omfattar kabinettsmedlemmar - givetvis avses en vidare krets, inkluderande de som arbetar i positioner som styr beslutsprocessen inom statsdepartement och militär.

Semantiskt hårklyveri tycker jag i sammanfattning - viktigare att fokusera på poängen med artikeln. Hur många änglar som kan dansa på ett nålhuvud kan diskuteras vid senare tillfälle.

Mvh/Thomas K

Anonym sa...

Jo, jag vet att "Government" inte betyder "regering" utan i detta sammanhang "statsförvaltning".
Den som översatte artikeln visste tydligen inte detta eller förstod inte skillnaden, vilket är nästan ännu värre.
lasse
Ps. Du behöver naturligtvis inte publicera detta, i ditt tycke petiga, inlägg.

Berit sa...

Använder man verkligen ordet statsförvaltning i Sverige numera?
Kommunförvaltning, landstingsförvaltning...men statsförvaltning?
Det är klart att jag, Berit, som som gjorde den fruktansvärda, omskakande tabben att skriva "regering" i stället för att skriva en utförlig förklaring om skillnaden mellan styrelsesättet i USA och Sverige, vet hur styrelsesättet är uppbyggt. Men ansåg att det saknade betydelse i detta sammanhang, artikeln är inte avsedd som en lektion i statskunskap.
Hoppas att du inte förlorar nattsömn över detta.

Berit sa...

Tack L.
Jag har en tendens att bemöta, vad jag tycker, småaktiga kommentarer genom att vara småaktig tillbaka.
Kram ? Berit.

Anonym sa...

Förstås kram tillbaka.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.