15 november 2007

Expressens surströmmingar

Svenska tidningars gallsprängda hätskhet mot Dansk Folkeparti under bevakningen av det danska valet gjorde att Jyllands-Posten tvingades leta i blogosfären efter andra svenska röster, och hittade Grue på Robsten Blog:

I snart sagt varje artikel (ledarartikel så väl som nyhetsartikel - den distinktionen är alltmer ett spel för gallerierna) har man haft samma infallsvinkel: den "demokratiske muslimen" som står för en "humanistisk flyktingpolitik" Naser Khader skulle "bryta det främlingsfientliga och populistiska Dansk Folkepartis" makt över dansk politik, skriver bloggaren och fortsätter:

Danskarna är inte alls som alla radikala journalister och akademiker sagt "trötta" på Dansk Folkeparti utan har tvärtom belönat dem för deras arbete. I synnerhet gäller det vanliga människor i mindre städer och på landsbygden, som gjort uppror mot den av storstadsradikalerna påbjudna politiska korrektheten.

In your face, svensk media!4 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Grattis Grue och Robsten! Äntligen börjar svenska bloggar spela samma alternativa roll till de traditionella massmedierna som amerikanska bloggar!

Jean Moulin sa...

Naturligtvis kan inte Expressen förbjudas att tycka vad det vill.
Men det är ändå lite lustigt att alla svenska tidningar och tv-kanaler tycker detsamma om DF.

Det är som om det fanns en particentral som skrev samma ledare och skickade ut den till alla redaktioner - ett slags ideologiskt TT.

Expressen gläds åt att Ny Alliance
kom in i folketinget, men glömmer att påpeka att det skedde med stöd från endast 2,8 procent av väljarna.

Hade Sverige inte haft sin fyraprocentsspärr, så hade Sd också kommit in i riksdagen. Hade det varit lika kul, Expressen?

Knute sa...

Valget mellom å betale mer skatt for å få 350 kroner ekstra i velferd etter sosialdemokratiets omfordeling og den luksusen det er å gå noenlunde trygt på gaten etter mørkets frembrudd later til å være usedvanlig enkelt for flertallet.

Document.no

Knute sa...

Med föregående kommentar syftar jag på att värdefrågor börjar bli viktiga i politiken, inte bara en massa snack om bidrag hit och bidrag dit. Vad är trygghet?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.