17 november 2007

Sverige - landet annorlundaDanmark har en regering som deklarerat att den vill minska invandringen. I Danmark framhålls Sverige som ett varnande exempel.

Norges största parti, Fremskrittspartiet, är invandringsrestriktivt. Wikinews

I Finland råder konsensus om en restriktiv asylpolitik.

I Holland har man ett integrationstest för invandrare, som måste avskräcka många muslimer.

Belgiens största parti, Vlaams Belang, är invandringskritiskt.

Den nye franske presidenten Sarkozy är känd för att vilja ta hårdare tagare mot illegal invandring. SR

I Storbritannien har både labour och konservativa ändrat sig i invandringskritisk riktning. Spectator

I USA har alla politiker som vill bli nominerade som republikanernas presidentkandidat 2008 tvingats inta en kritisk hållning mot illegal invandring.

På den demokratiska sidan så har Hillary Clinton flip-floppat från att vara emot illegala invandrare ("I'm against illegal immigrants") till att rösta för Kennedys och McCains amnesti tidigare i år. Free Republic

Sverige sticker ut bland jämförbara länder som det mest invandringsliberala landet. Inte nog med att vi tar emot fler asylsökande från Irak än alla andra EU-länder tillsammans, här råder en debatthämmande konsensus mellan riksdagspartierna om att vi har det mycket bättre tack vare massinvandringen.

Fredrik Reinfeldt har på besök i en invandrartät förort till auditoriet sagt att det ursvenska är bara barbariskt och Maud Olofsson har nyligen hävdat att det inte var svenskar som byggde landet utan folk utifrån. (Menade hon invandringen efter Istiden?) länk

På andra sidan den politiska mittstrecket har vi Mona Sahlins uttalade Sverigeförakt:

"Jag hatar allt genuint typiskt svenskt.

Källa: Expressen, 26 juli 2002.

Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.
Mona Sahlin i ett tal inför Turkiska ungdomsförbundets Euroturk, mars 2002.

Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet."
Wikiquote

Jag kan förstå att folk inte röstar på Sverigedemokraterna, men vad jag inte kan förstå att de kan rösta på något av riksdagspartierna. I och med att de gör det, skaffar de sig en moralisk skuld i alla invandringrelaterade problem. De gör sig medskyldiga till varje våldsbrott som begås av invandrare mot svenskar och invandrare med för den delen.

Faktum är att den höga invandringsrelaterade brottsligheten är skäl nog att ha en mycket restriktiv invandringspolitik. Sourze

"I en hemligstämplad underrättelserapport, Unga kriminella personer med somalisk bakgrund, har Göteborgspolisen studerat unga somaliers brottslighet. Som somalier definieras den som är född i Somalia eller född i Sverige av två somaliska föräldrar.

Det visade sig att var femte manlig somalisk göteborgare mellan 18 och 23 år varit misstänkt för våldsbrott under tvåårsperioden till mars i år. Även i en yngre åldersgrupp, mellan 12 och 17 år, var våldsbrott vanliga, trots att den ovan nämnda rånhärvan inte ingick i statistiken.

Rapporten skrevs av Maria Wallin, utredare på Göteborgspolisen. Hon talar om 'oerhört obehagligt våld även bland unga förövare'. I genomsnitt misstänktes varje gärningsman för ett tiotal rån eller misshandelsfall.


- Jag har inte stött på så grov våldsbrottslighet tidigare. Vanligtvis trappas våldet upp efter hand som gärningsmännen begår flera brott, men i många av de här fallen har man gått in med kniven direkt och redan i unga år.

31 av de sammanlagt 66 manliga individer som misstänktes för våldsbrott hade hotat med eller använt kniv."
GP

Varför "hemlighetstämplad"? Varför mörkar myndigheterna "känslig" info. som avslöjar hur huvudlös deras invandringspolitik är?

American Conservative hade en artikel om somaliska bantus som diskrimineras av den somaliska majoriteten och som via Kenya invandrat till USA i stället för till Tanzania, varifrån deras förfäder togs och fördes till Somalia av arabiska slavhandlare på 1700- och 1800-talen.

Det kanske inte är samma folkslag som "våra" somalier, men jag blir lite skeptisk till påståenden om att somalier som emigrerar till Storbritannien och USA, de är minsann mer integrerade än de i Sverige - underförstått, Sverige har för mycket social trygghet, anställningstrygghet, etc. American Conservative

2 Kommentarer:

Anonym sa...

undrar vad dom grundar sin mång kulturella dröm på finns det något sådant land som inte har en massa motsättningar det ser vi ju här redan och det lär bli mycket värre sverige är aldeles för svagt för att klara av så anorlunda kulturer myndigheterna klara ju inte ens av en kriminell 12 åring ännu mindre vuxna men när det gäller mass inport av muslimer finns det tydligen inga spärrar dessa myndigheter har ju inte en susning om vad dom släpper in den som gråter mest klarar sig bäst men politiker har ju sån fin mänisko syn syd att inte samma mäniskosyn gäller ofren för invadrares vålds brott hoppas deras egna blir utsatta då blir det nog ett jävla gnäll men dom ser ju till att bosätta sig långt ifrån sin egen fina skapelse men en rekomedation till kriminella flyktingar jör era brott i fina områden det ger fan så mycket bättre utdelning än att robba arbetar ungar på en sketen mobil + att ni skulle få respekt från många av oss

Knute sa...

250 000 svenska pass på drift.

http://merit.blogg.se/asyl__migration.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.