06 november 2007

Unga invandrare gör gatorna osäkraNär blir svenska tidningar lika rättframma? Från dagens utgåva av Nyhedsavisen, via Uriasposten:

Den unge killen på cykeln är bara en av de många oturliga, oskyldiga och slumpmässiga. Fredligt tar han sig hemåt i nattmörkret efter ett sent stadsbesök. Ned för den mörkgrå Nordre Fasanvej i det yttre Frederiksberg.

Klockan är lite efter tre, då han passerar husnummer 140. Armen med järnröret flyger plötsligt fram från kretsen av unga män på trottoaren. Det träffar honom i huvudet. Två hetsiga händer knuffar av honom från cykeln, och knivhuggen haglar över honom.

Få sekunder efter är det över. Den unge mannen ligger svårt sårad kvar på den blodiga asfalten. Hans pengar är borta. De försvann med bödlarna i natten.

Senare på morgonen händer det igen. Två gånger, och i närheten. Med rundspark och knivar, järnrör och teleskopbatonger.

Sammanlagt blir tre unga män offer för meningslösa överfall natten till den 28 oktober. Redan dagen efter är polisen på spåret av två av gärningsmännen. De är 22 år. Bor i Köpenhamn. Och så är de av annan etnisk härkomst än dansk.

Det är de ofta, överfallsmännen i de danska städerna.Uppdatering: hela artikeln översatt till svenska finns att läsa hos Snaphanen.

2 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Såg Aktuellt med min fru igår och sa att det var ovanligt mycket fokus på avlägsna länder, inget på våra grannländer, som t ex Danmark. Nämnde just Danmark.

Borde man inte få veta sådana här saker i stället för att se dansande kurder?

Sedan vill jag återupprepa: hade de etniska förhållandena varit de omvända, så hade händelsen betraktats som ett hatbrott.

Precis som om inte alla sådana brott är hatbrott, som killarna i South Park påpekat.

Steen sa...

Hej - hela artiklen finns översat här:


Unga invandrare gör gatorna osäkra

(oversættelse fra Nyhedsavisen til ære for svenske læsere)

Knivöverfall, gaturån och slumpmässigt våld har blivit till vardag i de danska städerna. Och allt för ofta är förövarna barn och unga med annan etnisk bakgrund än dansk. Mycket tyder på att problemet växer månad för månad.

http://snaphanen.dk/2007/11/06/unga-invandrare-gor-gatorna-osakra

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.