11 november 2007

Var är orkanerna?


För två år sedan när, orkanerna Katrina och Rita förstörde delar av Texas och Mississippi, varnade väder-experter att vi kunde se fram emot lika våldsamma om än värre orkaner i framtiden. Orsaken till detta var naturligtvis....

Alla på en gång nu: "GLOBAL UPPVÄRMNING!"

Tidningar och TV nyheter fylldes av domedagsvarningar!

Så låt oss titta på år 2006. Man förutspådde 17 tropiska stormar och menade att nio skulle bli svåra orkaner. Fyra blev orkaner, en av dessa allvarlig och få av dem nådde fram till land. Tropiska lågtryck åstadkom regn och ökande vindstyrkor på några ställen.

Är 2007 har varit ännu snällare. Den lägsta cyklon-aktiviteten sedan 1977; Norra Atlantens stormaktivitet 30% under det normala. Vi hade fler orkaner under första halvan av detta århundrade än vad vi haft under de senaste 50 åren.
Vi kanske kan skylla avsaknaden av orkaner på global uppvärmning?

Var är tidningsrubrikerna nu om att "Klimatexperterna" hade FEL!

Medan vi hjärntvättar våra barn med löjliga "Obekväma sanningar" kan vi titta tillbaka lite i tiden.
Parson Malthus förutsade för 250 år sedan att vi skulle vara döda av svält nu och när jag ser mig omkring har jag aldrig sett så många välfödda personer.

Det har bevisats gång på gång att Karl Marx hade fel om hur massorna skulle lida nöd under kapitalismen, (fast det finns ju fortfarande de som stångar pannan blodig där.)

Paul Ehrlich med sin "Befolknings-bomb", kraschen som aldrig hände 1979, domedagsprofetiorna om Y2K, allt detta ebbade ut i ett intet.

Kyotoprotokollet som undantog Kina och Indien, och USA aldrig skrev under på, skulle strypa utsläppen till 1990 års nivå och åtgärderna att åstadkomma detta skulle ha skapat en ny depression och en avsevärd tillbakagång i levnadsstandard.
Hur mycket har vi lidit av detta?
Europeiska länder som skrev under och aldrig levde upp till överenskommelsen, hur mycket har de lidit?

En liten uppvärmning har skett men det finns inga verkliga bevis för att det orsakats av människor eller att det åstadkommer någon skada.
Glaciärer kanske krymper men isbjörnarna frodas; fråga befolkningen i en del av Kanadas indianbyar.
Man gissar att fler människor kan komma att dö av värmeslag men samtidigt vet man att fler skonas från att frysa ihjäl.
Om ismassorna runt Nordpolen smälter kan det öppna nya vattenvägar och möjliggöra året runt passage mellan Atlanten och Stilla havet.
Varför tror ni att Putin är så ivrig att muta in den delen av världen?

Den enormt stora, kostsamma, statliga byråkrati vi ser överallt i dag är resultat av att regeringar och politiker alltid ska ingripa och "lösa" kriser. Kan vi inte lära oss att ta det lite lugnt.
Vi människor har en enorm förmåga att falla för all skrämselpropaganda.
.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Det bästa jag läst på länge. Det är en veitabelt hysterisk debatt i media om klimatet och att katastofen är nära

Anonym sa...

Visst. Peak Oil är mycket viktigare, nåt som både denna och andra Sd-bloggar fått upp ögonen för. Det är ett större hot mot vår livsstil än någonsin klimathotet.

Anonym sa...

En annan "whistleblower" som också var duktig på att rita diagram, varnade i början av 1900 talet sina chefer på renhållningen i Göteborg om att stadens gator senast 1950 skulle vara täckta av ett tio meter tjockt lager med hästskit om inte skatten höjdes så att fler gatsopare kunde anställas.

Anonym sa...

Tack Berit!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.