19 november 2007

Att bli religiös på det muslimska viset


Det är inne i vissa kretsar att bli muslim, ungefär som för 40 år sen. Boxaren Cassius Clay blev Muhammed Ali och jazzpianisten Dollar Brand blev Abdullah Ibrahim. Ja, trenden har hållit i sig, sångaren Cat Stevens blev Yussuf Islam. Popstjärnan Michael Jackson har också konverterat.

De svarta muslimernas ledare Malcolm X förenade islam och kommunism, träffade Fidel Castro och hyllades men dödades år 1965 av sina egna. För en tid sedan fick jag ett mejl som sammanfattar tidsandan som den var då:

"Jag har också läst Koranen för länge sedan, då tyckte jag den var jättekäck. Nu har jag glömt allting. Koranen fick Malcolm X på fötter men (kan man säga) fällde honom till marken också."

Det är tydligt att många blir muslimer som ett uppror mot samhället. Ofta har de kriminalitet i bagaget och uppfyllda av nyfrälst energi. Vid en anti-terroraktion i Tyskland i september greps två tyska konvertiter, Fritz och Daniel, idealiska rekryter för al-Qaida, blåögda och blonda som lätt glider igenom säkerhetskontroller.

Men den vanligaste anledningen till att bli muslim är förstås kärleken. Den medför dock vissa problem, man måste tvätta fötterna fem gånger om dagen innan bönen. Och om du är man måste du skära av förhuden på snoppen.

Jag säger inte att det behöver gå illa, det beror förstås på hur fanatiskt muslimsk den blivande maken är. Eller makans far och bröder osv. Nyligen kunde man läsa om en libanes som amputerade sin danska kärestas högra tumme för att hon inte ville bli muslim.

Den unga kvinnan hade blivit misshandlad och torterad i ett års tid, men inte vågat berätta för sin familj därför att libanesen har hotat med att slå ihjäl dem. “Han sa till henne att hon inte fick tala med sin mor, därför att modern är kristen.”

Offret bevakas av polisen av fruktan för att ”pojkvännens” familj eller vänner ska försöka att göra henne ont. Trevlig familj att gifta in sig i.

18 Kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Lämnar en liten kommentar :) Enligt islam:

1- Muslimska män får gifta sig med kristna och judinnor. De behöver inte konvertera till islam eftersom de klassas som bokensfolk.

2- Det är inte ett påbud att omskära sig. Det är sunnah, dock rekommenderat.

MVH

Sara

Berit sa...

Här i USA är det populärt och fruktbart att rekrytera ny muslimer i fängelserna

Knute sa...

Sara, jag känner en muslimsk man och en kristen kvinna som är gifta, det fungerar bra därför att han håller sin religionen på avstånd, men för barnen finns ingen valfrihet, de måste bli muslimer.

Anonym sa...

Jag lämnade islam 26 år sedan, efter många års funderingar och analys. Jag levde många år under hot av döds straff i Pakistan (ett förbannande land som skapades för en religions skull inte för människor som bor där). Jag känner mig förföljd, och känner hotat av många av muslimer som bor här. Idag kallar jag mig Humanist och ateist.
Värst av allt som muslim var att man fick inte ens tänka kritisk då hotade man med ett brinnande helvete…

Anonym sa...

Föga förvånande är många konvertiter till islam f.d. kommunister. De känner naturligtvis igen sig i de absoluta sanningarna och USA-hatet.

Det här är en otroligt farlig utveckling, som islamister aktivt driver på i syfte att just finna aktivister som lättare kan utföra nya terrorattacker och samla information inifrån fiendesidan.

OmarKN sa...

Varning för att bli religös på ett annat sätt än genom Islam:

Min erfarenhet är att de flesta från Väst som antar Islam gör så via den inre dimensionen av Sufismen, som förresten är kärnan av Islam. Gud är avgörande viktigt har dessa personer upptäckt. Det är det det handlar om. Islam har en autentisk tradition tillbaka till själva profeten (fvmh), därför kan den effektivt förädla människan ...
OmarKN
http://livingislam-islamictradition.blogspot.com/
2007-11-19

Knute sa...

Tack Anonym från Pakistan, jag känner mig hedrad av att du ville kommentera, och samtidigt hoppfull över att det finns modiga människor som du!

Toleransen för islam är ett hån mot dem som flytt till Sverige för att undkomma islam.

Pakistan har ju en historia innan Islam. De religiösa politiska partierna i Pakistan rensar ut texter ur skolböckerna som behandlar det buddhistiska Gandharariket i Indusdalen. Denna storartade civilisation varade från 600-talet f Kr till år 1021 då muslimerna erövrade landet. Namnet Gandhara glömdes för alltid.

Tiden före islam är ovetandets tid. Mörkrets tid. Jahiliyya. Detta är en del av muslimsk teologi.

Med andra ord är Europas historia pre-islamisk och inte värd att bevara. Det påminner om hur nazisterna brände böcker på 1930-talet.

Eller kommunistiska Kina, där går skiljelinjen mellan vad som hänt före och efter 1948.

Anonym sa...

Sara,

Enligt svenska imamer är det okej om en muslimsk man gifter sig med en kristen kvinna eller en judinna i och med att man antar att barnen ärver sin faders religion.

Enligt samma logik bör/får därför inte en muslimsk kvinna gifta sig med en kristen man eller en jude.

Så i 2000-talets Sverige. Hemskt men sant.

I detta fall alltså två grupper som av islamska ledare alldeles uppenbart diskrimineras: den mellanösternfödda kvinnan och den svenskättade mannen. Men om detta får vi nästa aldrig höra...

Knute sa...

"Föga förvånande är många konvertiter till islam f.d. kommunister. De känner naturligtvis igen sig i de absoluta sanningarna och USA-hatet."

Verkligen. Undrar vilka som är medlemmar i AFA till exempel? Finns det konvertiter bland dem?
Ruskiga terror-typer hur som helst.

Antifa Östergötland Aktivistrapport

Solle sa...

Det är ju stor skillnad på "ISLAM" och "NATION OF ISLAM" som malcom x följde till och börja med. NOI trodde ju att alla vita var djävular och de skulle helt enkelt dö. Sen när malcom fann den sanna Islam så blev han dödad för att han lämnade the nation. thats it lätt som en plätt.
Sen har jag svårt att fatta att NI ska ha det så svårt att fatta att olika traditioner och kulturer i vissa länder inte har med islam att göra.
Exempelvis Fadime... hon var inte muslim nånstanns, hon var kristen.
Jag vet att ni vet detta men ändå så känns det som att ni dummar er bara för att sprida dålig propagnda om islam.

Berit sa...

"Jag vet att ni vet detta men ändå så känns det som att ni dummar er bara för att sprida dålig propagnda om islam."

Islam klarar alldeles utmärkt av att göra dålig propaganda på egen hand.

Intressant nick du har , soheil

Anonym sa...

För att smuts kasta en religon ska man lyckas på ett bra sätt. Eller så ska man försöka säga saning om ämnet. Som jag ser här borta är det ingen riktig fakta som tas . Det bara strunt prat och vad man tycker själv har inte med religonen och göra så snälla kasta inte bort er tid för det ingen som kommer och betrakta detta som sanning.
Mvh Pär

Berit sa...

Pär, läs min posting härovan "En Tolkningsfråga"!

När man opponerar sig mot påståendet att Islam inte är en fredens religion och visar på alla de grymma, blodiga konfrontationer runtom i världen där muslimer (för det allra mesta) är inblandade får man svaret : "Detta är inte det riktiga Islam"

Vad är din "sanning" och fakta om religionen. Får du ha någon personlig åsikt överhuvud taget?

Anonym sa...

Hej! Babbla hur mycket strunt ni än vill! Islam kommer och sprida sig likt dagsljuset från solen, till varena hema, hus, och samhälle i denna värld. Ni tror (läs, de icke troende) att ni har makt och vilja och undankomma islam. Gör ni det kan ni inte hindra att era barn blir muslimer, vad ni än gör eller att islam kommer och väckas i varje människas hjärta (de som Allah väljer att vägleda). Tack och hej trångsynta Idioter.

Anonym sa...

Popsångaren Michael Jackson har gått och blivit muhammedan. Kanske för att beveka den arabiske oljeshejk som han är skyldig en massa pengar. Bara de inte går och skär näsan av honom när de upptäcker hans dragning till småpojkar. Men vem vet, det kanske finns någon Koranvers som stöder sånt.

Anonym sa...

Islam är en fruktansvärd vidskepelse.
Den tillför INGET till mänskligheten.
Den byggerpå en epilepstisk pedofils syner efter att ha druckit av vinmäsk.
Den är hård och oförsonlig och är byggd på en systematisk intolerans av de som inte bekänner sig till denna fruktansvärda religion.
Den har fem arvedelar, fasa,mörker,hat,våld och död.

Anonym sa...

MJ blev muslim eftersom pedofili är tillåten. Om Muhammed fick pedofilera sig kan vilken muslim göra så.

Anonym sa...

Kan inte mer än instämma i tidigare kommentarer. Islam lyckas som sagt mycket väl att på egen hand visa sig som den hemska vidskepelse den är. Problemet är att våra massmedier inte vill ta upp innehållet i islam till diskussion. Ett tydligt exempel på detta är den pågående konflikten mellan Israel och Palestina. Här finns inga inslag i radio eller TV som tar upp det faktum att Hamas är en islamistisk terrororganisation med uttalat mål att utplåna staten Israel. Vidare är det värt att påpeka att islamkritiken, från min sida och säkert från flera av er som skrivit inlägg här, inte har ett dugg med den enskilde muslimen att göra. Detta fruktansvärda tankegods har oftast överförts redan i mycket tidig ålder - en indoktrinering en enskild individ förstås har svårt att stå emot. Men de finns de som på egen hand klarar av att bryta sig loss hjärntvätten och dessa är det mycket viktigt att vi ger vårt stöd. Att inte kritiskt bemöta islam är liktydigt med att acceptera budskapet i denna vidriga irrlära.
Avslutningsvis, de som kritiserar sättet invånarna i de västliga demokratierna lever på med argumentet att vi skulle vara lika lurade som vem som helst, till och med en muslim, har alldeles rätt - utom på en mycket viktig punkt. Vi kan ändra på det som är fel, det står oss fritt att göra. En muslim kan inte göra annat än kasta sig på marken för Allah och fortsätta som vanligt. En sådan anti-demokratisk lära kan vi bara inte acceptera i ett fritt Europa.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.