23 november 2007

"Wetbacks"


Den nationella debatten om immigration i Amerika har urartat i en gräl fyllt av smädesord i stället för en ärlig diskussion.
På ena sidan finns en koalition av i vanliga fall politiska fiender; radikala vänstern och Handelskammaren som har enats om att driva en öppna-gränsen-politik.

Dessa två har totalt olika motiv. Affärsmän som vill ha billig arbetskraft för byggnadsarbeten och trädgårdsarbete och de lidelsefulla socialisterna som är emot alla gränser över huvud taget.
USA tar emot 50 gånger så många invandrare som den övriga världen men det är inte nog.

Att inte ha viljan att stoppa den illegala immigrationen orsakar:

En massiv stöld av identitetshandlingar.
Ökar antalet trafikolyckor och kostnaderna eftersom de illegala inte har körkort och ingen försäkring.
Högt födelsetal vilket ökar sjukvårdskostnaderna.
Håller nere lönerna för lågutbildad arbetskraft.
Översvämmar skolor och sjukhus med ökade kostnader.
Det finns dessutom många utredningar som visar att de illegala invandrarna begår 50 procent mer brott.
På den andra sidan i denna debatt är motståndarna till ILLEGAL immigration.

Enligt en undersökning av John Zogby är en majoritet av amerikaner emot illegal immigration, "En kombination av dessa två ord väcker en mängd negativa känslor".

64 procent av de tillfrågade vill ha strängare straff för illegala, såsom böter, fängelse och utvisning samt att man verkligen stänger gränsen.

Hur man på alla tänkbara sätt försöker förhala och undvika visar följande exempel.

Många borgmästare i städer längs texasgränsen opponerar sig emot att man bygger ett stängsel längs gränsen. I stället har dessa borgmästare kommet upp med sin egen lösning:
Gör floden Rio Grande bredare och djupare!
Dessa sex framstående borgmästare kallar stängslet "En vägg av skam" De hotar att stämma regeringen för att hindra stängselbygget.

Brownsvilles borgmästare föreslår att man breddar 42 miles av floden till en kostnad av 40 miljoner dollar. Han säger att om man gör floden bredare tar det längre tid att ta sig över , omkring 4-5 minuter, vilket skulle underlätta för gränspatrullen att ta fast inkräktarna.

Mexico tycker också att det är en utmärkt idé eftersom vi delar på floden, så var är deras bidrag till kostnaden?

Om man gör floden djupare riskerar de illegala att drunkna i stället för att bryta benet när de klättrar över staketat.
En idé som borgmästarna inte tänkte på är att man skulle kunna plantera in krokodiler i floden.

PS. Ordet "wetbacks" är ett namn på illegala som tagit sig över floden.

3 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Enligt ett reportage i veckomagasinet TIME, så är det årliga inflödet av illegala invandrare från Mexiko 3 miljoner!

Och trots att den amerikanska gränspolisen vägrar dela in de illegala invandrare man griper i nationaliteter, så uppger inofficiella källor att man påträffar människor från så avlägsna länder som Ryssland, Kina, Egypten, Iran, Irak och Afghanistan. Det torde var odiskutabelt att al-Qaida redan skickat terrorister den vägen.

Förre mexikanske presidenten Vincente Fox uppmuntrade enligt TIME den illegala invandringen. Inte så konstigt. En tredjedel av det korrupta Mexikos inkomster härrör från det som illegala invandrare skickar hem. 13 miljarder dollar år 2003.

Amerikaner som bor nära gränsen kommer i direktkontakt med alla negativa följder av denna invasion.

Nedskräpning med matförpackningar, efterlämnad avföring, kor som äter plastförpackningar och måsta avlivas, hundar som förgiftas, stulna bilar och sadlar, ett oväsen av den illegala trafiken som stör nattsömnen på rancherna.

Sådant var läget när TIME gjorde sitt reportaget valåret 2004. Frågan om det är det minsta bättre sedan man börjat bygga staketet. Felet är att lagstiftarna i Washington länge bromsat alla åtgärder för att hejda inflödet och en av de mer aktiva bromsklossarna har varit president Bush. Naturligtvis hade det inte varit annorlunda om Al Gore varit president eller Kerry utan som CNN:s programvärd Lou Dobbs konstaterat, så är både demokraterna och republikanerna på storfinansens avlöningslista. Och den vill, som Berit förtjänstfullt poänterar, ha billig arbetskraft.

Den illegala invandringen och amnestiförslagen har alltså inget med humanitet att göra, utan med en grotesk snikenhet förklädd till vidsynthet och medkänsla.

Vad Amerika utsatts för är ett irreparabelt och gigantiskt förräderi av sina politiker.

Time Magazine

Berit sa...

A joke says that a poll was taken in California, asking if people thought illegal immigration was a serious problem. The results showed that 29 percent said, "Yes, there is a serious problem." But 71 percent said, "No es una problema seriosa."

Jean Moulin sa...

Den var bra.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.