18 december 2007

Amerikanska storstäder fristäder för illegala invandrare


Rapporterat i City Journal av Heather McDonald 2004:

Invandrar-organisationer i USA har sådan makt att polisen och myndigheterna i flera storstäder inte törs arrestera illegala invandrare, vilket gett yrkeskriminella sådana straffrättslig immunitet. Sålunda kunde ett salvadoranskt mördargäng smyga tillbaka in i USA efter att ha deporterats för mord, överfall med dödligt vapen, och narkotikasmuggling. I Los Angeles får polisen nämligen inte kontrollera en brottslings medborgarstatus. Orsak: rädsla för en hispansk (mexikansk) backlash.

Vad skall man anse om hispansk invandring efter det? Vad skall man anse om majoriteten mexikanska immigranter (om myndigheterna fruktar en backlash om de upprätthåller immigrationslagen)? Att de är goda amerikaner? (Jämför Mauricio Rojas upptuktelse av svensk chilenares skyddande av brottsliga landsmän! "Invandrarnas tystnad om brott ett svek mot demokratin")

I Miami arresterade man en honduransk visumbrottsling för sju grova våldtäkter. Året innan hade samme man gripits för grova sexuella trakasserier. Hade man kontrollerat hans uppehållstillstånd, så hade han utvisats och våldtäkterna inte ägt rum. Men regel nummer ett för alla opatriotiska och korrupta amerikanska politiker är desamma som för svenska politiker: strunta i invandringslagen om invandrarorganisationer kräver det. De är era egentliga uppdragsgivare.

Hur kan ett land bestå, när de folkvalda beter sig på det sättet? Varför skall någon följa lagen, när politiker inte gör det och förbjuder polisen att göra det?

Situationen i Miami och Los Angeles är densamma som den i New York. Det är därför förre borgmästaren Rudy Giuliani blivit förknippad med New York som fristad för illegala invandrare. Stadens poliser får helt enkelt inte ta reda på om människor har uppehållstillstånd eller inte, vilket gör att miljontals illegala invandrare arbetar, handlar, reser och begår brott, helt skyddade av sin de facto-immunitet från immigrationslagen.

Rudy Giuliani gick till Högsta Domstolen för att protestera mot ett federalt dekret som tvingade alla städer att inte förbjuda sina anställda att samarbeta med immigrations-myndigheterna. Trots att han förlorade i rätten, så trotsade han dekretet till slutet av sin mandatperiod.

I Sverige får tiotusentals asylsökande årligen avslag, men förpassas ändå inte ur landet utan kvarstannar och jobbar och allt vad de gör.
City Journal

P.S.

"I Los Angeles i februari 1998, samlades en folkmassa på 91 000 fans, mestadels latinos som bor och arbetar i södra Kalifornien, för en guldpokal-match i fotboll mellan Mexikos och USA:s landslag. De kom inte för att heja på hemmalaget. Istället buade och visslade de när man sjöng 'Star Spangled Banner', och fortsatte med att bombardera spelarna i det amerikanska laget med mat, flaskor och burkar."

Från en artikel av Linda Chavez i Commentary

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Hur var det då chiles landslag senast mötte det svenska för något år sedan i Göteborg? Massor av tillresta chilenare från hela Sverige.

Var det inte liknande händelser som tystades ner i massmedia?

Jean Moulin sa...

Ingen aning. Mörkläggningen har varit framgångsrik - som så ofta!

Berätta!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.