10 december 2007

Biskopen och vänstertalibanen

Den iskalla vänsterflygeln verkar hata allt kristet och vill förbjuda skolavslutningar i kyrkan. I en debatt mellan biskopen i Lund och en vänsterpartist i samma stad är den senare segerviss, han har ju Diskrimineringsombudsmannen i ryggen. Som vanligt handlar det alltså om rädsla för att muslimer ska bli kränkta. Dessutom finns det gott om ateistiska/islamvurmande föräldrar i Lund som inte gillar kyrkan.

Biskopen säger en klok sak: Ett samhälle mår inte bra av att tränga undan djupa existentiella frågor.

Just det. Vårt samhälle vilar på kristna värderingar. Alla människor är inte så förnuftiga och balanserade och goda att de kan klara sig utan religion. Jag ska ta ett exempel. En varm augustidag roade sig en ung man på min arbetsplats med att fånga flugor i ett upp- och nervänt glas, för att sedan långsamt plåga ihjäl dem. Det hjälpte inte att jag vädjade till hans medkänsla, han kunde inte på något sätt identifiera sig med flugan. Då drog jag till med helvetet. Tänk om du blir straffad efter döden? Då slutade han genast plåga flugan.

Nu tror jag inte att det är hälsosamt att tro på ett liv efter döden, det är ett tankevirus som ställer till mycket elände, se bara på de muslimska självmordsbombarna. Men det finns mycket i den kristna religionen som är värdefullt även om man bortser från det övernaturliga. Den gyllene regeln, att inte göra sådant mot andra som man inte själv vill utsättas för. Alla har inte kärlek, medkänsla och empati, men kan få hjälp på traven genom att bevista en gudstjänst.

Det finns en dimension i religionen som liknar musiken, jag vill kalla det religiöst gehör. Vi mår inte bra av att bli vänstertalibaner och förbjuda kristendomen. Livet blir torrt. Gör experimentet att börja sjunga eller vissla när du är ute att gå, det är som att sätta filmmusik till tillvaron. Omgivningen och naturen får en djupare mening, naturligtvis ska man inte inbilla sig att det andar som talar, men det gäller bara att upptäcka sitt andliga gehör.

Som Berit skrev i en kommentar till sin postning Att utrota julen, man ska inte säga jul-lov utan vinterlov t ex, som om vi dyrkar vintern och inte Kristus. Man vill skjuta bort ordet Christmas, anledningen till lovet, ur folks medvetande. Den långsiktiga planen är att då kan man göra sig av med annat som nu står i konflikt med kristna värderingar såsom barmhärtighetsavlivning, abort, homosexuella äktenskap.

Jag vill tillägga att vänstertalibanerna i svensk politik spolar ut barnet med badvattnet. Utan tio guds bud och Jesu bergspredikan blir vi lätta offer för totalitära läror som kommunism, nazism och islamism. Det hör till människans natur att fylla tomrummet med avgudar. Vi förlorar vår frihet och demokrati.


Julbilden: La Kimpolina

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Att Sverige som är ett kristet land, oavsett vad vänsterfalangen försöker påskina, skulle avskaffa sina traditioner till förmån för andra kulturer -detta är ju vansinne.

Massvis med invandrare i vårt land skrattar åt oss och tycker synd om oss pga det faktum att vissa politiker inbillar sig att det inte skulle vara politiskt korrekt att bejaka våra traditioner.

Jag tycker istället att man skall lägga in om att förbjuda vänsterpartister och kommunister istället. I vårt land har de aldrig gjort annat än skada ändå. Värna om de traditioner vi har. Gör vi inte det sitter vi snart rotlösa och förvirrade och utskrattade av resten av världen. Tack för ordet!

Anonym sa...

Sverige är det mest sekulariserade landet i världen, oc inget annat, och att de flesta är med i statskyrkan är enbart statistik och gör oss knappast till kristna, även om landet har kristna traditioner.

Vilket bland annat visas genom att skolan inte ska ta ställning i politiska frågor eller gällande tro.

Att anse att det handlar om "islamvurmande" är bara trams. Är man ateist så vurmar man knappast mer för dem än för andra...

blogg.passagen.se/jj.n

Knute sa...

JJN:

Du hör väl själv till till typen ateistist/islamvurmare eftersom du inte ser problemet. Att motarbeta kristendomen är att i praktiken främja islam. Muslimerna upplever varja tillbakagång för kristendomen som en seger. Var inte naiv, jihad är här, senast blev den kristne assyriske universitetsläraren Fuat Deniz mördad i Örebro.

Anonym sa...

Alla människor är inte så förnuftiga och balanserade och goda att de kan klara av religion.
"Att motarbeta kristendomen är att i praktiken främja islam"
ja för det finns ju bara gud och djävulen att välja på,undrar vad 1.2biljoner kineser är då.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.