22 december 2007

Danskarna europamästare i att vara världsmedborgareIdag, när Stockholmstidningar hånar en dansk politiker som råkat säga att Skåne, Blekinge och Halland borde höra till Danmark, känns det trevligt att kunna komma med en nyhet som balanserar noll-åttornas nidbild av Danmark. EU's statistiska kontor, Eurobarometern, meddelar nämligen att Danmark har den mest kosmopolitiska befolkningen i EU.

Danskarna är mycket positiva till att möta människor från andra kulturer. De är individualister och låter sig inte bindas av traditioner. Tyvärr är kärleken till det främmande inte ömsesidig, invandrarna är långt ifrån lika kosmopolitiska.

Nog visar danskarna mångfald i undersökningen, men därifrån är det långt till integrationen. Det menar integrationskonsulenten Mohammad Rafiq. Men han förebrår inte danskarna och kan mycket väl förstå, varför Danmark är nummer ett.

»Danskarna har viljan till att göra en insats för att skapa kontakt och bygga broar till folk som har en annan etnisk bakgrund. Det lyckas inte, men det är närmast invandrarna, som är främlingsfientliga gentemot danskarna. De isolerar sig i stället för att möta danskarna i till exempel idrottsföreningarna. Men danskarna vill alltså gärna,« säger han.

Bilden är hämtad från ett tidigare inlägg som handlar om hur ett gäng unga invandrare terroriserade en dansk familj ut ur deras trerums-lägenhet på Saxogade i Köpenhamn.

Jyllands-Posten ; Angantyrs hjørne
Grue granskar PK-propagandan ; SvD ; Aftonbladet"Äntligen! Skåne bör tillhöra Danmark. Vi skåningar är mera danska än svenska. Till sinnet. I Danmark är dom optimister. Dom skulle aldrig få för sig att fylla morgon-tv med incest, ökande hustrumisshandel, krogbråk, ihjälsparkade tonåringar, diktaturer i Afrika samt att jorden håller på att gå under. Skåningen är ju långt nere i knäppkängorna redan innan han ska till jobbet - om han fortsättningsvis ska titta på dravlet från TV i Stockholm. Den framtidstro som en gång fanns i Sverige, finns fortfarande i vårt grannland. Fram för det danske smil. Ser du någon gång en glad svensk, så är det i Nyhavn! Det är väl bevis nog?"

Helsingborgs Dagblad via Snaphanen

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Man bliver altid lidt nervøs ved "interkulturel dialog" med islam, ganske enkelt fordi islam ikke diskuterer "i øjenhøjde" med vantro.

"invandrarna är långt ifrån lika kosmopolitiska" - nej, det er jo lige præcis DET der er problemet.

Anonym sa...

Ja, allt är ju invandrarnas fel i vanlig god ordning. Skärp dig Knute. Din enögdhet är bara pinsam.

Knute sa...

Anonym, du bekräftar varför Sverige har rekord i naivitet - och rekord i våldtäkter och andra förbrytelser.

Anonym sa...

Nästa steg efter EU?
Upplösningen av kärnstaterna är delvis ett kapitalistiskt önskan efter att kapitalismen nått sin högsta nivå, imperialismen!
Önskan är lösa samanslagningar som inte kan gå emot "den rörliga kapitalet"
Helst ett enda maktcentrum,USA?
Medan vi slåss med muslimer o andra politiska gruppen skapas det ett nytt världspolitik där vi arbetare förlorar all inflyttande och blir helt berående av de kapitalstarka, banker,finansbolag,industrier m.m.
Den tryggheten vi fann i staten kommer att försvinna för gott, om vi inte allierar oss med Vänstern som ju är den enda kraften där staten spelar fortfarande ett viktigt roll!
Kamrater välj innan det är sent:
Vänsterpartiet eller barbari…..

Jean Moulin sa...

Låt skåningarna folkomrösta om vad de vill tillhöra (jag skulle gärna se att 08 var en dansk koloni).

Med tanke på att det populäraste pojknamnet bland nyfödda i Malmö för ett par år sedan var Muhammed, och krav på arabisk undervisning i skolor med mest invandrarelever, så upplever jag Skåne alltmer som ett svenskt Kosovo.

Men det kanske blir ordning och reda om danskarna tar över det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.