22 december 2007

De kväver oss

Jag är trött, mycket trött.

Med tanke på min ålder och mina engagemang och ansvar är det naturligt, men på sista tiden har det blivit alltför mycket.

Det som sliter är en kombination av många saker men mest den ofattbara tolerans som förväntas att vi visar majoriteten av de människor som inget annat förtjänar än att bli förvisade till Häcklefjäll.

Sådana personer kommer i många skepnader. Vi har de legendariska företrädarna för en Allsmäktig Stat, den påstridige moralisten, de anti-kapitalistiska förespråkarna, dyrkarna av Gaia (klimatförändrarna), de militanta muslimerna, et cetera ....
Dessa personer är förenade genom ett gemensamt mål, MAKT, och de har en skott-tavla; DU och Jag.

Om de får som de vill innebär det slutet på all mänsklig frihet. En del är medvetna om det, andra förnekar det men det är inte det viktiga. Det viktiga är det uppenbara resultatet av deras strävanden.

De arbetar i skift, 24 timmar om dygnet och det är aldrig en lugn stund när inte någon manövrerar för att få makt över oss. Makt är det enda som kommer att tillfredsställa dem.

De talar om "kriser" och "allmänhetens bästa" men den exakta innebörden av dessa uttryck är alltid illusoriska. De vägrar att debattera eftersom det skulle sänka dem till samma nivå som deras motståndare vilka de betraktar som moraliskt och intellektuellt undermåliga.
I stället kräver de att vi okritiskt accepterar deras påståenden: "vetenskapen har kommit fram till" ; "det finns en enastående samstämmighet"; "ingen ärlig person skulle tveka".
De presenterar sällan några objektiva bevis för sina påståenden och när de utmanas med motbevis anstränger de sig till det yttersta för att slippa befatta sig med det.

De ser det som sin rätt att diktera livet för alla andra, det är en del av deras Tro. De insisterar att vi andra håller tyst och accepterar det.
När de vinner ropar de högljutt, "Titta, det är folkets vilja", när de förlorar säger de att vi fuskade.

Det är så tröttsamt!

Francis Porretto, Eternity Road.
Sydsvenskan

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet. Har man annan åsikt blir man inte respekterad snarare trakasserad!

Grue sa...

Grymt bra inlägg Berit, både retoriskt och argumentationsmässigt. Dina inlägg ger inte intryck av att du är trött - tvärtom utmärks dom av en glödande energi! Om bara fler svenska kvinnor hade samma tåga som dig...

Jean Moulin sa...

Instämmer i berömmet. Berits lamentation är min egen väldigt ofta.

magnus sa...

Jo, så här kan man känna. De som är vänsterpopulistiska sitter ofta med guldsked i munnen.

Ibland kan man tro att alla alarmister medvetet kämpar för socialism/kommunism. Såg Lennart Daleus i en Argumentrepris i går, och logiken har helt tagit semester, men han kan bre på hur mycket som helst om hur klok och insiktsfull han och den miljörörelse han är ledare i (Greenpeace) är när han vill rädda oss från CO2-utsläpp genom att stänga kärnkraftsverk (där ju båda hoten, CO2 och kärnkraft, är påhittade).

Är Daleus med i Komintern, är det ju lätt att konspiratoriskt tänka.

Programledare borde fråga honom hur hen verkligen kan ha de ologiska osammanhängade åsikter han har, men förr eller senare kommer allt fler kilar att slås in i medievärlden. Det kommer förhoppningsvis att dyka upp till vänsterjournlist-etablissemanget alternativa aktörer i Europa och Sverige. Det gäller bara att de ickesocialister som arbetar på denna arena spelar sina kort väl och aggressivt. En viktig förändring vore nog att få bort licensavgift till statens TV- och radiokanal.

Anonym sa...

haha, ni gav mig ett gott skratt! Det är kul med lustigkurrar och stollar i lite lagom doser, och det är tur att ni bara är i lagom doser.

Anonym sa...

Ja, haha, hur fan hamnade vi på den här sidan. Vilket sorgligt lågvattenmärke! Tyvärr tror jag att dom finns i lite mer än lagom doser. Det är väl därför världen ser ut som den gör. Ni i början där insåg inte ens, med tanke på era kommentarer, det faktum att det inte var Berit själv som var författare till inlägget eller? CO2 och kärnkraft påhittade hot!? Haha, ja ni är ju då uppenbart inga naturvetenskapliga genier. Men visst jag kan förstå att det är jobbigt med moraliska käpphästar om man själv inte tar det här på allvar. Och ärligt talat så bryr jag mig inte ett dyft vad ni gör med era liv så länge det inte påverkar oss andra negativt. Vilket det nu råkar göra när det gäller miljön vare sig ni vill inse det eller inte!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.