27 december 2007

En gemensam nämnare


Mordet på Benazir Bhutto ger mig samma obehagskänsla som attacken på Amerika den 11 september 2001. Vad blir följderna? Pakistan är inte vilket land som helst.
Det har kärnvapen. Mardrömsscenariot är nu - precis som efter 11 september - att jihadister inom militären i Pakistan gör statskupp och kommer i besittning av dem. Inte kanske som en följd av makt och skicklig planering, men i vakuumet av politisk instabilitet och oro.

En spontan association till skotten i Rawalpindi är skotten i Sarajevo.

En spontan fråga jag ställer mig är om detta har med islam att göra. Må vara en perverterad form av islam, men ändå. Varför tycks den här sortens våld och besinningslöshet vanligare i muslimska länder? Varför är det muslimska separatister som står för så mycket våld? I Ryssland, Tjetjenien, i Georgiens Adzjarien och Abchazien, på Balkan, i Thailand och Filippinerna och förmodligen andra platser som jag just nu inte kommer ihåg. Ja, tag sedan jihadisterna i det blodiga algeriska inbördeskriget. Ej folkmordet i Sudan att förglömma. Ja, och bomberna i London och Madrid, och den belgiska polisens gripande av en jihadist-grupp. Plus liknande gripanden i Tyskland och Danmark. Jag har svårt att tro på en jihadist-sammansvärjning så mäktig, att den kan ta över världens länder. . . jo, förresten, genom invandring och genom att tvinga värdländerna att falla undan för muslimska krav på särbehandling.

Det kan därför åter vara på plats att varna för fortsatt muslimsk massinvandring till väst med tanke på de problem som den redan skapat och som den, av allt att döma, kommer att fortsätta att skapa.

Läste en intressant artikel i DN i morse av Timothy Garton Ash:
"Låt oss kalla dem jihadister"

Sydsvenskan ; SvD ; SvD ; SvD ; SvD ; Sydsvenskan ; SvD

16 Kommentarer:

Anonym sa...

Problemen med muslimsk massinvanring är inte de vanliga muslimerna som FLYR från Islam, utan Imamerna och andra jihadister som följer efter när det finns tillräckligt många muslimer på en plats.

Problemen med islam har knappt börjat, jag lovar.

Det elände vi sett hittills är ingenting mot vad som väntar. Det är bara en del naiva politiker som tror att Europa skulle bli annat än mellanöstern.

Vem blir först att halshuggas i Europa?
Lagligt! (Sharia on the way...)

Anonym sa...

For muslimer er udtrykket jihadist en hædersbetegnelse, på linje med "Herrens stridsmand" eller "hellig kriger".

At besmykke terrorister med blomsterduftende religiøse eufemismer, synes jeg trygt, man kan overlade til islamofascisterne selv - men det skulle da ikke undre mig, om medievänstern tager udtrykket jihadist op, så man kan slippe for i folkepropagandaen at forbinde det søde islam med terrorisme. Dermed følger man også hovedreglen om, at alting helst skal kaldes noget andet end det er.

Dagens Nyheters krönikör oplyser, at han har fået godkendt sit forslag til ny sprogbrug hos den højeste muslimske fagkundskab. Det forstår man godt.

Anonym sa...

Pakistan har kärnvapen. Islamister har inflytelserika poster i den offentliga förvaltningen, näringslivet och militären. Dessa ledare stöds av en stor del av folket, speciellt i gränstrakterna mot Afganistan där talibaner och andra jihadister tränas och utrustas för kriget mot icke-islam. Inget av detta lär ändras den närmaste tiden.

Tvärtom är ett mer realistiskt scenario att Pakistans kärnvapen förr eller senare kommer att användas. Det finns helt enkelt för många mäktiga pakistanier som vill att de ska användas samtidigt som de stabiliserande motkrafterna är allt för sköra och svaga för att långsiktigt hålla stånd mot jihadisterna. Mordet på Benazir Bhutto är det senaste beviset på detta.

Knute sa...

Nils, så må vi finde en anden betegnelse end jihadist. Blomsterduftende religiøse eufemismer... det kan vi ikke have.
Hvad foreslår du?

Anonym sa...

Vi ska kalla dom "islamo-fascister" om inte islamister fungerar, för fascister och totalitära är precis vad dom är och det handlar om.

Anonym sa...

"Varför är det muslimska separatister som står för så mycket våld?".

Därför muslimer förljer en religion som heter islam. Islams "heliga" skrift heter koranen. I koranen står det hur en muslim ska bete sig.

Ett sätt muslimer ska bete sig på är att främja islam genom att använda våld, och döda icke rättrogna muslimer som står ivägen.

Så - där är svaret. Nu kan vi som läser detta blogginlägg, samt denna kommentar välja vad ni vill göra med kunskapen.

Knute sa...

Alarmet går i världens huvudstäder! 167 miljoner pakistanier + 2 miljoner varje år + al-Qqqqqqqqqqqaida + atomvapen...

Knute sa...

Storbritannien och Norge med många pakistanska invandrare kommer att få känna av oron i Pakistan. Politiker och media kommer inte att våga tala klarspråk om säkerhetsriskerna med den muslimska fundamentalismen.

Jean Moulin sa...

En av elva muslimer i Storbritannien stöder självmordsbombare!

Daily Mail

Jean Moulin sa...

Daily Telegraph

Knute sa...

= 144,000 självmordsmördarsupportrar
enligt Daily Mail.

Anonym sa...

Kald terrorister terrorister og islamofascister islamofascister. Hvis man ikke bryder sig om ordet fascisme kan man jo nøjes med islamisme. Den, der selv er islamofascist, må naturligvis kalde sine venner for jihadister - altså beundringsværdige mennesker som ihærdigt stræber efter at nå de mål, deres religion har sat for dem.

Garton Ash vil gerne af med ordet fascisme, da det jo er en skamplet på hans kære islam, og til den ende faux-analyserer han fascismen med henblik på at demonstrere, at dette ubehagelige ord ikke længere bør anvendes på den søde religion.

Nuvel, Francofascister marcherer i lange støvler og sværmer for fortiden - men han udelader uhæderligt det mest centrale negative aspekt ved begrebet fascisme, som det anvendes i dag, nemlig at under fascisme er staten alt og individet intet. Hvilket også rammer præcist ned i, hvad fuldt udfoldet islam er: Den totale undertrykkelse af mennesket i guds navn og i statens navn.

Knute sa...

Hej Nils, dina kommentarer är så intressanta att jag översätter och publicerar under titeln "Heliga" självmordsmördare. Vore roligt om du hör av dig med synpunkter, mail-adressen finner du på
http://www.blogger.com/profile/04635811641221295828

Jean Moulin sa...

P.S. Nyheterna på tv om att man inte obducerat Benazir Bhutto är chockerande.

Det kommer att underblåsa konspirationsteorier om att mordet var "falsk-flaggat", dvs. den pakistanska regeringen mördade Benazir och försöker lägga skulden på jihadisterna.

Jag associerar till hemligstämplingarna av vissa dokument med bäring på mordet på John F Kennedy.

Varför hemligstämplar man?

Samma sak med MS Estonia, Palme, etc.

Vill man underminerar förtroendet för staten, skall man se till att
den hemligstämplar handlingar rörande katastrofer och mord.

Det är som i ett äktenskap: om ena partern har hemligheter, så underblåser hon eller han misstro hos den andra.

Det är legitimt att misstänka Putin och KGB:s efterträdare FSB för diverse "false flag operations", men vad säger att inte andra regeringar tillämpar det?

Man vet att man kommer att underblåsa konspirationsteorier (som man kan förlöjliga), men man vet också att den stora massan är trygghetsnarkomaner som är villiga att låta sig bedras, för att sanningen vore för omtumlande och ångestskapande.

Jean Moulin sa...

False flag

Anonym sa...

Bland muslimska invandrare finns de som flyr Islam, men också stora grupper som är ekonomiska flyktingar i allmänhet. Vad man hittills sett är
inte integrering utan etablerande av
Islam i de flesta av europas länder.
I ett sekulariserat europa finns det inget motståndläger utan Islam blir den starkast växande religionen. När gruppen är tillräckligt etablerad, frågar den efter olika eftergifter och ändringar i lagar för tillgodose medlemmarnas behov. I kanada och i sverige har man redan frågat-och blivit nekad- att regleras av Sharia. Vad som är oroande är att Muslimska länder ofta visar zero tolerans för avvikande åsikter.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.