20 december 2007

EU kastar sig över Google m.m.”Google vill köpa informations, management- och reklamverksamheten DoubleClick. Detta har aktiverat EU-kommissarierna, som har en rätt besynnerlig syn på den fria konkurrensen. Eurokraterna menar således att den fria konkurrensen ska beskyddas med hård hand i kraft av ingrepp och förbud mot exempelvis fusioner.” Copenhagen Institute Blog

Vad säger att EU kan gissa rätt om den lämpligaste framtiden för DoubleClick? Lobbygrupper och kompisar i näringslivet har otillbörligt stort inflytande på eurokraterna. Och det blir inte bättre med den ”reviderade författningen” som skrevs under i förra veckan i Lissabon. EU blir nu ännu mer planekonomiskt och korrumperat och odemokratiskt. Inte minst i USA är man bekymrade:

Lissabon-traktaten ger EU makt över en rad säkerhetsfrågor som immigration, asyl, misstänkta terroristers tillgångar, och utbyte av information. Detta skapar bekymmer i USA, som har lättare att samarbeta med enskilda europeiska länder än med EU som är långt mindre samarbetsvilligt.

Risken finns att EU blir en byråkratisk stoppkloss i kampen mot terrorismen. Allt för upptagna av att bevaka sina intressen mot amerikanerna märker de inte att de blir anfallna i ryggen. Europa behöver ryssars och arabers gas och olja men för den skull behöver vi inte vara så undfallande. Vore det inte dags för EU att ta itu med Putin innan han med hjälp av sin gasledning förvandlat Östersjön till ett ryskt innanhav? Europa behöver en energisäkerhetspolitik.

Nu när Estland, Lettland, Litauen och Polen är med i EU och slipper passkontroller, varför ska ryssarna få störa Östersjöidyllen med sin ringlande orm på havsbotten? Med krigsfartyg och u-båtar som ska övervaka den, vilken dårskap! Trots allt högtidligt prat visar det att i EU har små länder inte mycket att säga till om.

European security treaty raises worry , Coin , Google's proposed take over of DoubleClick , Gasledningen , USA har den största militära pajen , Glöm passet , Schengen

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.