19 december 2007

Exemplet Bryssel: valresultat behöver man inte följa

Bryssel

Nu ska belgarna ett halvår efter valet få en regering. Synd om dem, det visade sig ju att det gick riktigt bra utan. Kung Albert knuffades fram i rampljuset och utsåg en premiärminister.

Fastän de bara är 40 procent av befolkningen är vallonerna berättigade till 50 procent av ministerposterna i regeringen. Därför kan de ständigt köra över flamländarna och bilda socialistiska regeringar som omfördelar Flanderns välstånd till det bidragsberoende Vallonien.

Förfarandet påminner om hur den nya EU-konstitutionen genomfördes. Den röstades ned av fransmän och holländare men skrevs under av samtliga regeringschefer i förra veckan.

Någon från Belgien kom också till Lissabon och skrev på. Eurokraterna är verkligen ivriga att komma igång med att använda makten som konstitutionen ger dem. Undrar vad de är ute på? Turkiet och Nordafrika in i EU? Stalinistiska folkförflyttningar? Åsiktsregistrering av medborgarna?

Belgien är ingen demokrati, EU är ingen demokrati. Och Bryssel styrs av en socialistisk borgmästare som skickar polisen på fredliga demonstranter medan han ser genom fingrarna på jihadiska upplopp. Förklaringen är att hans väljare är muslimer. Hälften av Bryssels befolkning är invandrare. Det verkar nästan vara en medveten strategi i islamiseringen av Europa att ta över dess huvudstad. Men jag är inte konspiratoriskt lagd, invandrare söker sig ju till storstäder.

SvD , Brussels Journal, EKP, EKP , Sydsvenskan , SvD

3 Kommentarer:

Knute sa...

Än är inte hoppet ute, kan eurokraterna verkligen få alla 27 medlemsländerna att lyda? Det räcker med att ett land ordnar folkomröstning så faller Lissabon-fördraget, och den byråkratiska diktaturen får lite svårare att bre ut sig.

From Sweden with Grief sa...

Det var verkligen obehagliga bilder från den lugna och städade demonstrationen i Bryssel 11 september i år. Det går inte att ta in att man misshandlar människor i ett sådant fredligt sammanhang. Rättsstaten är på väg att lösas upp på många håll och det är bedrövligt. Som du ser; Knute, kan jag bara klaga numera, jag hittar inte orden längre, för det känns som om jag upprepar samma sak gång på gång. Det beror knappast på att det handlar om bristande kunskap och intolerans hos mig, det börjar kännas meningslöst att försöka vara nyanserad och tala för döva öron i dessa sammanhang!

Anonym sa...

"Hälften av Belgiens invånare är utlänningar..." Jo, en del av dem kommer också från Sverige och Finaland. Sjävl tycker jag det är bra att Belgien äntligen fått en interimsregering - nu kan jobbet åtminstone börja. Att dela upp landet i en "bättre" och en "sämre" del hjälper ju inte. De som gör det är ju i många fall för splittring, vilket tydligt går emot de europeiska principer som sköts i Hufvudstaden Bryssel. Andra kommer ju överens, varför skulle inte flamländarna, vallonerna och de bortglömda tyskarna göra det?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.