05 december 2007

Fejkad arbetskraftsbrist i USA


Det argument för ökad invandring som gör störst intryck och är svårast att bemöta är det om arbetskrafts-brist på olika områden. Inte för att det nödvändigtvis finns någon arbetskraftsbrist (i Skåne är läkarbristen skapad av befolkningsökningen, dvs massinvandringen) utan för att det rör ett ämne som de flesta av oss inte har kunskap nog att diskutera med en expert.

Läste nyss på VDARE om att det i slutet på 90-talet påstods finnas en brist på utbildade dataingenjörer i USA, varför dataföretagen tvingades söka utomlands.

I ett vittnesmål inför senaten berättade en CEO (koncernchef) i sällskap med en mexikansk dataingenjör hur man hade tvingats söka i Mexiko och där funnit dataingenjören. När sedan en professor i datorvetenskap, Norman Mattlof, kollade dataingenjörens bakgrund fann han att hon betalades en årslön för nyanställd system-administratör på bara 35 000 dollar jämfört med det genomsnittliga 45 000 dollar (detta var 1998). Genomsnittslönen inom IT-branschen var då över 60 000 dollar.

Givetvis driver brist på arbetskraft upp löner enligt lagen om tillgång och efterfrågan, men tydligen inte när bristen är så stor att man måste söka utomlands! Detta skvallrar om att det inte finns en arbetskraftsbrist, bara bristande vilja att betala rådande löner!

Enligt nationalekonomen Paul Craig Roberts, Norman Mattloff med flera skapar industrin, universiteten och invandringsjurister en falsk bild som de har ett gemensamt intresse av att upprätthålla. Universiteten får ökade anslag för att utbilda fler för att möta arbetskraftsbristen inom dataindustrin, industrin jagar ständigt lägre kostnader (inte minst ifråga om löner) och invandringsjuristerna har självklart ett intresse av så stor arbetskraftsinvandring som möjligt, eftersom det ger fler klienter.


Immigration Axis launches Ardennes Offensive

“Skill Shortage” Racket Driving Americans From Science And Engineering

2 Kommentarer:

Weine Berg sa...

Mycket bra inlägg! Skriv gärna mer i ämnet.

Jean Moulin sa...

Tack Weine för dina uppmuntrade ord.

Kanske man bör kontankta Lars Jansson och konspirera lite med honom? Han lär ju ha akademiska kontakter som kanske vågar antingen bistå oss med fakta eller publicera sig under pseudonym på någon av våra bloggar?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.