13 december 2007

Historiens största lurendrejeri

Det har verkligen blivit uppenbart att det upptrissade, dyrbara Bali-spektaklet enbart är till för att hålla politikernas grötfat fyllda och att säkra sysselsättningen för framtida politiska delegationer och deras betalda "vetenskapliga" specialister.

Trots allt fler bevis för motsatsen insisterar ändå företrädarna för ett ökat regeringsinflytande på att det finns en vetenskapliga samstämmigheten när det gäller Global Warming.
Man har emellertid börjat använda uttrycket "Klimatförändring" i stället eftersom det inte existerar någon mätbar världsomfattande temperaturökning, men människor måste ändå skrämmas att tro att en
katastrof är nära förestående och att den bara kan undvikas genom mer makt till regeringar.

"Det är en cirkus här, fastslog Dr. David Evans från Australien. Evans lägger fram vetenskapliga presentationer till delegater och journalister vid konferensen och presenterar de senaste vetenskaps-studierna som vederlägger UNs anspråk.

"Vi har nu mängder av bevis för att kolutsläpp definitivt inte orsakar global uppvärmning. Vi har avsaknaden av människans "namnteckning" i atmosfären, vi vet att IPCC modellerna är felaktiga och vi har inte haft någon temperaturökning på 5 år," Evans författade en skrift den 28 nov. 2007, "Carbon Emissions Don't Cause Global Warming."

Evans framhöll också ytterligare en ny vetenskaplig undersökning gjord av en grupp vars resultat presenterades i December 2007 utgåva av International Journal of Climatology of the Royal Meteorological Society. Där säger man att "uppvärmningen beror på naturliga orsaker och inte av mänsklig påverkan."

"De flesta här har bra betalda arbeten och de är beroende av idén om att kolutsläpp orsakar global uppvärmning. De kommer inte att vara särskilt mottagliga för att vetenskapen har tagit en annan vändning,"

Och kan man tänka sig, dessa höga löner är betalda med skattepengar.

Under tiden mal kvarnarna vidare, med hjälp av politiker och journalister. Man smider planer om hur man kan lägga beslag på mer makt och pengar från den industrialiserade världens välståndsproducenter.

. . . . . . . . . . . . . .

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Förr var det tulpankris nu är det klimatkris. Hysteri i kubik.

magnus sa...

Evans tar felaktigt upp problemen i AGW-hypotesen som om de dykt upp först med den senare forskningen. Det stämmer inte alls (och jag blir lite fundersam på Evans kunskap i vetenskaplig metod när jag läser honom). Det han nämner är problem som funnits där hela tiden. Hans ord om att det dykt upp nu kan visserligen ha en sensationspotential, men det är viktigt att skriva hela historien av IPCC-skandalen. Sanningskravet tror jag även är viktigt för att lyckas stoppa pågående vansinne. Det innefattar både en större beskrivning av frågan i ett fågelperspektiv och detaljerade analyser av vetenskaplig natur.

Det som sker nu är endast en fortsättning på en undermålig (politisk) process.

magnus sa...

Ja kommenterade förresten detta här eftersom jag just läst hans trams, då jag i går fick en länk med en text av Evans i en kommentar på min blogg.

magnus sa...

Låt mig förtydliga: Tramset hjos Evans består i att han skriver att det som rapporterades i något han läst 2003 och 2007 är något helt nytt. Det är fel, och det är viktigt att kommentera det, dels eftersom det är ett vetenskapligt inkorrekt påstående av Evans (att problemen inte var kända långt långt tidigare) och dels att hans (felaktiga) påstående (om att det inte var kännt tidigare) implicerar att det var tidigare inte fanns skäl att förneka AGW, samt att IPCC tidigare hade god legitimitet.

Det blir helt enkelt fel att själv hitta på en egen sanning, vilket Evans faktiskt tycks göra. Att han framstår som okunnig på vetenskaplig metod får mig att misstänka att han inte har syslat med denna fråga tidigare och därför är okunnig när han skarvar och hottar sensationellt hittar på att det som kommit fram är helt nya invändningar mot AGW.

Berit sa...

Jag tror mig förstå din kritik, Magnus men vi måste också ta i betraktande den publik Evans vänder sig till. Dessa människor borde vara insatta i frågorna, (tycker man,) och ha hört och sett alla fakta tidigare men ändå fattar de inte (eller ljuger för egen vinnings skull. Det är nog också viktigt att repetera sanningar eftersom det dokumenteras.

Det senaste jag såg om galenskaperna är påståendet att kvinnor drabbas värre av GW och speciell genderhänsyn måste tas i besluten .
(Ha, Jean, nu har jag lärt mig ordet!)

ANTI-ISLAMIST sa...

Baron Bodissey skriver idag på sin blogg http://gatesofvienna.blogspot.com om det ökända Killian-memorandumet -- en flagrant förfalskning av ett dokument som, om det inte i tid hade avslöjats av några av dåtidens bloggare, hade kunnat leda till ett helt annat valresultat i USA 2004. Härmed, anser Baronen, triumferade för för första gången det nya medium som idag kallas bloggosfären.

"Främst tillkommer äran för avslöjandet den gången Charles Johnson på www.littlegreenfootballs.com, men Charles Johnson var inte föreställningens enda stjärna. Samverkade gjorde ett antal idag välkända bloggar. För det initiala avslöjandet av 'Killian memot' stod www.freerepublic.com. Andra som www.powerlineblog.com , http://michellemalkin.com/, http://rogerlsimon.com/, and www.instapundit.com/ bidrog verksamt till det viktigt arbetet. Bill på www.indcjournal.com/l hade avgjord betydelse, genom att han engagerade en expert på skrivmaskiner (jmf Helanderfallet!) som gjorde slarvsylta av CBS egen experts skrattretande påståenden. Många andra mindre bloggar och en uppsjö av kommentatorer bidrog efter bästa förmåga" -- "Det var en hel armé av små Davidar!"

Bloggarna hade fakta på sin sida, men det var den expansiva och fördelade intelligensen
på Internet som kunde leverera information som krävdes för ett lyckat slutresultat. Detta nya kommunikationsmedium är idag av lika stor betydelse som Gutenbergs tryckpress var på sin tid. Nu har en etablerad hierarki av politiskt korrekta 'pappers-publicister' blivit förbikopplade och fältet är fritt också för nykomlingar och nybörjare. Kunniga läsare och kommentatorer, alltid vakna, ser till att fakta och sanning alltid befinner sig i högsätet, förhoppningsvis.

Baron Bodissey framhåller avslutningsvis att konflikten mellan CVF och LGF beträffande
konferansen 'Counterjihad Brussels 2007', 'Vlaams Belang' och 'Sverigedemokraterna' nu är avslutad. Alla efterforskningar har gjorts, alla vederläggningarna har publicerats och hela materialet har samlats på en plats, där envar intresserad kan studera det och själv avgöra vad som gäller och vad som är sanning.

Knute sa...

In October, the Australian Cardinal George Pell, the Archbishop of Sydney, caused an outcry when he noted that the atmospheric temperature of Mars had risen by 0.5 degrees celsius.

"The industrial-military complex up on Mars can't be blamed for that," he said in a criticism of Australian scientists who had claimed that carbon emissions would force temperatures on earth to rise by almost five degrees by 2070 unless drastic solutions were enforced.

Daily Mail

Anonym sa...

Dr Evans är ett skämt som bara använder olika inlägg i debatten om global uppvärmning. Han forskar inte själv och kan inte presentera egna fakta i ämnet med andra ord vem jobbar han för och vilket syfte har hans påstående. Vilken normal människa som hels som bor här i norr kan med egna ögon se effekterna av den globala uppvärmningen som inte existerar enl Dr Evans. Senare i artikeln beror det på narturliga orsaker jo jo vilka narturliga orsaker då att det säljs 10 000 nya bilar varje dag i kina eller att medel amerikanen använder bilar som använder dubbelt så mycket bränsle än en bil behöver för att drivas framåt. Det verkar som Dr Evans har fått betalt av de som förstör världen att lägga ut rökridåer i form av tvivelaktiga argument som en tredje klassare kan hitta på utan att vara forskare i ämnet. Vad säger motståndarna när havsnivån stiger så att det drabbar stora delar av världen och det är inte långt dit. Narturen slår tillbaka stenhårt på de som förstör naturen där ingår även atmosfären och de som förstör är människan vem annars knappas isbjörnarna eller andra arter som drabbas av människan lathet och jakt på bekväma lösningar på ett gammalt problem hur man snabbast tar sig från punkt A till punkt B. You can stay under my umbrella now when it's raining more than ever sjunger Rihanna på radion jo jo helt klart att detta år gick i regnets teken men Dr Evans har säkert ett bra motargument till det också. Lyssna inte till dessa oseriösa inlägg i debatten utan se dig omkring och titta bakåt på fakta som finns så skall ni se att det inte är en narturlig uppvärmning utan en mänsklig påverkan i form av att vi blir fler lata människor som vill ha det bekvämt här på jorden men det har ett dyrt mycket dyrt pris för kommande generationer. Vi här i norr läser inte vi ser med egna ögon att det saknas något där ute det som singlade ner sakta men säker så här års förr och som kallades för snö snart blir det väl exklusiva resor till norra polcirkeln för att se den sista isen, kanske något för resebranchen en ny safari till den sista kylan. Tack för kaffet!

Berit sa...

Tack för kaffet,

Tittade mig just omkring och ser en is och snöstorm som är den värsta i mannaminne över större delen av den Amerikanska kontinenten.
Talade också med familj i Östersund som berättade att isen ligger redan på Storsjön vilket sällan händer före jul.
Dessutom tittar jag på fakta om temperaturökningar som inte skett under de senaste 5 åren och oceaner vars nivå inte höjs.
De flesta som tror på Global varming tror därför att så många andra tror.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.