11 december 2007

Hycklare Al

Innan Al Gore anlände till Oslo informerade han mottagningskommittén om att han inte behövde den sedvanliga limousin-eskorten in till stan.
Han åkte tåg i stället och gick till hotellet. Det var väl omtänksamt av honom att bidra med sin del för att rädda världen.

Jag har några frågor jag skulle vilja ställa och som jag är övertygad om att ingen journalist har ställt:

1. Mr. Gore, flög du till Norge med reguljärflyg eller ditt privata jet-plan?
2. Vad tycker du om de enorma CO2-utsläpp som den där
fåniga Bali-sammankomsten orsakar?
3. När du lämnar Norge, kommer det att bli med reguljärflyg eller ditt privata jet-plan?
4. Hur mycket pengar tjänar du på att sälja koldioxid-avlatsbreven till idioter som är dumma nog att köpa dem?
5. På vilka andra sätt tjänar du pengar på Värmehysterin?

Svaret på fråga 5. hittade jag alldeles själv. Al Gore tjänar 3,300 pounds per minut för de tal han håller.

Vid ankomsten till Oslo uttryckte Mr. Gore sin förhoppning om att deltagarna vid Bali-konferensen snabbt skulle komma fram till strikta regler för hur man ska reglera CO2-utsläppen.
Man är nu inne på andra veckan och vi kan se fram emot en mängd förslag som går ut på att strypa välståndet hos de kapitalistiska länderna och distribuera det till fattiga länder som styrs av diktatorer.
Jag har tidigare nämnt att Brasilien och Indonesien ser fram emot miljoner för att INTE hugga ned skog. Att betalas av skattebetalare främst i USA?

Medan vi väntar på räkningen kan vi ta en titt på de senaste GW-nyheterna.

En våldsam snö-och-is-storm drar fram över Nordamerika just nu. Och när vi ändå är inne på is och det är 11 dagar kvar tills vintern officiellt börjar, kan jag tala om att is-och-snötäcket över norra halvklotet redan är inom en procent av det normala. En snöstorm till och den procenten är täckt och det innan vintern ens börjat.

På södra halvklotet är snötäcket redan uppe i normalnivå. Dessutom är det nu två miljoner kvadratkilometer mer is på södra halvklotet än vad det var förra året.

Och Al Gore är i Norge och skriker om KRIS och att civilisationen är hotad.
Vila dig en stund Gore; ta ditt pris och flyg hem.

PS. Al och Tippers bagage behövde inte åka tåg. Det skickades med en Mercedes SUV.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja, ni är ju verkligen mer trovärdiga än Al Gore...

Men det här är ju verkligen det som den fria marknaden förespråkar. Al vann. Ni förlorade. Det handlar om hederlig kapitalism. Han blir rik, ni blir fattiga och blåsta på konfekten. Härligt.

Anonym sa...

Anonym:

Ett av de mest korkade kommentarer jag sett.

Vilka avser du med "ni"? Berit eller hela mänskligheten eller bara de du ogillar?

På vilket sätt är Gores lurendrejeri kapitalistiskt?

Och, vad har det med den fria marknaden att göra?

Du kanske till och med själv blir "blåst på konfekten" så antikapitalistisk du nu än må vara.

Skadeglädje är den lägsta formen av påhopp.

Erik

Anonym sa...

Bra skrivet.
KLIMATHYSTERIKERNA BÖRJAR MER OCH MER LIKNA ETT HYSTERISK FRÄLSNINGSMÖTE ALA MARANATA FRÅN 70-TALET! HALLELULJA!

Anonym sa...

Vad är alternativen? Kommunism? Om man tittar historiskt så bevisar den hur ineffektiv, korrupt och värdelös den är. Lyckade exempel är Sovjet och Nordkorea och alla andra som utövar skäpet. Även om klimathotet är en bluff från Al Gore (Vilket vissa inkompetenta tror) så är oljan på väg att ta slut och vad har ni tänkt tanka bilen med då? Uran eller kol?
De största fälten i mellanöstern som har försett medparten av världen med olja står på sin produktionstopp och kommer att minska. Oljepriset ökar hela tiden. Vad är logiken i att inte ställa om till förnyeelsebart?

Skeptikern sa...

Bra inlägg! Al Gore har investerat tungt i företag som sysslar med utsläppsrätter så han kommer tjäna många miljarder på den här hysterin.

Jag har en blogg som uteslutande granskar klimatbluffen. Kolla in den:

http://klimatbluffen.blogspot.com/

Berit sa...

Människor i de industrialiserade länderna är friskare, rikare, tryggare, har bättre mat, bättre utbildning och är mer produktiva än vad mänskligheten någonsin varit.
Men vår värld har begränsade resurser och vi måste prioritera. Att fokusera våra resurser på den nya “djävulen”CO2, drabbar världens fattiga länder mest. Om vi tycker att vi har en moralisk skyldighet skulle vi för tex. 27 miljarder kunna förhindra att 28 miljoner människor blir HIV smittade varje år; för 12 miljarder kunde vi förhindra att miljarder människor får malaria varje år, men det vinner man inga politiska kampanjer på. Det kanske förvånar många men kapitalismen och dess regler om tillgång och efterfrågan är den bästa lösningen på de allra flesta problemen. Kapitalismen försöker bevara resurser, inte pga. sentimentala känslor för moder natur, valarna eller barn och barnbarn, utan därför att varje droppe olja, varja ton av malm, varje vedlass som sparas betyder mindre kostnader och mera pengar i fickan. Lämna den tekniska utvecklingen i fred och lita på den mänskliga naturen

jeppe sa...

Hur firade hycklaren sin utnämning till priset enl amerikansk massmedia:: Gore firade sin seger genom att flyga sin privata jet till Scottsdale. Dar bjod han 90 pers. pa middag. De flog in hummer ifran Maine, Kobe biff ifran Japan och nagon slags fisk ifran Alaska. Detta hande pa kvallen efter han vunnit priset. Sadant FRUKTANSVART hyckleri. Vi skall aka kollektiv men de skall flyga in sin hummer ifran Maine till Scottsdale.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.