26 december 2007

Invandrare


"Kristina och Karl Oskar" var framgångsrika därför att de accepterade det amerikanska samhällets värderingar och strävade efter att bli amerikaner.
De försökte lära sig engelska och var tacksamma över den möjlighet som fanns att skapa sig ett gott liv genom eget arbete. Liksom andra framgångsrika invandrare behöll de några av det gamla landets traditioner och vanor och det är därför som vi i dag äter köttbullar, pizza, tortillas och spaghetti; dansar vissa sorters danser och gläder oss åt andra kulturimporter som hållits vid liv.

Men de som tog med sig dessa vanor från hemländerna krävde ingen särbehandling på grund av kulturell bakgrund eller ras.

Dagen före julafton var vi inbjudna till middag i ett invandrarhem.
Bland de förtiotal vuxna som var där var det nog bara ett par stycken som var födda i USA.
De allra flesta kom från andra länder så som Indien, Kina, Taiwan, Korea, Sverige och Irland. Det var judar, hinduer, katoliker, ateister och protestanter som alla åt gott tillsammans och önskade varandra en god jul.
De var också alla framgångsrika, läkare, lärare, affärsmän....exempel på att smältdegeln fungerar därför att de inte kräver kvotering och särbehandling som dagens immigranter och den politiska vänstern förespråkar.


Multikulturen/mångfalden är nämligen rasism i en ny tappning. Den framhåller att individen inte har något personligt värde utan måste enbart identifieras genom sin tillhörighet till en kulturell eller etnisk grupp och att alla kulturer också har samma värde oavsett deras moraliska värderingar eller hur de behandlar människor.

Om multikultisarna får som de vill kommer de att förvandla det här landet och hela Europa till en krigszon av avundsjuka, där en massa olika grupper kämpar mot varandra för olika sorts privilegier och maktpositioner och inbillas att de är offer för orättvisor.

Där individuella egenskaper är oväsentliga, det viktiga är vilket kön, ras eller religion man tillhör och att man lyder och underkastar sig de regler och den blinda lydnad som krävs för att tillhöra den speciella gruppen..
Man hetsar också fattig mot rik, män emot kvinnor, barn emot föräldrar, svarta emot vita, homosexuella emot hetero eftersom det är lättare att vinna makt och inflytande över människor som känner sig förfördelade.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Stilrent! Groups don´t have rights, individuals have!

Anonym sa...

Varken Karl-Oskar eller Kristina lärde sig nånsin engelska. De bosatte sig i ett område med andra svenskar och de försörjde sig på samma sätt som de var vana vid hemifrån.

Det tog ofta 2 generationer för de nyanlända att lära sig engelska. För andra invandrargrupper, tex irländarna var problemen större och de sågs som ett stort problem.

Det går inte att kräva att invandrare skall anpassa sig till en ny kultur på ett par år, det måste få ta tid. I Sverige kommer vi att få se framväxten av en islam som är mer anpassad för förhållandena här, och vi svenskar kommer att vänja oss vid religionen och tappa våra fördomar.

MvH Kalle

Knute sa...

Islam är motståndskraftig och försvinner inte på ett par generationer. Tvärtom har det visat sig att ju mer socialt framgångsrika muslimska invandrare är desto mer håller de fast vid sin religion. Ett exempel är de muslimska läkare som försökte sig på terroraktioner i London och Glasgow.

Berit sa...

"Karl Oskars" attityd var att anpassa sig och bli "amerikan" och framför allt var han en tillgång för landet, inte ett hot och en belastning. Han ställde inte krav på att samhället skulle ändra sig efter hans vanor och hans barn brände inte skolor!

Muslimska invandrare (i största allmänhet) vill isolera sig från det övriga samhället hellre än att adoptera det nya landets vanor och livsstil. Muslimer har dessutom en växande känsla av islamisk tillhörighet och det ses negativt av västerlänningar.

Anonym sa...

Nu skjuter de på polisstationen i Södertälje igen, så poliserna får kasta sig på golvet.

"Det är fyra gånger vanligare att det kastas sten på oss än att man inte betalar sin biljett," konstaterar en busschaufför och ordförande för klubb 12 i Södertälje.

Stigman skriver i en kommentar på Thoralf Alfssons blogg:

"Oskicket i Södertälje måste självklart stävjas med alla till buds stående medel. Det vore väl en lämplig uppgift för våra militära elitförband, som utbildats för krävande tjänst utomlands. Varje ertappad och fasttagen ligist skulle hängas ut i media med namn och foto. Om personerna ifråga erhållit svenskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd de senaste tio åren, skulle detta kunna upphävas. Omedelbar utvisning på livstid vid upprepade förseelser. Detta är inte rasism eller främlingsfientlighet, utan ett effektivt och fullt legitimt sätt att värna om fosterlandet!"

Således inga önske-invandrare som kommit till Sverige.

elina sa...

Såg en snutt i TV från Canada som har kurser för invandrare "hur blir man en god canadensare och hur pratar man engelska rätt". Inget som skulle fungera här eller? Canada har en lyckad invandring, vad kan det bero på?
Om Karl -Oskar inte kunde engelska så finns det många finnar som inte lärde sig svenska heller eftersom alla arbetskamrater var just finnar. Problem? Kanske nu när de söker äldrevård.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.