29 december 2007

Jag tillhör fredshögern


Vänstermänniskor vill förstås blunda för det, eftersom det är så praktiskt att avfärda oss som kritiserar mångkulturen som "bombhöger". Men faktum är att vi är splittrade i just frågan om krig och fred.

Något som irriterar mig är att svenska USA-vänner (till vilka jag räknar mig) som en man (nästan) är villiga att överse med att president Bush är en lika opatriotisk president som Clinton var. Jag anför som bevis hans stöd för amnesti för minst 12 miljoner illegala invandrare och hans försök att nå en djupare integrering mellan USA, Kanada och Mexiko. Ett slags nordamerikanskt EU (North American Union).

Min ståndpunkt om Irakkriget sammanfaller med den konservative Daily Mail-krönikören Peter Hitchens (bror till socialisten och Irakkrigshöken Christopher Hitchens):

"Det finns inget konservativt med krig. Under det senaste seklet har det varit en förkunnare av och tjänarinna åt socialism och statlig kontroll. Det är en ursäkt för censur, organiserat ljugande, reglering och taxering. Det är den beskäftiga människans och angivarens paradis. Det skadar familjeliv och kyrka. Kort sagt är det en allierad till allt som kan sammanfattas i det fula ordet 'framsteg' [. . .]

Min tillgivenhet för USA och dess folk, min villighet att försvara det mot illasinnade fiender, finns dokumenterat på många ställen. Och jag trodde verkligen (och tror fortfarande) på de pro-NATO-åsikter jag intog under Kalla kriget, om hur avskräckning kunde skapa fred, emedan svaghet skulle leda till krig. På den tiden kallade vänstervridna mig hemska saker. Trots det anklagas jag nu för anti-Amerikanism och till och med förräderi för att jag är emot detta krig."

Lew Rockwell

Denna absurda bild är jag alltför bekant med.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Jag tillhör också fredshögern.

"Och jag trodde verkligen (och tror fortfarande) på de pro-NATO-åsikter jag intog under Kalla kriget, om hur avskräckning kunde skapa fred, medan svaghet skulle leda till krig."

Fredshögern är ett slagkraftigt uttryck som sätter krokben för den vridna vänstern som tror sig ha patent på godhet och fred.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.