23 december 2007

Julen har blivit motståndsrörelse


Skyll inte på muslimerna för att avskaffa julen, skriver prästen Elisabeth Gerle i Sydsvenskan.

Tomma ord. Tro inte att ateisterna skulle vara så framgångsrika i sina attacker på julen utan människors rädsla och flathet för islamisterna.

Staten har bestämt att det ska heta att vi lever i ett mångkulturellt samhälle, och därför har statens tjänare fått för sig att allt som kan tänkas kränka de muslimska invandrarna ska rensas ut. Även när de inte själva bett om det.

En rektor i Blekinge vill förbjuda Jultomten eftersom denne har det kristna helgonet Sankt Nikolaus som förebild. Tomten är ett helgon, usch fy det kan vi inte tillåta.

I länder som utsatts för massiv islamisering finns många exempel på denna löjliga politiska korrekthet à la Sovjetunionen. Storbritannien är praktexemplet. Berit berättade i ett tidigare inlägg om en skola i England som förbjudit julkort. Rektorn säger att det är av miljöskäl men många säger att det bara är en ursäkt för att bli av med julen i skolan.

Att det handlar om att ta hänsyn till muslimer bevisas av att självaste Diskrimineringsombudsmannen överträdde sina befogenheter och föreslog att vi ska säga God Helg i stället för God Jul.

Hoppas verkligen inte att det slår igenom, själv skulle jag inte uppskatta om någon god-helgade mig. Men svenskarna är ett lydigt folk, ungefär som när man gick med på att säga år tjugohundra i stället för år tvåtusen.

I USA har försöken att ersätta Merry Christmas med Happy Holidays väckt starka protester, liksom idiotin att döpa om det för muslimer anstötliga Christmas Tree till Holiday Tree. Kanske tror man att muslimer börjar köpa julgranar då?

Det är inne att tycka att kristendomen ska bort. Risken är stor att också de kristna värderingarna ryker på soptippen, tio Guds bud och Jesu bergspredikan, och i förlängningen vår frihet och demokrati och västerländska civilisation.

Prästinnans artikel gjorde mig förskräckt. Hon menar på allvar att julen ska avskaffas. Eller så gick hennes satir över mitt huvud. Är det islamofobiskt att önska varandra God Jul? Finns det inte längre plats för Jesusbarnet i Svenska Kyrkan?

Sydsvenskan ; Blekinge Läns Tidning ; Blekinge Läns Tidning ; Smålandsposten ; Svenska Dagbladet

Tidigare inlägg om julen: Kriget för julen ; Krigsrapportering ; Kriget mot julen (läs: västerlandet) ; Biskopen och vänstertalibanen ; Att utrota julen

Uppdatering : Muslimer i Antwerpen i Belgien kräver att staden förbjuder julgranar och påskägg.

8 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Det har redan slagit igenom. God Helg proklameras numera över en av Stockholms gator - den som går förbi Stenbecks julgran (Strömsbron?).

Glad Helg såg jag i något köpenskapens tempel. Så det smygs på oss.


Gerle påminner om biskop Muskens i Holland som vill att kristna skall börja be till Allah.

Every Kinda People

Varför kan vi inte lika gärna be till Jahve, muslimerna också, eller Jehova, eller Oden eller Buddha?

Gud struntar i vad man kallar honom eller hur?

Förresten vad säger kristna araber när de ber till Gud?

Varför är arabiska muslimernas heliga språk?

Det är ungefär som om armeniska vore de kristnas, eftersom det var väl det som Jesus talade?

Jean Moulin sa...

Har nu läst Gerles artikel.

Den är nog menad som satir, när allt kommer omkring.

Den verkar vara en polemik med Christer Stuvmark (Stenmark?) och ABBA-killen Björn.

Fast så försiktig att den riskerar att gå läsaren förbi.

Jean Moulin sa...

P.S. Varför, om man vill avskaffa julen, inte även avskaffa Ramadan, som man försöjer ge samma status som julen - skollov i flera kommuner, jublande reportage om hur månglarna i det nya Sverige upptäckt en ny marknad, etc?

Anonym sa...

Nej, Jesus talade inte armeniska som är ett indoeuropeiskt språk utan arameiska som är ett semitiskt språk. Fast visst låter ju namnen ganska lika.

From Sweden with Grief sa...

Jag är med i motståndsrörelsen och önskar därför alla en GOD JUL, var rädda om varandra!:)

From Sweden with Grief sa...

Min son Thomas ställde denna retoriska fråga till sin bror nyss,
Kuggfråga; Ska muslimer ha ledigt under julhelgen?
:)

Jean Moulin sa...

Tack för rättelsen, Lasse. Var väldigt tveksam, men orkade inte googla. Kastade ut påståendet fiskande efter just en ev. rättelse.

Arameiska. Det skall jag lägga på minnet. Han talade i alla fall inte jiddish eller hebreiska.;-)

VirginiaG sa...

självklart var Elisabeth Gerles artikel ironisk. Henens poäng var ju tvärtom. Var glad över julen och alla julsånger!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.