24 december 2007

Julens budskap är opolitiskt


På julafton brukar jag gå till midnattsmässan, en härlig avslutning på denna dag. Förr besökte jag den katolska kyrkan, men när Svenska kyrkan började med midnattsmässor bytte jag firma. Jag har deltagit i julgudstjänster i olika kyrkor i grannskapet, i fåfängt hopp om att få höra en predikan som inte låter som ett samhällsprogram i Sveriges television.

”Det finns inte mer okristliga präster än dem som på julafton ställer sig fram och predikar en moraliserande och politiserande kärlek till medmänniskan för sin församling. De ger verkligen stenar i stället för bröd. De förfalskar verkligen Guds ord, i det de söker att förvandla det lilla barnet i krubban till en propagandist för FN och Dansk Flyktinghjälp.”

Sören Krarup i en fin utläggning av julens budskap
. Läs resten här.

Läs även Hodjas storartade julhälsning, riktad till dem som skickat en julhälsning till folket på ämbetets vägnar!

* * *

A dream is a wish your heart makes,
when you're fast asleep.
In dreams you lose your heartaches,
whatever you wish for, you keep.

GOD JUL!

3 Kommentarer:

Knute sa...

Stora delar av befolkningarna i de sydligaste svenska landskapen skulle bli glada åt att få bli danska medborgare, säger Sören Krarup, medlem i Dansk Folkeparti.

Stockholmspolitikerna och Stockholmsmedia svävar ovan verkligheten på politiskt korrekta multikulti-moln. Det är något som irriterar skåningarna som kanske bara besöker huvudstaden enstaka gånger i livet men grannlandets huvudstad många gånger om året.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_711825.svd

Knute sa...

Bilden av Maria och Jesusbarnet är hämtad från ett tidigare inlägg:

En marockansk immigrant i den lilla italienska byn Valaperta de Casatenovo kunde inte tåla synen av en Jungfru Maria-figur, som stod i en nich mitt emot det hus han hade fått av kommunen. Hans tro förbjuder bilder av människor. Att den stackars mannen var enda morgon möttes av denna syn var en outhärdlig provokation mot hans religiösierade känslor. Naturligtvis fyllde han i går upp nichen med cement. Två äldre damer lyckades rädda statyn, men inte två små änglar vid hennes fötter. Madonna di Valaperta de Casatenevo har stått i nichen sedan 1850 och är en populär plats för att be på för katoliker.

http://everykindapeople.blogspot.com/2007/08/nu-brjar-jag-bli-arg-muhammedanerna.html

Anonym sa...

God Jul och Grått nytt Hår på dig Knute! Och ej att förglömma ett stort tack för en mycket bra blogg........

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.