09 december 2007

Kosher skinka


En delikatessaffär i New York skyltade med skinka för Chanukah och alla judar i kvarteret protesterade våldsamt och brände bilar!

Vadå? Det hände inte?

Men kommer ni inte ihåg hur en mängd kristna krossade skyltfönster och kastade sten därför att en "konstnär" visade ett krucifix i urin och Jungfru Maria i elefantavföring?

Oj, det hände inte heller?

Är det inte meningen att man ska ställa till upplopp när någon förolämpar ens religion?

Civiliserade människor tar inte till våldsamheter över religion så det måste betyda att de som gör det inte är civiliserade? Att de är barbarer och vildar som fortfarande lever på 600-talet.

De flesta judar tycker detta är roligt, det är skillnaden. De förstår att affärsägaren gjorde en blunder fast han skyllde på en nyanställd.
Men byt ut ordet Chanukah mot Ramadan och jag garanterar att det blir upplopp och fönsterkrossning.

Vad vi har att göra med är civilisation gentemot barbari. Tolerans gentemot intolerans.
Sinne för humor gentemot snarstuckenhet. Mörker gentemot ljus. Intelligens gentemot okunskap.
Hoppsan! Det sista skulle vara dumhet i stället. Okunskap kan man råda bot för, dumhet är ohjälpligt.

1 Kommentarer:

Kritisk tänkare sa...

Vi i Sverige har även exemplet med knäppkängan Runar Sörgard, som i extas började yra om att Buddha minsann var en "brunbränd plåtburk" (!?), i samma predikan i vilken han kallade Muhammed för pedofil (med anledning av äktenskap med en nioårig flicka eller om hon var än yngre).

Buddisterna blev givetvis vansinniga och Dalai Lama utfärdade en buddistisk fatwa mot Runar.

Nej, det gjorde han inte. Han är cool. Han tänker i värsta fall "synd om norrmannen, men han kommer icke att reinkarneras som buddha. Kanske som en säl eller en torsk".

Jag vill inte ta ifrån muslimer deras religionsfrihet, bara hindra dem från att utöva sin religion och sin intolerans utanför traditionellt muslimska länder.

Multikulturalism och migration är sätt att härska genom att söndra. Ytterst är målet nationalstaternas
undergång.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.