25 december 2007

Kungens jultal

"I alla århundraden har Sverige utvecklats genom invandring. Vallonerna, som på 1600-talet byggde upp många av våra bruk och därmed präglade vår tidiga industri är ett exempel. Ett annat är inflödet av konstnärliga talanger från framförallt Frankrike på 1700-talet. Ungdomarna i Hammarkullen, Rosengård, Tensta och många, många andra samhällen, hjälper oss att hålla hoppet om en bättre morgondag levande." Kungen

”Jag är tvungen att fråga Sveriges kung om vilken utveckling av Sverige han förväntar sig genom massinvandring från misslyckade kulturer som bekänner sig till våld, har institutionaliserat psykopati och diskriminering och har gått mentalt i stå för 700 år sedan? En rik konstnärlig uppblomstring? Vår tids uppfinnare av propellern och kullagren?” Snaphanen”KUNGEN BORDE PRAKTISERA SOM BRANDMAN! I Rosengård eller varför inte Ronna som ligger lite närmare slottet. Några dagar som brandman i Ronna kanske fick kungen på andra tankar… Tyvärr är nog det enda kungen åstadkommit med sitt tal på juldagen att hans popularitet sjunker hos svenska folket.” Thoralf Alfsson

"Kungen fattar att vi blir "ängsliga" när vi ser denna massiva gatuterror som förändrar landet till en Gazaliknande stat. Vad kungen inte fattar är han med sitt jultal garanterar monarkins borttagande nu när han gjort sej fiende med alla de som alltid stott monarkin, traditioner och Sverige. Han har låtit sej luras till att hålla talet." Befria Media i en kommentar hos Landskroniten.

10 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

En bra samhällsatiriker hade haft en högtidsstund med kungens floskler.

Den som skriver kungens tal har ingen skam i kroppen, ingen ambition att bli tagen på allvar.

Frågan är om kungen är intelligent nog att fatta vad han lånar sig till?

Låt oss inte glömma hur han berömde en despotisk kunglig kollega som han besökte.

Man bör nog inte ta kungens samhällsanalyser på allvar.

Frågan är bara hur den är funtad som nickar instämmande till de pinsamma plattityderna framför tv:n?

En annan haltande jämförelse - som den moraliska eliten gör - är den mellan Karl-Oskar och Kristina i Utvandrarna och hederskulturpraktiserande invandrare från Mellanöstern. Men vad har de för gemensamt egentligen?

Karl-Oskars och Kristinas svenska kultur låg närmare den amerikanska kulturen än kurdisk kultur ligger svensk kultur.

Naturligtvis har det betydelse för vårt samhällets förmåga att friktionsfritt innesluta invandrare.

Alltså två faktorer:

kulturell likhet versus olikhet och antal invandrare är nyckelfaktorerna för huruvida assimilering och integrering av invandrare skall lyckas eller inte.

Tobias Struck sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_Frimurare_Orden

http://tobiasstruck.blogspot.com/2007/12/kungens-jultal.html

Anonym sa...

Lite respekt tack! Du vet säkert att en majoritet av riksdagspolitikerna vill avskaffa monarkin och tillsammans med journalisterna utgör de den mäktigaste gruppen i Sverige.
Varje uttalande av kungen granskas med lupp i syfte att hitta en angreppspunkt och varför skulle kungen då ge sina motståndare en gratischans genom att ens antyda att det mångkulturella samhället har sina brister?
Om riksdagen så vill kan monarkin avskaffas, låt vara efter en grundlagsändring, men varför ge republikanerna den möjligheten?

Låt politikerna drömma ett tag till om att någon av dem skall bli president. Ingen av dem är värd en sådan befattning!

Holger sa...

Avskaffa monarkin NU! Nu får det fan vara nog. ...Och sedan ha en drottning som är gift med en gyminstruktör....

Tobias Struck sa...

Lasse. Så nu skall BÅDE kungen och ligisterna ha respekt. Gäsp. Det blir litet väl mycket respekt för mig.

Va vill ja ha då? Ja vill ha republik, yo.

Anonym sa...

Tobias: Republik kan du bara drömma om.
President Sahlin eller president Ulvskog eller ännu värre president Schyman med tillhörande presidentfamilj. Har du ingen skam i kroppen?

Knute sa...

Jean Moulin efterlyste en bra samhällsatiriker som kunde ha en högtidsstund med kungens floskler. Här är han, Kurt Lundgren:

Hednablotet avskaffat tack vare mångkultur

Jean Moulin sa...

Kungens tal deodorant!

Överklassen har aldrig haft kontakt med verkligheten. Kungen är som
Upper Class Twit of the Year
. (Är det olagligt - högmålsbrott - att uttrycka missaktning mot kungens person?)

Marie Antoinette må aldrig ha frågat om de svältande massorna - som ropade efter bröd - inte kunde äta bakelser i stället, men den eventuella myten att hon gjorde det uttrycker väl bristen på kunskap om vanligt folks vardag.

Kungen och alla andra fisförnäma lever inte i en invandrartät förort, i Malmö eller Södertälje, så jag tycker deras pep-talk skall ses för vad det är - ett slags deodorant för att dölja odören från deras hyckleri.

Funderar aldrig kungen och det övriga gåsleverproletariatet över att tidningarna dagligen skriver om mord och misshandel? Var det verkligen lika vanligt förr?

Jean Moulin sa...

Skönt att Kurt Lundgren såg det groteska i monarkens tal.

Johan Hakelius däremot tappade helt omdömet och talade lyriskt om hur bra det var.

Så mycket för Hakelius' politiska inkorrekthet!

Kan man inte göra en ättling till Wasa-släkten till kung?

Anonym sa...

kungen har en fanclub på facebook. medlemmar är allt från spanska invandrare och baywatch imitatörer till fint "upper class". så det är inte BARA fiiint folk som stöder ....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.