17 december 2007

Kvinnlig Penisavund


"Det finns kvinnliga soldater i Nordic Battle Group, den svenska utlandsstyrkan. Då kan man inte ha ett lejon med snopp som förbandstecken. Lejonbilden kastrerades för att inte störa försvarets ambitioner på jämställdhetsområdet. De kvinnliga soldaterna hade klagat till EU-domstolen."

GP

Är de här kvinnliga soldaterna lämpliga för sin uppgift? De verkar ju galna!
Gissar att de är inkvoterade. Att man ställt lägre krav på deras fysiska styrka för att de skall få bli soldater. Då är det inte så noga med jämställdheten! Vilka hycklerskor.

Vettiga människor uppfattar inte det som anstötligt eller ojämställt med att djur går nakna. Vill de här idioterna att man skall sätta kläder på alla djur på Kolmården? På alla hanhundar så att man inte kan se deras snopp?

Jämför detta med att feminister vill bada topless i badhus!

16 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Frejdig bloggpostning!:) Jag som arbetar med utsatta kvinnor och barn kommer i kontakt med olika strömningar inom feminismen och givetvis också har min egen bild av hur rättssäkerheten ska se ut och hur jag vill att mitt samhälle ska vara, får en känsla av att detta handlar om potensen sammankopplas med styrka, våld och krig. En typiskt manlig företeelse där kvinnorna i sin tur ska vara svaga och hjälplösa, i behov av skydd och någon som talar för och istället för dem. Lejonet visar potens genom den erigerade penisen, men en erigerad penis uppfattar vi kvinnor som ett tecken på sexualitet och den typen av potens. Kanske vill dessa att man inte ska sexualisera försvaret, att det inte ska handla om sexualitet, utan om andra kvalitéer hos soldaten. Jag hoppas jag har gjort mig förstådd, utan att behöva vara för frispråkig nu. Bara bröst-kampanjen förstår jag mig ärligt sagt inte på alls, men det verkar mer vara lesbiska och hbt-feminister som driver detta och vad de i grund och botten är ute efter är dunkelt. Många andra feminister är faktiskt glada över sin kropps attribut, anser att kroppen är mer privat och vill bestämma själva över hur män får använda den och när och att kvinnor också ska få livsutrymme.

Anonym sa...

Någon får anmäla till EU att man ser till att ta bort det blottade bröstet på kvinnan i Eugène Delacroix berömda målning "Friheten på barrikaderna"!

Anonym sa...

Ack ja detta "klagande folket"

Det roliga är att dom tog inte bort manen på lejonet, så det är en manlig lejonhane ändå, för honlejon har ju inte man på ryggen.

Hur skall dom fixa detta nu?

Ho, ho, ho

Jämställdhet när den är som allra mest tramsig.

Varjager sa...

PK/feminismen löper amok i Sverige.

Knute sa...

Det inte var de kvinnliga soldaterna som klagade, utan generalen för Nordic Battle Group beslutade på eget bevåg att ändra lejonbilden.

Enligt tidningen Metro 14/12

Jag kan tänka mig att estetiska skäl spelade in. Traditionella heraldiska lejon har en diskret penis och ingen markerad pung. Heraldikern Sagerlund är liksom många moderna konstnärer road av att förenkla, stilisera, förfula och provocera.

Sen till det intressanta tema som Ultra tog upp i sin kommentar. Sexualiteten i krig är inte okontroversiell. På en normal soldat gör adrenalinet att penisen krymper men så fungerar det inte på alla. Våldtäkter har alltid funnits i alla krig.

Heraldiker Sagerlunds provokation lyckades med resultat att NBG blivit ett skämt. En liten antydan till snopp borde lejonet fått behålla.

Knute sa...

Jag håller helt med Jean om att det är löjligt att dölja genitalierna på djur.

Det är bara det att jag i många år var god vän med en äldre herre vars yrke var heraldiker. Det var hans kall här i livet (och han var naturligtvis fattig, det är inte varje dag det ska ritas en vapensköld). Om jag ska döma av det jag lärde mig av honom var det främst var av estetiska/heraldiska skäl som bilden ändrades.

Hur beslutsprocessen gick till har jag ingen aning om. Kanske tidningen Metro tar fel.

Anonym sa...

Försvarsmaktens informationstjänst säger så här:
"Beslutet tog chefen NBG för ca 1,5år sedan. Tanken var att implementera FN resolution 1325 i NBG. Det fanns flera alternativ på märket varav den som vales var ett av dem. Det har med andra ord inte gjorts några ändringar i efterhand som vissa medier rapporterar."

Sedan har jag ingen aning om vad "resolution 1325" innebär men kanske någon vet?

Anonym sa...

Ett kastrerat lejon är en ypperlig symbol för den svensk armén, för hela Europas försvarsvilja.
De kungliga sköldarna i Norge, Finland, Belgien, Luxembourg och Skottland har också "neutraliserats" för att likna eunucker i ett Ottomanskt harem.

Berit sa...

Information från web.sidor påstår att det var en grupp kvinnor som protesterade.

A quote from The Local, 13 December 2007Protests from female soldiers have led to the Swedish military removing the penis of a heraldic lion depicted on the Nordic Battlegroup's coat of arms.

Nordic military lion motif shorn of "willy" after women troops protest! 16 Dec 2007 06:51 GMT
... Nordic military lion motif shorn of "willy" after women ... its monogram, after a group of women Swedish soldiers lodged a complaint of sex discrimination ... is a force of 2,400 soldiers from Sweden, Finland, Norway, Estonia, and Ireland. ...
http://military.einnews.com/sweden/

Anonym sa...

Förkortningen för Nordic Battle Group, NBG, står (förlåt..) numera för No Balls Group..
Vi tackar för rättelsen.

Anonym sa...

Hursomhelst Berit, beslutet togs sommaren 2006 och lustigt nog har det uppmärksammats först nu.
Jag tror iofs inte mycket gott om feminister men sannolikt har dessa inte särskilt mycket med saken att göra.
C NBG ville nog bara vara PK och stämma i bäcken.

Berit sa...

Från Gates of Vienna:

“The army lacks knowledge about heraldry. Once upon a time coats of arms containing lions without genitalia were given to those who betrayed the Crown,” said Sagerlund.

Anonym sa...

Från Kurtan,

Om jag inte misstar mig har manliga lejon balle och balls.

Detta är absolut löjeväckande, men kanske passande för försvarsledningen samt den politiska ledningen.

Hade det svenska försvaret haft några "balls" så hade de rent ut bett feminist idioterna att fara åt helvete !!!

MVH

Thomp@ sa...

Ursäkta att jag bryter in...
Jag har sett originalet (med en väldigt skum penis och pung mitt under magen på lejonet) och kan bara konstatera att även om det ska finnas genitalier på ett heraldiskt lejon så bör det ju inte vara människogenitalier. Kolla en bild på en lejonhane. Inte fasen hänger där en snopp och pung under magen. Penisen syns mest för pälsbusken och pungen - ja den hittar man precis som hos alla andra fyrbenta däggdjur längst bak under anus.

Jag kan inte se att det är ett kastrerat lejon - möjligen ett som tidsenligt är en smoothie (slå upp ifall ni inte vet)

Thomp@ sa...

...dessutom skulle jag inte kalla NBG "no balls" med tanke på vad de är avsedda att utföra. Det finns två typer av människor - de som utför något och förändrar världen - och de som sitter på samma plats och klagar.
Om lejonet har kuk eller inte har nog mindre betydelse när kulorna (av mässing och bly) kommer flygande i luften.

Men visst - varför har vi något som heter heraldiker när en överste eller general ändå gör jobbet?

Jean Moulin sa...

Funderar på att mejla Nordic Baltic Group och fråga om de där damerna särbehandlades eller fick genomgå exakt samma tester som manliga sökande.

Tror jag gör det. Återkommer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.