17 december 2007

La feminista è stupida


Halvnakna brandmän är jämställt. Chippendales är jämställt. Ladies Night är jämställt. Men flygvärdinnor i bikini i en kalender, som säljs för välgörenhet, är sexistiskt.

Aftonbladet Kvinna

Samtidigt vill feminister tillåta topless för kvinnor på badhus.

Sydsvenska Dagbladet

Jag har faktiskt svårt att hänga med i feministiska tankegångar.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Man mår illa av feministdravlet. Historien kommer att döma.

Jean Moulin sa...

"De senaste årens mest anmälda reklamfilmer har utmanat det moderna könsrollstänkandet med traditionella manér.
Förra årets mest anmälda reklamfilm var till exempel Carlsbergs reklam för Festis med den manschauvinistiske karaktären Ivan i huvudrollen.
Den anmäldes 17 gånger.
I år är det Burger Kings hungriga machomän i filmen Manthem som blivit föremål för flest anmälningar, 16 stycken. "

Resumé

Resumé

"När jag ser filmen [Burger King-reklamen] kommer jag att tänka på en reklam för bindor som började köras i svensk tv samtidigt som det var hett med feministiska partier; stora grupper av unga kvinnor drar fram längst gatorna samtidigt som någon upprorisk musik spelas i bakgrunden. Jag vet inte om den också anmäldes till ERK."

Kulturrevolution

Anders sa...

Vilka feminister har sagt att nakna brandmän är jämställt?

Anonym sa...

Då blir min fråga:
Vilka feminister har sagt att nakna brandmän är sexistiskt?

Anonym sa...

Som feminist anser jag att det är sexistiskt när män framställs som sexobjekt. Men eftersom sexualiseringen av kvinnan är så pass stor och utbredd som den är, tycker jag inte att det är mer än rätt att mannen också framställs så. Antingen att både män och kvinnor framställs så, eller att ingen får framställas så. Dessutom är det stor skillnad på hur en kvinna och en man framställs när de ska framställas på ett sexuellt sätt. Om man tittar på exempelvis poserna, en man som framställs på ett sexuellt sätt, ser ofta självsäker ut och har möjligtvis en sängkammarblick. Han framställs som en person. En kvinna ska däremot posera och framställa sin kropp på ett fördelaktigt sätt, gärna i någon av de poser som man ser inom pornografin.

Berit sa...

Eliza, det där är din egen personliga tolkning av vad du tycker är sexigt. Hur mannen poserar och hans blick är ju också en del av hans kropp, vilket är en del av hans person.
Män och kvinnor tänder på olika saker som de ser och tolkar in olika egenskaper i detta. Förakta inte männens sätt bara för att det inte är ditt.
Du säger:
"Antingen att både män och kvinnor framställs så, eller att ingen får framställas så."

Hur tänker du om du tror att det är möjligt att lagligen stoppa sexuell attraktion? Och varför ens komma på tanken?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.