29 december 2007

Ännu ett invandringsrelaterat problem

De är inte kloka, säger polisen. Ungdomar som riktar raketer mot folk. En äldre dam de gjort det mot ramlade i en rulltrappa.

TV4

Detta är alltså tacken för alla pengar vi spenderar på att hjälpa och ge asylsökande och deras anhöriga en fristad.

I pappersupplagan av dagens DN berättas om en brevbärare som blivit beskjuten. Han hörde innan ungdomar ropa "låt oss döda honom".

Rapporteringen är etniskt neutral, men av tidigare mediarapportering och av ortsangivelsen Hovsjö, så kan vi mellan raderna läsa att det handlar om invandrarungdomar som skjuter på folk med nyårsraketer - precis som det är invandrarungdomar som kastar sten på bussar i Rosengård, attackerar brandmän, etc.

Frågan är bara varför ett så viktigt samhällsproblem blir tabu i massmediernas rapportering. Påminns om Alexandra Pascalidou som satt i publiken i ett tv-program i vilket en polisman intervjuades om ungdomsrånen. När polismannen sade att gärningsmännen huvudsakligen är unga invandrarkillar, upphävde La Pascalidou en protest. Den uppgiften var irrelevant, menade hon. Att den var sann spelade mindre roll.

Påminns också om vad George Bush f.d. talskrivare David Frum skrev om sin tid på Wall Street Journal och hur det fick honom att ändra uppfattning i invandringsfrågan: nämligen att han kunde inte studera ett socialt problem utan att upptäcka att det förvärrades av invandringen så att det blev olösligt.

En ovanlig ståndpunkt hos en neokonservativ. Steve Sailer på VDARE har träffande sammanfattat neokonservatismen med "invadera världen, invitera världen".

16 Kommentarer:

Knute sa...

Befria Media skriver:

Alla raketattacker som gett resultatet nerbrända skolor, hus och lägenheter och närapå tagit livet av folk tvingar fram nya fenomen i Sverige. Vi måste helt enkelt förbjuda raketer och fyrverkeri. Många av de asylsökande som varit inblandade i dessa väpnade attacker kommer från platser pa jorden där man aldrig sett fyrverkeri och där man inte har moderna bostäder som kan brännas ner. Tyvarr så har varje ny kulturell skillnad som upptäcks i samband med massinvandring av analfabeter fran öknarna i Mellanöstern, Afrika eller Asien varit av negativ natur.

Befria Media

Uffe sa...

Men nu börjar ni väl ändå gripa efter halmstrån!? Menar ni verkligen att missbruk av smällare och raketer har med etniskt ursprung att göra? Det var bland det dummaste jag har hört!

Berit sa...

Det är inte etniskt uffe, utan kulturellt.

Uffe sa...

Så Berit, du menar alltså att ungdomar som leker oansvarigt med farliga saker är kulturellt betingat!? Tycker du att det låter mindre fjantigt? Lever du i en låtsasvärld där helyllesvenska ungdomar aldrig skulle få för sig att göra dumma saker med fyrverkerier? Jag kan berätta för dig att ungdomar gör dumma, farliga och oansvariga saker oavsett vilken kulturell bakgrund dom kommer ifrån.

Knute sa...

Uffe, du bor tydligen långt från Rosengård och Rinkeby och Ronna osv. Tror du att det är vanligt bland "helyllesvenskar" att göra så "dumma saker" som att använda raketer i direkt avsikt att skada? Till och med tidningarna börjar nu avslöja vilka förövarna är, uppgifter som de får från polis och brandkår.

Uffe sa...

Knute:
Jag tror att det är ovanligt att ungdomar gör så överhuvudtaget. Men ungdomar gör dumma saker ibland. Jag ifrågasätter inte om det är invandrarungdomar eller inte i det aktuella fallet. Jag ifrågasätter att det skulle vara kulturellt betingat.

Svenska ungdomar har missbrukat fyrverkeri under alla år jag kan minnas. Det är väl därför man har förbjudit smällare t.ex!? Jag har faktiskt själv skickat fyrverkerier ned för Storgatan i femtonårsåldern även om det är tydligt att jag bor långt ifrån "Rosengård och Rinkeby och Ronna osv".

Om du vill kan jag leta fram videoklipp på Youtube där västerländska ungdomar stoppar upp raketer i arslet och fyrar av dom. Ska vi enas om att det är typiskt för vår kultur?

Jean Moulin sa...

Uffe,

varför hamnar Rinkeby och Hovsjö i medierna i det här sammanhanget och inte Täby eller Djursholm?

Uffe sa...

jean moulin:
Öhhhh... Kanske för att det var där det hände!?

Menar du att det är logiskt att påstå att den enskilda incidenten får stå som ett exempel på kulturskillnader och att ickeanalfabetiska ungdomar som är vana vid moderna bostäder inte hittar på dåraktiga saker som kan skada andra?

Berit sa...

Uffe, det är inte tal om enskilda incidenter.
Enligt polisen runt om i landet har problemen med fyrverkerier blivit värre och värre för varje år sedan försäljningen av smällare förbjöds 2001.
Gäng i bostadsområden, där majoriteten har för vana att demonstrera sina känslor genom att skjuta i luften vid alla tänkbara tillfällen, utsätter den övriga befolkningen för fara.

Uffe sa...

Berit:
Att det sker och alltid har skett en massa olyckor, av misstag eller med uppsåt, med fyrverkerier har väl knappast med analfabetism eller ovana med moderna bostäder att göra?

Uttalanden utan källhänvisning om att poliser runt om i landet påstår saker och att det har med andra kulturer att göra betackar jag mig för. Det är aldrig intressant i en diskussion.

Berit sa...

Hoppsan Uffe, är det på den nivån du försöker bedriva en diskussion vill jag be om källhänvisningar till ditt påstående : "Jag kan berätta för dig att ungdomar gör dumma, farliga och oansvariga saker oavsett vilken kulturell bakgrund dom kommer ifrån."
samt detta: "Att det sker och alltid har skett en massa olyckor, av misstag eller med uppsåt, med fyrverkerier har väl knappast med analfabetism eller ovana med moderna bostäder att göra?"

Var får du det ifrån?

Angående polisens uttalande kommer det från DN den 29 december 2007, kl. 20:33. Du kan slå upp det själv.

Anonym sa...

Det finns många problem med invandringen, och det är absolut något man måste ta tag i. Men man får ej glömma att invandringen även fört med sig individer till Sverige som i mycket hög grad bidrar till samhället och med rätta har gått långt. Istället för att alltid skriva om ligister som vägrar integreras, kanske ni kunde ha med en solskenshistoria då och då där ni hyllar en hårt arbetande invandrare som gör allt för att skapa sig ett bra liv i Sverige och bidra till samhället. De exemplen är också många, skillnaden är bara att de inte kommer med i tidningarna.

Berit sa...

Jag är övertygad om att det finns invandrare som uppför sig väl och klarar sig bra i samhället. De uppför sig så som man förväntar sig att gäster/inflyttade ska uppföra sig när de välkomnats till ett nytt land.
Det är i mina ögon inte något som behöver skrivas om, det är alldeles självklart .
"En brandmans jobb är att släcka eld"

Om du vill ha underhållning gå till en sida som tex.
http://www.thepeoplescube.com/

Uffe sa...

Berit:
Ha ha ha... Vill du ha källhänvisningar som stöder min tes att även svenska ungdomar gör farliga och olagliga saker?

Jean Moulin sa...

Anonym,

jag håller med dig om att vi på denna blogg inte drar fram de positiva exemplen.

Jag delar dock inte din uppfattning att tidningarna (och tv) inte gör det.

Tyvärr ägnar de sig även åt att censurera fakta om brottslingars signalement och invandringens kostnader.

Det är därför sådana här bloggar som vår uppstått. För att i någon mån - som ett slags samizdatpress -
ge våra läsare just sådana fakta.

Naturligtvis kan jag överväga att skriva något positivt också om invandrare. Kan börja redan nu:
Östasiatiska invandrare är statistiskt sett mindre brottsliga än svenskar!

Min attityd till invandring kan sammanfattas i följande citat ur Pat Buchanans The American Conservative, om du byter ut "America" mot "Sweden":

"We believe that America has gained and still does from new immigrants. But we also, after two decades of intense immigration, believe that the nation needs a slowdown to assimilate those already here."

The American Conservative

Berit sa...

Uffe, läs vad Grue skriver:
http://gruegranskar.blogspot.com/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.