31 december 2007

Platt fall för islamisk moralism

Kvinnor som blivit gravida vid en våldtäkt måste omedelbart göra abort, tillkännager sunnimuslimernas främsta lärosäte, al-Azharuniversitet i Kairo. Skälet ska vara bevarande av samhällets stabilitet. SvD

Borde abort inte vara frivilligt? Nej, "samhällets stabilitet" kräver det. Vilken ynkedom att (som vanligt) ge sig på kvinnorna och tvinga dem att göra abort, i stället för att motarbeta våldtäkterna. Kristen och islamisk moral är verkligen varandras motsatser.

För att inte förnärma någon, så menar jag naturligtvis inte vanliga fredliga muslimer när jag påstår att islamisternas respekt för människolivet är lika med noll. Vid mordförsöket på Benazir Bhutto i oktober använde man en liten baby som man fäst en bomb vid.

Hela Mellanöstern kokar av islamism. I Egypten finns Muslimska Brödraskapet som tar över allt mer av det politiska livet. Mein Kampf och Zions Vise är bästsäljare liksom videofilmer om bloddrickande judar.

Israel utsätts för ständiga attacker från araberna, men sällan eller aldrig tar nyhetsbyråerna upp varför den israeliska armén måste slå tillbaka. Media låter sig manipuleras av islamisterna. SvD

Nyligen träffades alla terroristledarna inklusive Ahmadinejad i Saudiarabien för att lägga fram en koordinerad Masterplan. Och mycket riktigt, Usama bin Ladin dyker strax fram med budskapet att nu är tiden inne att krossa Israel.

Ett par saker återstår dock innan det brakar loss, Mubarak måste vältas från tronen i Egypten, liksom Musharraf i Pakistan. Hizbollah och Syrien måste ta kontroll över Libanon, och Iran få klar sin atombomb.

"Klimatet" är således inte det enda hotet inför det nya året. När folk krigar struntar de i CO2, i synnerhet Irans Ahmadinejad gör det, han tror att de sista tiderna är nära. Inför förvånade åhörare i FN:s generalförsamling uppmanade han Mahdi att återkomma snarast, alltså den tolvte imamen. Efteråt förklarade han att han i det ögonblicket fått en aura av ljus ovanför sitt huvud där han stod i talarstolen.


Det finns dock ljuspunkter. En sunnimuslimsk shejk i Irak säger: "Vi ska fortsätta jaga al-Qaida. Vi har inga andra fiender. Amerikanerna är inte våra fiender längre. Våra styrkor ska inrikta sig uteslutande på al-Qaida. Vi ska jaga dem tills vi blir av med det sista elementet." Dagen

11 Kommentarer:

Anonym sa...

"kristen moral" förbjuder abort den med.

Anonym sa...

Men i kristna länder är inte moralen lika med en tvingande lag, om nu anonym förstår skillnaden.

Anonym sa...

Vilka kristna länder avser Lasse då? Sverige? Eller vad sägs om Polen? Malta?

Anonym sa...

Anonym: ""kristen moral" förbjuder abort den med."
Och? Menar du eventuellt att detta gör beslutet i Kairo om tvungen abort acceptabelt och rätt? Kanske menar du på liknande sätt att mord på till exempel homosexuella i Iran är helt OK därför att USA och vissa andra länder också har dödsstraff?
Du kanske är av den uppfattningen som politiskt korrekta retoriskt bruker vara: Att ett brott eller övergrepp ursäktar ett helt annat? Eller?

Anonym sa...

OBS OBS OBS!!!
Det pratas om Egypten i denna artikel och inte hela muslimska världen!

Anledningen till att Kristna inte sina lagar enligt Bibeln är för att människor har tillämpat sina egna lagar. Egentligen skall ju en kristen följa kristna påbud? Alla kristna påbud! Varför annars kalla sig kristen? Om man tar bort från religionen och väljer det man själv vill måste ju detta betyda att man är missnöjd med religionen.. så man ändrar den! Precis det har skett med bibeln, kristna väljer själva vad de skall följa ur boken och "Guds ord".. Därför blir boken korrupt och de kristna blir vilseledda!

Hursomhelst..

Enligt kristendomen skall den som våldtas gifta sig med våldtäcksmannen..

If a man happens to meet a virgin who is not pledged to be married and rapes her and they are discovered, he shall pay the girl's father fifty shekels of silver. He must marry the girl, for he has violated her. He can never divorce her as long as he lives. (From the NIV Bible, Deuteronomy 22:28)"

men också..

"But if out in the country a man happens to meet a girl pledged to be married and rapes her, only the man who has done this shall die. (From the NIV Bible, Deuteronomy 22:25)"

"Hata muslim bloggen" och dess anhängare borde fundera över sig och sin egna religion innan de yttrar sig om andra!

Knute sa...

Trebbi,

här är det ingen som hatar muslimer, försäkrar jag dig. Kritik av din religion behöver inte innebära kritik av dig som person.

Om jag kritiserar verser i Koranen finns det muslimer som går i taket av indignation. De är fundamentalister, tror på varenda bokstav.

Tack för citaten från Gamla Testamentet. Det där skrevs för flera tusen år sedan och är förvillande likt islam av idag, den 1 januari 2008. Det är på tiden att islam gör som kristendomen och tar sin bok med en nypa salt.

Anonym sa...

trebbie: "Enligt kristendomen skall den som våldtas gifta sig med våldtäcksmannen.."
I det citatet du hänvisar till finns det ju bara skyldighet ålagt den som har våldtagit, det står inget om att den våldtagna är ålagt att gifta sig med förövaren.
Du har därmed galant avledat diskussionen från sin kärna,
med hänvisning till mitt första inlägg som också kan adresseras till dig.

Anonym sa...

Detta är klart utifrån texten utdragen från bibeln:

I Deuteronomy 22:28, kan vi läsa om en man som våldtar en oskuld.

Som ett straff för henne.. jag menar honom, hon, Jag menar han MÅSTE han gifta sig med henne, och han kan inte skilja sig från henne så länge hon, jag menar han lever..

Han måste betala femtio schekels som straff till henne.

"If a man happens to meet a virgin who is not pledged to be married and rapes her and they are discovered, he shall pay the girl's father fifty shekels of silver. He must marry the girl, for he has violated her. He can never divorce her as long as he lives. (From the NIV Bible, Deuteronomy 22:28)"

Kan man missuppfatta vad som står ovan, allvarligt?

Och om som jag skrev innan detta sker en som är pledges to be married woman så skall denna som utfört våldtäckten dö.. Vilken kvinnosyn har då inte Kristendomen?

---

Allah säger i Den Nobla Koranen:
VI HAR sänt dig [Muhammad, inte bara till ditt eget folk, utan] till hela mänskligheten, som förkunnare av ett glatt budskap om hopp och varnare, men de flesta människor är omedvetna [om detta].
[Kapitel 34 Vers 28]
"Ska jag söka annat än Gud som lagkälla, när Han uppenbarat DENNA BOK FULLT DETALJERAD? (6:114)

"Din Herres ord är KOMPLETTA i sanning och rättvisa." (6:115)

Detta tyder på att budskapet som Islaam bygger på är till Hela mänskligheten! Och därför anpassad till varje society och varje människa eftersom den är komplett och full detaljerad i sanning och rättvisa! Vi får inte ändra våra skrifter för det betyder att vi skulle ändra på Guds ord, och Vem vet vad som e bäst för skapelserna om inte deras Skapare?

Koranen har 114 kapitel och över 6000 verser. Och det var över 100 tals människor under Profeten Muhammads tid, som memoriserade hela denna bok. Var dessa människor några slags genier? Hur hände detta? Var det någon som memoriserade några av Evangelierna, Det Gamla och Nya Testamenten, Davids Psamer?

Ingen.

Inte ens påven.. men det är över miljoner muslimer idag, som kan memorisera hela Koranen. Denna ambition ligger hos varje Muslim. Inte några, utan varje.

Hur många Kristna har du mött i ditt liv som har memoriserat hela Bibeln?

Ingen.

Du har aldrig mött en Kristen som har memoriserat hela Bibeln, för att du har aldrig träffat på en Kristen som ens visste vad hela Bibeln innebär - för att Kristna själva har över 700 olika denominationer och det finns ungefär 39 olika versioner av Bibeln, med olika böcker och versioner, olika mängder med verser och olika mängder kapitel och de kommer inte överens om hur det egentligen ligger till, så hur kan de memorisera något som Kristna inte ens själva kommer överens om?

"Then woe to those who write the Book with their own hands, and then say: "This is from God," to traffic with it for miserable price!- Woe to them for what their hands do write, and for the gain they make thereby. (The Noble Quran, Al-Baqarah 2:79)"

Anonym sa...

Knute.. Vad är det för likhet du ser med Islam och Kristendomen gällande våldtäckt?
Du måste fått något ordentlight om bakfoten!

Knute sa...

Anonym 1, jag ser ingen likhet direkt. Om islamiska lärde män menar att en kvinna ska tvingas till abort (!) så menar kristna snarare motsatsen, att hon ska tvingas till att INTE göra abort.

Trebbie, kanske tur för dig att jag är kristen, ty om jag hade varit ateist som de flesta svenskar är, hade jag bara viftat bort det du skriver som overkliga fantasier.

Som du säger finns det många varianter inom kristendomen. Den katolska kyrkan tolkar inte Bibeln bokstavligt utan menar att Förnuftet måste vara med. Och om man är förnuftig behöver man inte lära sig en bok utantill, det finns mycket annat som är viktigare, till exempel vetenskap. Att folk memorerade på det där sättet förr i tiden berodde ju mest på att man inte kunde trycka böckerna i massupplagor.

Anonym sa...

Någon hört talas om gammalt och nytt förbund och helig ande?

"Until then there is only faith, hope and love, and the greatest of these is love"

"Then let him who thinks he knows be surtain that he knows nothing"

"There is more hope for the fool than for the man who is wise in his own understanding"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.