28 december 2007

Skillnaden på folk och folk

Angående stängningen av tunnelbanestationen i Rinkeby har SvD idag en andra-ledare med rubriken "Ligisterna får inte ta makten".
Glädjande klarspråk. "Drottningen av halal-hippies", Mona Sahlin, skulle aldrig använt termen "ligister". Givetvis är brödtexten mer politiskt korrekt och talar om bristande insatser från ordningsmaktens sida som svek mot de som lever i ett så kallat "utanförskap": "Ska utanförskapet bekämpas med trovärdighet har vi inte råd med sådana svek."

Påminns om när Frankrike under några veckor för två år sedan hemsöktes av mordbränder och gatukravaller som krävde en oskyldig fransmans liv.

Han hette Jean-Jacques Le Chenadec.

Dåvarande inrikesministern Nicolas Sarkozy kallade mordbrännarna och mördarna för "slödder". För det fick han kritik borta i Sverige, där Barbro Hedvall i DN kallade honom
"hänsynslös".
Inte ett ord om den mördade fransmannen!

Fyra månader efter att Fadime Sahindal mördats av sin far den 21 januari 2002, mördades tvåbarnspappan och taxichauffören Jarmo Pistool av två ryska asylsökande. Ett av många offer för vår asylpolitik. Det är knappast en hemlighet att över tjugo procent av de asylsökande från forna Sovjet är kriminella, men denna omständighet har inte lett till någon skärpning av asylpolitiken. Vad säger att det bara kommer kriminella från öst? Kanske samma andel asylsökande från andra väderstreck också är kriminella?

Emedan Fadime sörjdes av hela det officiella Sverige, så var det tyst om Jarmo. Förkrossad av mordet på Fadime framträdde Halal-hippiesarnas drottning tårögd och samhällskritisk i TV ("vi har svikit invandrartjejerna"), men fällde hon en tår för Jarmo?

Antagligen inte. Ty det är skillnad på folk och folk! Aldrig blir det mer tydligt än i fråga om de oskrivna lagarna för när man får kalla saker vid deras rätta namn. Hade Sarkozy kallat ett gäng fotbollshuliganer eller nynazister för "slödder", så hade Barbro Hedvall applåderat. Men nu rörde det sig om förmenta offer för fransk strukturell rasism. Och då blev sanningen "hänsynlös" i stället för de verkligt hänsynslösa.

"Mördaren tillbaka i Sundsvall"

Gallia Watch

6 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

"...Nicolas Sarkozy kallade mordbrännarna och mördarna för "slödder". För det fick han kritik borta i Sverige, där Barbro Hedvall i DN kallade honom "hänsynslös". Inte ett ord om den mördade fransmannen!"

Barbro Hedvall visar sig ju här vara första klassens rasist. Vad som helst av handling ska få ske, och den blir värdemässigt neutral (eller god) beroende på den handlandes etnicitet.

Hon är en slags i lyxområde boende fullfjädrad halal-rasist -- och på sätt och vis även en baneman för vår civilisation.

Jean Moulin sa...

Tack Magnus för bra kommentar.

Kanske du uppskattar den här postningen jag skrev på temat i september: Hycklarna

Man kan naturligtvis hävda, att Barbro Hedvalls Weltanschaung har med det perspektiv som följer på ens sociala grupptillhörighet att göra, men det vore fel. Jag är gift med en kvinna som tjänar runt miljonen per år och vi bor i en nybyggd mångmiljonvilla med sjöutsikt, och varken hon eller jag är särskilt politiskt korrekta.

Jag ser Barbro Hedvalls sort som salongsbolsjeviker. Hela bunten. Ingen nämnd ingen glömd.

Kanske det har att göra med att jag aldrig anslöt mig till vänstern som tonåring, utan i solidaritet med min far, som var fri företagare, blev en militant anti-socialist och anti-kommunist.

Jag stod inte på barrikaderna 1968.

Jag stod - bildligt talat - nedanför och hejade på de Gaulle.
Minns hur han framtonade som Europas försvarare mot de osnutna överklassungdomarna som höll i plakat med Che Guevara i ena hand och kastade gatusten med den andra.

Jag har alltid varit anti-vänster, men inte nödvändigtvis pro-höger.

I många år kallade jag mig fritänkare.

Jean Moulin sa...

Nämnandet av de Gaulle och "-68" får mig att tänka på en mycket bra film om just överklassungdomar som blev rödingar just då: Bertoluccis
"The Dreamers"

Jean Moulin sa...

Kommer också att tänka på Bo Cavefors "Memoarer". Om en äldre dam i dem som inskärper att man måste vara snäll mot barn, hundar och negrer.
Den damen kunde varit Barbro Hedvall.

From Sweden with Grief sa...

Det är skillnad på folk och folk, iallafall i Malaysia. Där får inte kreti och pleti uttala ordet Allah. Iallafall inte de kristna, det har ministeriet för inre säkerhet bestämt. Det är lika rafflande som Harry Potter, men tyvärr är det inte dikt denna gången!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=728523

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.