23 december 2007

Svenska vänstertalibaner med hög rang


Sverige nära USA:s krigspolitik, är rubriken på artikel av en generallöjtnant, en ambassadör och en författare. Fina titlar kan de ha, men kryptokommunister inte desto mindre. Nu tar de till stora artilleriet för att förhindra Sveriges inträde i Nato. Lögner om att USA efter den 11 september 2001 fört en politik som ökat den islamiska terrorismen. Jaså, men vad hade hänt om talibanerna fått sitta kvar i Afghanistan, hade inte terrorismen ökat då? Och Irak, sista ordet är inte sagt där. Bush kanske går till historien som en av USA's största presidenter.

Att Israel har atomvapen gillar de höga herrarna inte alls. Vilken sida befinner de sig på? Strutsarnas verkar det som.

Vi får terrorhandlingar mot kärnkraftverk om vi är på amerikanernas sida, skriver de. Tror de verkligen att det går att göra om konststycket från andra världskriget att hålla sig utanför? Om vi låter Sverige bli en fristad för terrorister kanske vi får vara i fred ett tag, är det så de menar?

I slutet av artikeln avslöjas var skon klämmer: "Sverige ska vara ett land öppet mot tredje världen och solidariskt med de fattiga länderna, inte minst i sin flyktingpolitik." Vilken häpnadsväckande naivitet. Tredje världen företräds ju numera av islamister som vill införa kalifatet i hela världen. Okej, Kina är med på ett hörn och stöder afrikanska diktatorer.

Skaffa oss åter ett försvar, annars är ert tal hyckleri. Vad ska ni göra åt att ryssarnas gasledning medfört att de redan har civilklädd militär på Gotland? Inte ett knyst om verkliga problem.

SvD

19 Kommentarer:

Pål Bergström sa...

En del talar för att Bush kommer gå till historien som åtalad och den sämsta presidenten USA och världen någonsin haft.

Se och begrunda vem Bush egentligen är (kanske)

Berit sa...

Pål Bergström, hopklippta filmer för att försöka bevisa en sammansvärjning är verkligen "off the wall". Om du tror på hopkok som detta finns det hundratals ställen på webben du kan titta på.
Bush kommer nog att gå till historien som en ganska svag president men inte sjutton var 9/11 något som Bush låg bakom.

Pål Bergström sa...

Berit. Nja, det är ju knappast ett hopkok. Jag tror dom flesta blir chockade över den möjligt sanna bilden. Det blev jag.

Men du kanske kan förklara varför även WTC 7 föll ihop i fritt fall, vilket borde vara omöjligt? Eller varför flera hundra experter ifrågasätter den officiella bilden av vad som hände, där man menar att brand inte kan ha fått husen att rasa? Du kan kanske förklara varför det på alla videor tydligt och klart framstår som explosioner som man använder för att riva hus med? Du kan kanske förklara varför det fanns smält metall i all bråte med mycket hög temperatur flera dagar efter fallet? Du kan kanske förklara varför NORAD alla andra gånger varit otroligt snabba att skicka upp jaktflyg för att kontrollera flyg som inte svarar eller anses som kapade, men inte denna gång? Du kan kanske förklara varför man samma dag höll en övning i NORAD som gick ut på att plan som blev kapade flög in i WTC och Pentagon och därmed skapade förvirring, och att Cheney var ansvarig för den ? Du kan kanske förklara varför Bushs lillebror var chef för företaget som var ansvarig för säkerheten i WTC och varför man då valde att ta bort bombhundarna i WTC? Du kan kanske förklara varför pengarna som skickades till dom s k terroristerna kom från Pakistans underrättelsetjänst? Du kan kanske förklara den relation till bin Laden familjen som skapades av Bush senior sedan lång tid tillbaka? Du kan kanske förklara varför så många vittnen berättat om explosioner i WTC då det hände, uppgifter jag inte hade en aning om? Nu visar det sig att väldigt många ögonvittnen talar om explosioner.

Att förklara kan tydligen inte USAs egen utredning eller administration göra. Du har också gått på den officiella bilden. Vakna Berit. Läs mer om detta innan du uttalar dig om "off the wall". Jag kände avsmak mot detta med konspiration och WTC, som jag hade sett på nätet innan. Det första jag tänkte var att "herregud, nu har dom en konspirationsteori om detta också". Men jag har chockats av detta med 9/11 en andra gång. Och nu nästan värre.

Anonym sa...

Citat:Skaffa oss åter ett försvar, annars är ert tal hyckleri. Vad ska ni göra åt att ryssarnas gasledning medfört att de redan har civilklädd militär på Gotland? Inte ett knyst om verkliga problem.

Hvor er det gamle Sverige?
Set fra Danmark synes det at være besat af skabskommunister og forvirrede globalister, der bryder sig Faen om det svenske folk.

Rejs jer, og kast de forrædere på porten.
Vi kommer snart og hjælper jer.

falkeøje

Anonym sa...

Berit, var inte så negativ. Människans behov av sammansvärjningar är omättligt och du får väl ändå hålla med om att vissa konspirationsteorier kan vara ganska fantasieggande och skojiga att läsa?
På nätet kan man få sig till livs att Palme sköts av en familjemedlem, att Hitler och Churchill var i allians med varandra, att månlandningen inte ägt rum och att Roosevelt låg bakom angreppet på Pearl Harbor 1941.
Att 11/9 skulle hamna på konspirationstopplistan anade jag samma dag, frågan var bara om Israel eller Bush skulle pekas ut som den onda drivkraften bakom attentatet.
Nu blev det Bush men i detta kan också ligga en hel del amerikansk inrikespolitik enligt den kända maximen "Smäda på bara, alltid fastnar det något!"

Anonym sa...

Ofta skäller man på USA, glömmer deras ofantliga hjälp till Europa efter 2:a världskriget. Hade det varit så kul för ankdammen Svedala om Hitler vunnit. Enligt senaste rapporter från IRAK öpnnar skolor igen, marknader kommer igång , antalet atentat har minskat, demokrati håller på att införas. Många irakier i Sverige hyllar USA för att dom störtat Sadam, men i mediasandlådan svedala fortsätter man och trakka USA. Skulle vara intressant rent teoetiskt att se vad som skulle hända om Sverige råkade ut för ett stort terrordåd och blev invaderade. Vart vänder svenskarna sig då, som tom höll Hitler om ryggen med vapentransporter i Norra sverige.

Anonym sa...

Pål, om det du säger är sant, vem flög då planen eller fanns det inte några flygplan och är alltså bilderna och vittnena manipulerade av G W Bush?

Varför sprängde Bush tvillingtornen om han ändå hade beslutat sig för att krascha två flygplan in i dem? Räcker det inte med några ton flygplan för att skapa förödelse?

Men, den viktigaste frågan är vilka kretiner Bush lyckades att övertala att kapa dessa flygplan? Var det avdankade CIA-agenter eller FBI-agenter med ogynnsam utvecklings- och löneprognos?

Pål Bergström sa...

Isse, jag förstår inte hur du kan se 9/11 som fantasieggande och skojigt. Du gör oss alla en otjänst genom att fördumma det som nu kommit fram om 9/11. Det vore bättre om fakta fick vara i centrum, inte fiktion och fantasi. Det låter som om du inte satt dig in i frågan. Hur kan du då uttala dig så som du gör?

Pål Bergström sa...

anonym. Det USA gjort gott rättfärdigar väl inte det man gjort illa? I grunden tror jag gott om USA. Problemet är Bush och dom neo-konservativa krafterna.

Anonym sa...

"Problemet är Bush och dom neo-konservativa krafterna."

Ja, problemet med the neocons er, at de er idealister. De indser ikke, at når man kommer og hjælper irakerne, er der ingen i Irak der vil tro, at det er for deres egen skyld.

Der må stikke noget under - som enhver konspirationsteoretiker vil tænke. Noget Pål kan sætte sig ind i , ikke?

Knute sa...

Anonym, mycket sant och träffande!

Eftersom det är jul associerar jag omedelbart till den kristna nästekärligheden, den osjälviska kärleken till nästan.

Knute sa...

Kurt Lundgren skriver:

USA-HATET blommar i en SvD Brännpunkt-artikel skriven av ambassadör Bergquist, generallöjtnant Björeman och författaren Karl-Erik Lagerlöf (vad har han författat för någonting).

I artikeln kallas attacken mot World Trade Center där 2 000 människor omkom för en beklaglig händelse: Summan av en rad chockerande fakta är att USA under president Bush alltsedan de djupt beklagliga händelserna den 11 september 2001...

Den som kallar WTC-massakern för en beklaglig händelse och tror att amerikanarna ser den blott som en beklaglig händelse i raden av beklagliga händelser, som alltid inträffar, har nog i grunden missförstått vad som skett.

WCT var ingen beklaglig händelse, det var en krigsförklaring av samma djup och omfång som Pearl Harbor.

USA:s politik över hela fältet måste ses i det perspektivet, kan inte förstås om man inte tar till sig vad som skett ur ett amerikanskt perspektiv.

Beklaglig händelse, snälla general Björeman,det är ju total enfald hur har du hamnat i detta sällskap?

http://kurtlundgren.webblogg.se/1198483833_ingen_julefrid__attac.html

Anonym sa...

WTC var en beklaglig händelse och ens jämföra det med med Pearl Harbor är bara något som bombliberaler slänger ur sig för att rättfärdiga sitt bombande av "onda" länder.

Berit sa...

2896 person dödades vid anfallet mot Pearl Harbor, närmare 3000 dödades sept. 11
Undrar om man i Sverige skulle kalla det "en beklaglig händelse" om det hänt i Sthlm?

Anonym sa...

Pearl Harbor var en krigsförklaring från ett land. WTC var ett terrordåd som väl passade in för att USA kunde ränna ut i världen och bomba skiten ur allt och alla som inte behagade dem. Varför skapar inte USA fred i Afghanistan?

Knute sa...

Så Anonym stöder talbanernas mördare och självmordsmördare och vill ge talibanerna tillbaka makten i Afghanistan? I så fall är han inte ensam, den hjärntvättande journalistkåren samt Vänsterpartiet och Miljöpartiet tycker likadant.

Anonym sa...

Det är ingen samansvärjning! Det var värklighet Herr anonym.... Och Berit har rätt som vanligt....

Anonym sa...

Talibanerna håller ju på att ta tillbaka Afghanistan! USA skiter ju i det fullständigt. I Irak så satsas det pengar för stabilitet men inte i Afghanistan... Undra varför? Kan det vara oljan och inget annat?

Berit sa...

Omkring 26000 utav 50000 internationella soldater som befinner sig i Afghanistan är amerikanska. I min bok är det inte "att skita fullständigt", tvärtom tyder det på ett stort engagemang. Vad gör de andra 24000, herr anonym? Varför ropas det på USA vid alla tillfällen?
Franska, italienska och australienska ledare besökte sina trupper under helgen. Sarkozy säger att fransmännen inte tänker dra sig tillbaka. Har inte hittat uttalanden från de andra ministrarna.
Talibanernas våldsamheter har tilltagit i landet eftersom terroristgrupper förlorar fotfästet i Irak men man kanske inte skriver om det i svenska media?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.