22 december 2007

Sverige i orkanens öga

Gränsen mellan Slovakien och Ukraina har länge använts för olaglig invandring, människohandel och organiserad brottslighet. Inte minst har den varit en populär passage från Mellanöstern. Detta förändras nu dramatiskt. Svenska Dagbladet skriver:

"På den slovakiska sidan investerar EU 350 miljoner kronor på att förvandla det som tidigare varit ett såll till en av Europas mest ogenomträngliga gränser. I de södra delarna där terrängen är platt har långa rader av videokameror installerats som dag och natt registrerar alla rörelser och automatiskt slår larm. I de bergiga norra delarna bygger övervakningen framför allt på gränspoliser som dygnet runt går på patrull, utrustade med terränggående jeepar, motorcyklar, snöskotrar, hundar, värmekameror, GPS-system och mobil bredbandsuppkoppling.

Lastbilar och bussar som passerar gränsstationerna skannas automatisk med hjälp av ett nyutvecklat elektromagnetisk system som upptäcker människor i frakten, likaså godstågen. En lastbil kontrolleras på 30 sekunder, ett helt tåg på några få minuter."

Ett relativt fattigt land som Slovakien begriper att man måste skydda sig. Tur att Sverige bara har EU:s yttre gräns med Norge att bevaka. Det rika Sverige svävar i en rättvisefantasi och vill släppa in all världens miljarder fattiga och förföljda, samt en del kriminella typer på köpet.

När Sverige utan minsta kontroll låter alla möjliga och omöjliga människor resa in i landet utan papper eller på falska papper, och förser dem med svenska pass och identitetsdokument, så innebär detta ett bakhållsangrepp på de andra EU-ländernas försök på att begränsa och kontrollera invandringen.

Svd ; Sydsvenskan ; EKP ; Säfflemannen

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Inget ont som inte har något gott med sig,som man brukar säga! Nu är det faktist tur i oturen att Sverige är med i Shengen! För att om vi nu inte hadde varit det så hadde förmodligen halva Afrika och resterande Mellanöstern redan bosatt sig hära! Det är tydligen bara Svenska politiker som inte förstår att man inte kan släppa in ALLT.....

Jean Moulin sa...

Utvecklingen påminner ideligen om en brittisk framtidsdokumentär som SVT visade för ca tio år sedan.

I den skulle EU säkra gränsen mot öst och till och med skjuta civila som försöker ta sig in.

Det har hänt i en spansk koloni i Nordafrika.

I samma dokumentär fick USA sin första spansktalande president.

Det har - bortsett från att Bush talar spanska - inte hänt tack och lov.

Men det är på väg ditåt.

Tittar just på Richard Attenbourough till eftertanke stämmande film om det helt patetiskt vansinniga och kriminella första världskriget,
"Å, ett sånt underbart krig".

Var det då som den västerländska civilisationen gick under? Lever vi bara i efterdyningarna?

Jean Moulin sa...

"Det var nog ytterst få människor som alls märkte att Romarriket 'föll' det året [476]. När man läser Gibbon är det slående i vilken stor utsträckning människorna i Rom sökte att leva som vanligt. Det är 'Business as usual'. Detta blev än mer tydligt efter det att goterhövdingen Teoderik tagit både makten och livet av gamle Odovakar: i staden är äretitlarna och ämbetena de samma som förr, där förekommer samma processioner och samma utdelande av bröd och kött, samma musik, pantomimer och gladiatorspel som förr. Kanske bara lite malätet och varje år ett litet grand mindre och sämre än det föregående. Men vem bryr sig?"
Peter Englund

Anonym sa...

Helt plötsligt tappade jag en del av min tilltro till mänskligheten. På Julafton dessutom.

Ni borde byta plats med dessa människor, det vore inte mer än rätt åt er.

Berit sa...

Anonym, varför skulle vi byta plats med dem?
Om du hade sådan tilltro till mänskligheten, beror det på att du så här på julafton ger bort din mat, alla dina pengar, din bostad... avstår från julklappar...?
Vissa präktiga svenskar vet precis vad andra människor ska göra!
Om du tycker dig veta vad som är bäst för andra, lev så själv!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.