27 december 2007

"Ungdomar" trivs jättebra i Malmö


Två män satte in en stor fyrverkeripjäs i en hiss i Rosengård igår kväll. När de hade tänt fyr på pjäsen skickade de upp hissen i bostadshuset utan att själva följa med.

Fyrverkeriet exploderade – lyckligtvis innan någon annan hade hunnit öppna hissdörrarna. Hissen blev brännskadad i taket och rökfylld, och enligt räddningstjänsten var risken stor för att branden hade spridit sig i huset om elden hade tagit sig i hissen.

Senare på kvällen kunde polisen gripa två misstänkta pyromaner, 61 och 44 år gamla.

Ja, vad gör man inte för att känna sig hemma, som i Absurdistan.

Sydsvenskan ; HD ; Grue granskar PK-propagandan

Vi får väl anpassa oss till "ungdomarna" och förbjuda nyårsraketer. Synd på en trevlig tradition men ingen önskar väl att det ska börja likna Gaza?

”Pojkar som uppfostras till att var utåtreagerande, självhävdande, ’berättigade’ och icke-förlåtande - vilket tillsammans ger kort stubin - har verkligt dåliga odds i integrationen, när inte heller deras skolkunskaper kan ge dem respekt. Samtidigt är pojkarna mycket materialistiska och tycker inte om att ha lite pengar. Jag har diskuterat denna farliga cocktail åtskilliga gånger med här boende palestinska mödrar, men de önskar denna socialkaraktär i sina söner. Det ser ut som att den andra sidan av myntet är kriminalitet och våld.”

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog, via Snaphanen

4 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Vilken energi dessa åldrade ungdomar har och vilken förträfflig förebild de är. Synd att de inte följde med hissen, de kanske kunde ha blivit martyrer för det lidande de måste genomgå i det förfärliga landet Sverige!

Anonym sa...

Det bästa vore om dom inte släppte raketerna. Det skulle vara riktigt läckert och se dom flyga omkring väntande på den slutliga smällen!

Anonym sa...

Jag förutsätter att 44-årigens och 61-åringens gärningar omdedelbart resulterar i vräkning och avhysning. Men då blir det väl spaltmeter med snyftartiklar i PK-pressen.

Knute sa...

En mycket smal person stal nyårsraketer för 70 000 kr ur en container i Svedala. Vid ett tidigare inbrottsförsök försökte förövarna skära upp containern med en vinkelslip. Det hela slutade med att hela containern exploderade. SvD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.