29 december 2007

Vansinnig utrikespolitik


Bara några timmar efter att Benazir Bhutto återvände till Pakistan i oktober blev hon utsatt för mordförsök.
Den f.d. premiärministern (2 ggr.) undgick med nöd och näppe att sprängas när man försökte lämna över en liten baby som man fäst en bomb vid.

Två månader senare slutade hennes liv och karriär i ett nytt, denna gång framgångsrikt, attentat.

Med tanke på hur enkelt det tycks vara att genomföra attentat som detta kan man fråga sig hur framgångsrik Bush-regeringens ansträngningar har varit när det gäller att demokratisera nationer med en muslimsk majoritet?

I sitt tal från Crawford Texas undvek Bush att nämna att en militant al-Qaidagrupp som kallar sig Lashkar-e-Jhangvi har tagit på sig mordet.
Med andra ord, den islamiska grupp som hävdar religiösa motiv för sin jihad mot västerländsk civilisation kan inte nämnas vid namn av ledaren för den "fria världen".

Förväntar sig Bush att kunna trumma upp ännu mer moraliskt stöd och pengar till sitt "krig mot terrorism" när han inte ens tillåter sig att uttala fiendens namn?

Pakistans president har utsatts för en enorm press under flera månader för att "demokratisera" sitt land och överlåta direkt kontroll av sin militär. Erfarenheten visar att om man framhärdar i en sådan politik kan det lika ofta leda till att det inte befrämjar den egna nationens bästa intresse.

En undersökning av CNN visar att 46 procent av befolkningen i Pakistan stöder Osama bin Laden.
George Bush, som försöker införa någon sorts demokrati i den islamiska världen eller åtminstone en lättare form av sharia, stöds med nio (9) procent.

Det verkar som det återstår mycket arbete innan man kan påstå att USAs politik befrämjar det egna landets bästa intressen.

"Det finns ett Pakistan i vår fantasi. Den borgerliga demokrati som förespråkas av domare, advokater och aktivister för mänskliga rättigheter, som använder sig av "lagboken" som en klubba för att slå ner ett militärt uppror.
I den fantasin är Bhutto, en attraktiv, amerikautbildad socialist vars framstående familj gjorde gemensam sak med Sovjet och vars ämbetstid var fylld med korruption, som en pånyttfödelse av James Madison.

Sedan finns det verkliga Pakistan, en fiende till både USA och Västvärlden.

Det verkliga Pakistan är grogrund för ett islamiskt heligt krig där nästan hälften av befolkningen tycker att det enda som skulle vara värre än en västerländsk demokrati är möjligheten av en låtsas-demokrati ledd av en kvinna. En kvinna vars far, President Zulfiquar Ali Bhutto, blivit stämplad som en fiende till islam av inflytelserika muslimska ledare under tidigt 1970-tal.

Allmänna val har inte reformerat Hamas i Gaza eller Hezbollah i Libanon. Det kommer inte heller att reformera en plats där Osama bin Laden vinner en omröstning i popularitet och där de påtänkta reformatorerna blir bombade och ihjälskjutna."

Karriärsugna byråkrater inom Statsdepartementet håller USAs utrikespolitik som gisslan med en vansinnig politiskt korrekt politik och de rådgivare som hävdar en sund politik i den egna nationens bästa intresse, som John Bolton, blir fösta åt sidan.


Sydsvenskan ; SvD ; SvD ; SvD ; SvD ; Sydsvenskan ; SvD

3 Kommentarer:

Knute sa...

Hur brutala är de inte dessa islamistiska bombmonster, att bära på en baby för att kunna komma så nära målet som möjligt.

Jean Moulin sa...

På länken inunder finns en intervju med Benazir Bhutto.

I intervjun säger hon *en passent*
att det var samme man som mördade Osama Bin Laden, ungefär som att det är ett allmänt känt faktum att Osama är död.

Jinge

Jean Moulin sa...

Jinge: "Benazir Bhutto måste rimligen betraktas som en kvinna med stora kunskaper om Pakistan och de terrorister som verkar från landet, och man bör fråga sig om hon har någon anledning att lägga ut rökridåer. Som jag ser det så har hon inte det så när hon talar om att dessa terrorceller har medlemmar inom Pakistans militär så finns det extra anledning att begrunda vad hon säger."

Wow. Terrorceller inom Pakistans militär! Då är det kokta fläsket stekt!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.