08 december 2007

Vårdnadsbidraget och invandrarna


I Norge är 75 procent av dem som är hemma med vårdnadsbidrag kvinnor födda utanför Europa. Samma sak kommer att hända i Sverige.

Det stora problemet med vårdnadsbidraget är att föräldrar förlorar rätten att skicka sina barn till förskolan, vilket medför att barnen inte lär sig svenska.

Lösningen skulle kunna vara obligatorisk svenskundervisning i språkförskolor ett par timmar om dagen.

Låt mammorna byta blöjor medan personalen pratar svenska med barnen. Anställ inte arabisktalande personal på förskolorna, då lär sig inte barnen svenska. Bjud barnen på svensk mat, det är en anpassning till samhället, de lär sig bordskick och mycket annat.

Kritiken mot vårdnadsbidraget har gått ut på att det skulle vara ett hot mot jämställdheten. Hur det än är med den saken så är det bättre för småbarn att vara hemma än att vara på dagis. Däremot att vårdnadsbidraget är ett hot mot integrationen är det ganska tyst om.

Ganska snart blir vi tvungna att ta avsked med välfärdsstaten – helt enkelt för att den uppmuntrar till en tillväxt av människor som kommer att bli en börda för staten:

"Ta det tunisiska exemplet. En kvinna i Tunisien får 1,7 barn. I Frankrike får hon kanske sex, därför att den franska regeringen betalar henne för det. Det är självfallet inte meningen, att pengarna skall gå till tunisier, men franska kvinnor vill inte röra dessa pengar, medan däremot de tunisiska gärna vill," säger den tyske sociologen Gunnar Heinsohn.

BERIT kommenterar:

Den omfördelningspolitik ("ta från de rika, ge till de fattiga) som bedrivits i Sverige under generationer har ändrat människors attityd till bidrag från staten. Förr var det fult att inte klara sig själv, nu anser man sig ha rätt till så mycket som möjligt, "jag har ju betalat in i skatt!"

Politiker har kunnat köpa röster genom löften att ge bort andras pengar, därför har byråkratin vuxit alla över huvudet och nästan alla är fast i systemet för sin överlevnad.

A-kassan, sjuk och föräldraförsäkring, vård, skola, omsorg, utbildning, kommunal service... vad har jag glömt?

26 procent av alla anställda arbetar inom stat, kommun, landsting och de omfördelar mer än 55 procent av BNP (läkare, lärare, sjuksköterskor), de blir därmed lika beroende av staten som de som enbart lever på bidrag. Målet är nått, ingen ska kunna klara sig själv!

Kommunalarbetaren

7 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Ingen kritik förstås, men det är sorgligt att vi tyvärr måste diskutera i de banor som du gör.
Barnen till muslimer kan förstås inte hjälpa att de hamnat här.

Men för att inte problemen skall bli än mer socialt söndrande, så måste vi drastiskt nedbringa den utomeuropeiska invandringen - och helst all invandring.

Bäst vore ett moratorium, men en 75-procentig reduktion skulle också göra nytta.

Låt oss dock aldrig förtröttas att upprepa kravet på just det.

Man kan inte som de "neokonservativa" gör ge grönt ljus för fortsatt muslimsk invandring och sätta sin förhoppning till att större krav och mer sysselsättning skall göra de flesta muslimska invandrare "moderata".

Daniel Pipes, Melanie Phillips, Ayaan Hirsi Ali, Mark Steyn, Dick Erixon, Ulf Nilson - alla de där jepparna och jepporna vägrar
föreslå rött ljus.

Det är skrämmande in this day and age. Hade det varit 2001 kunde jag förstått det, men med alla erfarenheter sedan dess, så är det obegripligt att inte vara emot fortsatt muslimsk invandring till väst. Det måste ju ändå ses som ett minimikrav för att vara trovärdig som "anti-islamist".

Drastisk invandringsreduktion måste dessutom kompletteras med ekonomisk uppmuntran till återvandring av alla arbetslösa och integrationsovilliga invandrare.

Men även med sådana åtgärder får vi inrättas oss på att leva med en större muslimsk och utomeuropeisk befolkning än önskvärt.

Och då är en av många åtgärder den som du föreslår.

View From the Right

Knute sa...

Hej Jean, medan du skrev din kommentar, skrev jag vidare på inlägget, om ungefär samma saker som du. Precis som du skriver, det är sorgligt att tvingas diskutera i de banorna, att lappa och laga på socialsystemet, vårdnadsbidrag som ger oönskade bieffekter och måste repareras med språkförskola osv.

Knute sa...

Nya paradoxer i socialpolitiken

Per tvingas ta vilket annat jobb som helst på en annan ort eller i annat land, medan arbetslösa flyktingar får statsbidrag för att bo där de själva vill.

skånskan.se

Fröken Sverige sa...

Barn-avdrag istället för barn-bidrag, skulle kunna stoppa folk som inte kan försörja sig själva, från att skaffa en massa barn.

"moderata", "sekulära", "demokratiska" muslimer är en schimär..../FS

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Anonym, jag skulle ha publicerat din kommentar om du inte hade blivit oförskämd mot slutet.

Jag är inte fientlig mot människor som kallar sig muslimer, det är deras idéer det är fel på. Hur ska jag kunna uttrycka mig tillräckligt nyanserat för att slippa framkalla sådana vredesutbrott? Inte använda ordet muslim överhuvud taget? Om jag säger islamist då behöver du väl inte känna dig träffad?

Knute sa...

FS,

barnavdrag i stället för barnbidrag finns fortfarande i många länder. Jag fattar inte varför man övergett det, jo det är för att göra folk beroende av staten, förstås.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.